Το όραμα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ δεν έχει σχέση με τους antifa

Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος παραθέτει τα λόγια που στοιχειοθετούν το όραμα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Διαβάζοντάς τα αντιλαμβάνεται κανείς ότι καμία σχέση δεν έχει με τους τραμπούκους του φασιστικού κινήματα “antifa” που έσπευσαν να στηρίξουν επώνυμες πολυεθνικές επιχειρήσεις… new deal
Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος παραθέτει τα λόγια που στοιχειοθετούν το όραμα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Διαβάζοντάς τα αντιλαμβάνεται κανείς ότι καμία σχέση δεν έχει με τους τραμπούκους του φασιστικού κινήματα “antifa” που έσπευσαν να στηρίξουν επώνυμες πολυεθνικές επιχειρήσεις… new deal

Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος παραθέτει τα λόγια που στοιχειοθετούν το όραμα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Διαβάζοντάς τα αντιλαμβάνεται κανείς ότι καμία σχέση δεν έχει με τους τραμπούκους του φασιστικού κινήματα “antifa” που έσπευσαν να στηρίξουν επώνυμες πολυεθνικές επιχειρήσεις…


Επειδή αρκετές επώνυμες πολυεθνικές επιχειρήσεις, για λόγους σκοπιμότητας προφανώς, έσπευσαν να ξεβρακωθούν μπροστά στους τραμπούκους του φασιστικού κινήματος “antifa”, το οποίο δηλώνει αντιρατσιστικό και άλλα παραμύθια, παραθέτουμε προς γνώση των ενδιαφερομένων ποιο ακριβώς ήταν το όραμα του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, όταν τόνιζε ότι “έχει ένα όραμα”:

Ποιο είναι το όραμα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Το όραμα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ “I have a dream”. [….] Κι αυτή θα είναι η ημέρα που όλα τα παιδιά του Θεού θα μπορούν να τραγουδούν με νέο νόημα:

«Χώρα μου, γλυκιά χώρα της ελευθερίας, εσένα υμνώ/

Στη γη όπου πέθαναν οι πατέρες μας,

στη γη που προσκυνώ με υπερηφάνεια/

Από κάθε βουνοκορφή, αφήστε την ελευθερία να ηχεί!»

Και αν η Αμερική προορίζεται να γίνει ένα σπουδαίο έθνος, αυτό πρέπει να γίνει αλήθεια.

Γι’ αυτό λοιπόν, αφήστε την ελευθερία να ηχήσει από τους ιερούς λόφους του Νιου Χάμπσιρ.

Αφήστε την ελευθερία να ηχήσει από τα περήφανα βουνά της Νέας Υόρκης

[…] Αφήστε την ελευθερία να ηχήσει από τα χιονισμένα βραχώδη όρη του Κολοράντο.

Αφήστε την ελευθερία να ηχήσει από τις κυρτές πλαγιές της Καλιφόρνια.

Μα δεν αρκεί μόνο αυτό:

Αφήστε την ελευθερία να ηχήσει από το Στόουν Μάουντεν της Τζόρτζια.

Αφήστε την ελευθερία να ηχήσει από το ΛούκαουτΜάουντεν του Τενεσί.

Αφήστε την ελευθερία να ηχήσει από όλους τους λόφους του Μισισιπή.

Από κάθε Βουνοπλαγιά, αφήστε την ελευθερία να ηχήσει.

Και, όταν θα επιτρέψουμε στην ελευθερία να ηχήσει, όταν θα την αφήσουμε να ηχήσει από κάθε χωριό και κάθε χωριουδάκι, από κάθε πόλη και κάθε πολιτεία, θα μπορέσουμε να φέρουμε πιο κοντά εκείνη την ημέρα όπου όλα τα παιδιά του θεού -μαύροι και λευκοί, εβραίοι και μη ιουδαίοι, προτεστάντες και καθολικοί- θα μπορούν να ενώσουν τα χέρια τους και να τραγουδήσουν τα λόγια από το παλιό αυτό νέγρικο θρησκευτικό τραγούδι:

«Ελεύθεροι επιτέλους, ελεύθεροι επιτέλους!

Ευχαριστούμε τον θεό, είμαστε ελεύθεροι επιτέλους!»

Το όραμα δεν είναι για τους τραμπούκους του antifa

Θα πρέπει να πάσχει κανείς από βαρειά διανοητική αναπηρία, για να μην καταλάβει πόσο απέχει ένα όραμα ελευθερίας από τους τραμπούκους που καίνε βιβλιοθήκες και γκρεμίζουν αγάλματα. Και στους οποίους δυστυχώς υποκλίνονται επιχειρήσεις ,προφανώς για να αποσοβήσουν τα χειρότερα.

Σε μιά εποχή όπου η βία ανεγκέφαλων, αμαθών και κακοποιών στοιχείων εξελίσσεται σε πολιτικό κίνημα ,με ό,τι αυτό σημαίνει για την Δημοκρατία.

Previous articleΗ φωλιά του κούκου
Next articleΝαυπηγική βιομηχανία, γιατί όχι; Σίγουρα, ναι!
Ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος, γόνος επιχειρηματικής και δημοσιογραφικής οικογένειας των Πατρών (Νεολόγος Πατρών, 1879-1973), γεννήθηκε στο Ψυχικό το 1941 και φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια δημοσιογραφικής καρριέρας. Οικονομολόγος και ειδικός σε θέματα επικοινωνίας, έχει τιμηθεί με 42 δημοσιογραφικά βραβεία και είναι Ιππότης της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας. Εργάστηκε 30 χρόνια στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και σε άλλα έντυπα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και συνεργάστηκε με γνωστές εφημερίδες και εξειδικευμένα περιοδικά. Σήμερα αρθρογραφεί στις εφημερίδες Εστία, Ναυτεμπορική και είναι σύμβουλος στο περιοδικό Μάνατζερ της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων. Επίσης, παρουσιάζει την εκπομπή «Δρόμοι της Ανάπτυξης» στο οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι Sbc. Είναι επίτιμος διεθνής πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και διοικητικός πρόεδρος του ελληνικού τμήματός της, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και χρημάτισε επί εξαετία πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου. Από το 2002 είναι μέλος της Γερουσίας για την Ένωση της Ευρώπης, από την οποία και τιμήθηκε για τα άρθρα του περί ομοσπονδιακής Ευρώπης.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.