Το στοίχημα για την ΕΛ.ΑΣ

Ο Κώστας Συλιγάρδος σημειώνει ότι η ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να κερδίσει το στοίχημα με την κοινωνία. Και πως εικόνες όπως αυτές που είδε χθες η Ελλάδα δεν την βοηθούν. new deal
Ο Κώστας Συλιγάρδος σημειώνει ότι η ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να κερδίσει το στοίχημα με την κοινωνία. Και πως εικόνες όπως αυτές που είδε χθες η Ελλάδα δεν την βοηθούν. new deal

Ο Κώστας Συλιγάρδος σημειώνει ότι η ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να κερδίσει το στοίχημα με την κοινωνία. Και πως εικόνες όπως αυτές που είδε χθες η Ελλάδα δεν την βοηθούν.


Η ΕΛ.ΑΣ είναι μπροστά σε μια διαφαινόμενη ήττα στην σχέση της με την κοινωνία. 

Οι απαράδεκτες εικόνες που όλοι είδαμε χτες στην Νέα Σμύρνη δεν πρέπει να επαναληφθούν για πολλούς και διάφορους λόγους.

Ορθά η κοινωνία καταδικάζει συλλήβδην τα γεγονότα.

Δεν είναι αυτή η εικόνα της αστυνομίας. 

Οι χτεσινές εικόνες ανεξάρτητα με το τι μπορεί να προηγήθηκε, δεν έχουν θέση στις δράσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Γιατί πολύ απλά, οι γενικεύσεις δεν βοηθούν.

Ένστολοι ήταν κι αυτοί που πριν λίγες μέρες λαμπάδιασαν και κόντεψαν να καούν ζωντανοί και ούρλιαζαν «καιγόμαστε.»

Ένστολοι ήταν και αυτοί που πήδηξαν από μπαλκόνι σε μπαλκόνι σε όροφο πολυκατοικίας για να σώσουν την τελευταία στιγμή μια γριούλα που είχε μείνει μόνη και αβοήθητη μέσα στο διαμέρισμα της λίγα λεπτά πριν εκπνεύσει.

Ένστολοι κι αυτοί που υπερασπίστηκαν τα σύνορα στον Έβρο ή το παιδί μας στο γήπεδο και την περιουσία μας όταν με αγωνία τους καλέσαμε.

Το χτεσινό περιστατικό αδικεί πρώτα από όλα την ίδια την Αστυνομία και το έργο της, εξ ου και η σημερινή ηγεσία της οφείλει να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο. 

Άλλωστε είναι αδύνατο η ψυχοσύνθεση των πενήντα χιλιάδων περίπου υπηρετούντων να είναι ίδια και όμοια.

Δεν αναφερόμαστε σε ρομποτ.

Σε καμιά περίπτωση λοιπόν δεν θα πρέπει να ξαναδούμε τέτοιες εικόνες.

Δεν τιμούν κανένα και δεν προσφέρουν τίποτα στην κοινωνία μας.

Όσο κατακριταίο είναι να προσπαθείς να αφαιρέσεις την ζωή ενός συν-ανθρώπου μας που υπηρετεί στην ΕΛ.ΑΣ έναντι πινακίου φακής, άλλο τόσο είναι να ακολουθείται μέθοδος όπως η χτεσινή.

Στο χέρι της είναι να κερδίσει αυτό το στοίχημα.

Previous articleΚαμία ανοχή στα φίδια του εξτρεμισμού
Next articleΚουφοντίνας Ένας θρασύδειλος δολοφόνος
Ο Κώστας Γ. Συλιγάρδος είναι δημοσιογράφος, απόφοιτος σχολής (ΙΕΚ) Δημοσιογραφίας, ΜΜΕ και Επικοινωνία της Αθήνας. Υπήρξε αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Δημοσιογραφικής Ένωσης. Εργάζεται στον χώρο των ΜΜΕ από το 1992 στην Αθήνα αλλά και στο Ηράκλειο. Στην Κρήτη έχει εργαστεί στο Κρήτη Tv (ως το 2000) και ως σήμερα στην τηλεόραση Creta ως παραγωγός ενημερωτικών εκπομπών και ως το 2009 ως Κεντρικός Παρουσιαστής του Δελτίου Ειδήσεων του σταθμού. Η συμπλήρωση των 27 χρόνων ραδιοφωνικής παρουσίας, τον βρίσκει στο Ράδιο Κρήτη όπου επιμελείται και παρουσιάζει την καθημερινή Εκπομπή «Πυξίδα» (09:00-11:00). Έχει εργαστεί παράλληλα στον έντυπο τύπο σε εφημερίδες και περιοδικά για αρκετά χρόνια σε διάφορες θέσεις ευθύνης, κι έχει εκδώσει ο ίδιος κλαδικά και θεματικά περιοδικά αλλά και ξενόγλωσσες εφημερίδες. Σήμερα είναι επικεφαλής της δημοσιογραφικής ομάδας του Κρητικού ειδησεογραφικού site flashnews.gr στην Ανατολική Κρήτη. Συνεργάστηκε κατά διαστήματα ως υπεύθυνος αλλά και σύμβουλος σε εκδοτικές εργασίες καθώς και σε τμήματα επικοινωνίας ιδιωτικών φορέων. Έχει διδάξει δημοσιογραφία και ΜΜΕ σε παράρτημα Βρετανικού Πανεπιστημίου στην Ελλάδα. Το 2014 ήταν ο μόνος Έλληνας δημοσιογράφος που βραβεύτηκε σε διεθνές διαγωνισμό δημοσιογραφίας με το Ευρωπαϊκό βραβείο δημοσιογραφίας από τον όμιλο Γκριμάλντι στην Ρώμη της Ιταλίας, για το ντοκιμαντέρ του "Θαλάσσιοι δρόμοι".

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.