Και κάπου στο πλήθος των άρθρων που διάβαζα, αφού λόγο των ημερών αναπαράγονται χιλιάδες, βρέθηκα στα λόγια του Αμερικανού ποιητή και συγγραφέα Χένρι Τσαρλς Μπουκόβσκι (Henry Charles Bukowski) που εκφράζουν τη σκέψη μου σαν να με είχε ψυχολογήσει… Τελικά τι είναι δημοκρατία;

Δημοκρατία το πρόβλημα βέβαια δεν είναι το δημοκρατικό σύστημα, είναι τα ζωντανά μέρη που απαρτίζουν το δημοκρατικό σύστημα είναι ο επόμενος άνθρωπος που θα προσπεράσετε στο δρόμο, πολλαπλασιάστε τον με το τρία ή το τέσσερα ή το τριάντα ή το σαράντα εκατομμύρια και θα καταλάβετε αμέσως γιατί τα πράγματα δυσλειτουργούν για τους περισσότερους από μας μακάρι να “ξερα το φάρμακο για τα πιόνια του σκακιού που αποκαλούμε ανθρωπότητα… έχουμε υποστεί ένα σωρό πολιτικές θεραπείες κι όλοι παραμένουμε αρκετά ανόητοι ώστε η επόμενη, αυτή που ήρθε, ΤΩΡΑ, θα διορθώσει σχεδόν τα πάντα .

Συμπολίτες,

[quote text_size=»small»]

το πρόβλημα δεν ήταν ποτέ το δημοκρατικό σύστημα, το πρόβλημα είστε εσείς.

[/quote]

Απόσπασμα από το έργο του: Η ΛΑΜΨΗ ΤΗΣ ΑΣΤΡΑΠΗΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΝΟ .

Ο Χένρι Τσαρλς Μπουκόβσκι (16 Αυγούστου 19209 Μαρτίου 1994) ήταν ένας Αμερικανός ποιητής και συγγραφέας, που έζησε κυρίως στο Λος Άντζελες της Αμερικής. Έγραψε πάνω από 50 βιβλία, καθώς και πολλά μικρότερα κομμάτια, και έχει αναγνωριστεί ως πολύ σημαντικός για το είδος του, ενώ συχνά αναφέρεται από πολλούς συγγραφείς και ποιητές ως μεγάλη επιρροή.

Καλή ψήφο !

Previous articleΣΤΙΣ ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ
Next articleSYRIZA, LES RAISONS D’UNE VICTOIRE
ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΜΕΓΑΡΙΩΤΟΥ
Η Νικολέττα Μεγαριώτου είναι φοιτήτρια Ναυτιλιακών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Χίο. Αγαπά τη μουσική καθώς έπαιζε έξι χρόνια πιάνο και επτά σαξόφωνο! Είναι μέλος του θεατρικού ομίλου Ελληνογαλλικη σχολή Άγιος Παύλος και μέλος της φιλαρμονικής της. Επίσης την ακούμε στο ραδιόφωνο στους 96,3 Χίος κανάλι Δέλτα. Της αρέσει η επικοινωνία και εύχεται σύντομα να ξεκινήσει σπουδές δημοσιογραφίας! Στόχος της ό,τι κάνει να το κάνει σωστά!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.