Η ελληνική αστική δημοκρατία παρέδωσε στο ΠΑΜΕ την αρμοδιότητα να τη διαφυλάξει! Η περιφρούρηση του Κοινοβουλίου από μέλη του Πανεργατικού Μετώπου ήταν μια πράξη υψηλού πολιτικού συμβολισμού που πιστώνεται στον Περισσό.

Καταρχήν επιβεβαίωσε τη αδυναμία της Πολιτείας να περιορίσει τη δράση και να προσδιορίσει τα κίνητρα των «κουκουλοφόρων» που κάθε φορά παρεισδύουν στο σώμα των διαδηλωτών για να προκαλέσουν καταστροφές, να τραβήξουν την προσοχή των ΜΜΕ και εν τέλει να αλλοιώσουν το πολιτικό μήνυμα κάθε διαμαρτυρίας.

Κατά δεύτερο επιβεβαίωσε τις υποψίες ότι οι «γνωστοί άγνωστοι» έχουν αναφορές και διασυνδέσεις με παρακρατικούς μηχανισμούς που εξακολουθούν να λειτουργούν στη σκιά του Κοινοβουλευτισμού. Η αμφίεση (κουκούλα) κι ο εξοπλισμός (λοστοί, μολότοφ, πέτρες) που διαθέτουν, η τακτική «κτυπώ και φεύγω» που ακολουθούν, η αδιακρισία ως προς τους στόχους (από ιδιωτικές επιχειρήσεις έως τράπεζες και κυβερνητικά κτίρια και από αστυνομικούς μέχρι απλούς διαδηλωτές), παραπέμπουν σε σώμα που δρα οργανωμένα με σκοπό την πρόκληση καταστροφής και χάους.

Οι μάχες σώμα με σώμα των μελών του ΠΑΜΕ με τα «κουκουλοφόρους» στην πλατεία Συντάγματος, πέραν του ότι κατέστησαν εμφανή το διαχωρισμό και στον πλέον κακόπιστο, εμφάνισαν το ΚΚΕ να δίνει τον «ταξικό αγώνα» στα όρια της δημοκρατικής νομιμότητας, προασπίζοντας μάλιστα τους θεσμούς που την υποστηρίζουν!

Κατά τρίτον επιβεβαίωσε την ισχύς και την πολιτική συνέπεια του ΚΚΕ. Ο Περισσός ουδέποτε εγκατέλειψε την επιχειρηματολογία περί «Ευρώπης των μονοπωλίων» και όχι των λαών και τώρα αισθάνεται να δικαιώνεται πολιτικά. Παράλληλα, κατάφερε να διατηρήσει ενωμένες τις γραμμές του, δίνοντας το στίγμα της πειθαρχίας και της οργάνωσης που κανένα άλλο πολιτικό κόμμα δεν διαθέτει.

Το ζητούμενο πλέον για την ηγεσία του Περισσού είναι η πολιτική κεφαλοποίηση της στάσης του. Μετά και τα χθεσινά γεγονότα έχει όλα τα εχέγγυα να το επιτύχει. Η αγανάκτηση, η οργή κι ο θυμός των πολιτών και των χιλιάδων αγανακτισμένων δεν διέθετε μέχρι σήμερα ούτε πολιτική έκφραση, ούτε πολιτικό διακύβευμα. Το ΚΚΕ δήλωσε παρόν για να τη σχηματοποιήσει σε πολιτικό λόγο.

Το κατά πόσο το κόμμα του Περισσού θα επιτύχει να ηγηθεί του «λαϊκού μετώπου» που σταδιακά συγκροτείται από τους χιλιάδες ανέργους και τους νέους που δεν βλέπουν προοπτική για το μέλλον τους, θα εξαρτηθεί από την ικανότητα της ηγεσίας του να υπερκεράσει τις ιδεολογικές διαφορές και αποκλίσεις που υπάρχουν στο σώμα των ψηφοφόρων. Κι αυτό πείθοντας τους πολίτες ότι εκτός από πολιτική συνέπεια, εσωτερική οργάνωση και πειθαρχία διαθέτει και μια ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης που θα εξασφαλίζει ευημερία στον τόπο, θέσεις εργασίας και εθνική ανεξαρτησία.

Previous articleΠΩΣ «ΣΩΖΕΤΑΙ» Η ΧΩΡΑ
Next articleΜΕ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙΣ;
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ
Ο Παναγιώτης είναι κατά βάση δημοσιογράφος, αν και τα τελευταία χρόνια ασχολείται ευρύτερα με την επικοινωνία. Γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις, και έκανε μεταπτυχιακό στις Στρατηγικές Σπουδές. Ως πολιτικό επιστήμονα και διεθνολόγο τον κέρδισε η δημοσιογραφία, όπου σε αυτήν βρήκε και τον κατάλληλο τρόπο έκφρασης των όσων σπούδασε και του άρεσε να ασχολείται. Επί μια δεκαετία εργάστηκε στην τηλεόραση (ΕΤ2, ΕΤ3, POLIS, ΣΚΑΙ) ως ρεπόρτερ, παρουσιαστής και αρχισυντάκτης εκπομπών, στο ραδιόφωνο (ΑΝΤ1, PLANET), στον περιοδικό Τύπο (ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ). Από το 1996 μέχρι και τον Ιούλιο του 2013 υπήρξε πολιτικός και διπλωματικός συντάκτης στην εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ κι από το 2004 ο βασικός συντελεστής της στήλης γνώμης «ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ». Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε στα περιοδικά ΕΠΙΛΟΓΗ και ΤΑΣΕΙΣ, ενώ από τον Ιούνιο του 2009 διατηρεί το new-Deal. Από το καλοκαίρι του 2012 ασχολείται οργανωμένα με την πολιτική και εταιρική επικοινωνία, έχοντας ιδρύσει την Apertus Alveo Communications...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.