Είναι γνωστό! Μερικές φορές «καλύτερα να σου βγει το μάτι, παρά το όνομα»… Στην περίπτωση της Ελλάδας συμβαίνουν και τα δυο. Το μάτι έχει βγει. Οι Έλληνες έχουν υποβληθεί σε ραγδαία υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου. Αυξάνει διαρκώς το κομμάτι εκείνο της ελληνικής κοινωνίας που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Ρευστότητα στις επιχειρήσεις δεν υπάρχει. Οι τράπεζες έκλεισαν τις στρόφυγγες της χρηματοδότησης. Καμία επένδυση δεν πραγματοποιείται…
Είναι που έχει βγει το όνομα; Η αίσθηση δηλαδή που κυριαρχεί στην Ευρώπη πως τελικά οι Έλληνες δεν θα πληρώσουν τα χρέη τους; Η αντίληψη που τείνει να κυριαρχήσει πως οι Έλληνες γι αλλη μια φορά κοροϊδεύουν; Ουδείς αναφέρει πως οι δανειστές ειναι εκείνοι που κοροιδεύουν τους Έλληνες επιβάλλοντας τους μια συνταγή όπου τα χρήματα δεν πάνε σε ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, αλλα σε αποπληρωμή τοκοχρεολυσιων. Ουδείς πως με αυτή τη συνταγή οι Έλληνες ειναι αδύνατο να πληρώσουν. Κι όμως εκείνο που κυριαρχεί ειναι τα αποτελέσματα μιας απίστευτης διεθνούς προπαγάνδας που θέλει τους Έλληνες να μην έχουν εκπληρώσει μέχρι τώρα αυτά που υποσχέθηκαν, όπως είπε και πάλι προκλητικά ο Βολφγκανγκ Σοιμπλε. Χωρίς να αξιολογούνται τα πραγματικά αίτια της κρίσης, οι Ευρωπαίοι θέλουν να βλέπουν την Ελλάδα, ως το πρόβλημα συνολικά της ευρωζώνης. Μια δημοσκόπηση στις τέσσερις μεγάλες οικονομίες της Ευρώπης, το πετυχαίνει, ως φαίνεται.
Τα ποσοστά είναι συντριπτικά: 85% των Γάλλων, 84% των Γερμανών, 72% των Ισπανών και 65% των Ιταλών θεωρούν πως τα χρήματα που δίνονται για τη «διάσωση» της Ελλάδας πηγαίνουν χαμένα. Και πως παρά την ευρωπαϊκή «βοήθεια» η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει. Η Ιταλία είναι η μόνη χώρα όπου αυτή η άποψη είναι μειοψηφική (44%). Στην Ισπανία το ποσοστό αυτό είναι 56%, στη Γαλλία ανεβαίνει στο 61% και στη Γερμανία απογειώνεται στο 73%.
Αντίστοιχα, συντριπτικά είναι και τα ποσοστά των πολιτών των τεσσάρων χωρών που πιστεύουν ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα αυξήσει επικίνδυνα τις δυσκολίες στη ζώνη του κοινού νομίσματος: 76% στη Γερμανία, 84% στη Γαλλία, 88% στην Ιταλία ενώ φτάνει το 90% στην Ισπανία. Γεγονός που με πολύ απλά λόγια σημαίνει πως αν τις δυσκολίες στη ευρωζώνης θα προκαλέσουν οι Έλληνες που δεν προσπάθησαν, δεν τα κατάφεραν και πήραν στο λαιμό τους όλη την Ευρώπη…!
Το κλίμα αυτό δυσχεραίνει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για χαλάρωση των όρων του προγράμματος και δίνει τη δυνατότητα στους δανειστές να είναι ακόμα αυστηρότεροι. Ειδικά τη Γερμανία που εμμένει στην πολιτική λιτότητας και τιμωρίας της Ελλάδας.
Previous articleΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ;
Next articleΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: «ΜΙΑ ΕΠΟΝΕΙΔΗΣΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ
Ο Παναγιώτης είναι κατά βάση δημοσιογράφος, αν και τα τελευταία χρόνια ασχολείται ευρύτερα με την επικοινωνία. Γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις, και έκανε μεταπτυχιακό στις Στρατηγικές Σπουδές. Ως πολιτικό επιστήμονα και διεθνολόγο τον κέρδισε η δημοσιογραφία, όπου σε αυτήν βρήκε και τον κατάλληλο τρόπο έκφρασης των όσων σπούδασε και του άρεσε να ασχολείται. Επί μια δεκαετία εργάστηκε στην τηλεόραση (ΕΤ2, ΕΤ3, POLIS, ΣΚΑΙ) ως ρεπόρτερ, παρουσιαστής και αρχισυντάκτης εκπομπών, στο ραδιόφωνο (ΑΝΤ1, PLANET), στον περιοδικό Τύπο (ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ). Από το 1996 μέχρι και τον Ιούλιο του 2013 υπήρξε πολιτικός και διπλωματικός συντάκτης στην εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ κι από το 2004 ο βασικός συντελεστής της στήλης γνώμης «ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ». Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε στα περιοδικά ΕΠΙΛΟΓΗ και ΤΑΣΕΙΣ, ενώ από τον Ιούνιο του 2009 διατηρεί το new-Deal. Από το καλοκαίρι του 2012 ασχολείται οργανωμένα με την πολιτική και εταιρική επικοινωνία, έχοντας ιδρύσει την Apertus Alveo Communications...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.