Το ηθικό πλεονέκτημα της Κεντροδεξιάς

Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης εξηγεί το ηθικό πλεονέκτημα της Κεντροδεξιάς. Σε αντίθεση με το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Το οποίο έθρεψε γενιές νεοελλήνων, πλέον απομυθοποιήθηκε και ενταφιάζεται, επί των ημερών και λόγω των πράξεων της παρούσης Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ! new deal
Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης εξηγεί το ηθικό πλεονέκτημα της Κεντροδεξιάς. Σε αντίθεση με το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Το οποίο έθρεψε γενιές νεοελλήνων, πλέον απομυθοποιήθηκε και ενταφιάζεται, επί των ημερών και λόγω των πράξεων της παρούσης Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ! new deal

Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης εξηγεί το ηθικό πλεονέκτημα της Κεντροδεξιάς. Σε αντίθεση με το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Το οποίο έθρεψε γενιές νεοελλήνων, πλέον απομυθοποιήθηκε και ενταφιάζεται, επί των ημερών και λόγω των πράξεων της παρούσης Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ!


Η εκκωφαντική σιωπή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα για τα ηχητικά ντοκουμέντα με πρωταγωνιστή τον πιο στενό συνεργάτης του στο Μέγαρο Μαξίμου, τον κ. Νίκο Παππά αν δεν προξενούν θυμό για έμμεση ομολογία ενοχής. Προξενούν οπωσδήποτε θλίψη για το είδος του αξιακού κώδικα που έχει ποτίσει την ηγέτιδα παράταξη της Αριστεράς που υποτίθεται μάλιστα ότι φιλοδοξεί να μετακινηθεί πολιτικά προς το κέντρο.

Ο ηθικά υπόλογος αναφορικά με τις αποκαλύψεις για τον κ. Παππά, Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κάνει ότι δεν ακούει για τα «μαγαζιά». Για το παραδικαστικό κύκλωμα, για τους έμμεσους εκβιασμούς που αποκαλύπτονται. Αν ήξερε ή όχι, θα φανεί στο μέλλον. Αυτό όμως που σίγουρα διαφαίνεται στο παρόν, είναι το στέρεμα ενοχών, τύψεων, έκφρασης συγγνώμης, για όλα όσα επί 4,5 χρόνια πότιζαν την ελληνική κοινωνία.

Διχαστικό λόγος, μανιχαϊστικές αντιλήψεις, ιδεοληπτικές εμμονές. Δογματική έπαρση και πολιτική αλαζονεία ταίριαξαν με τρόπο παράδοξο με την φορολογική αφαίμαξη. Την ασφαλιστική απομύζηση και την οικονομική ισοπέδωση των Ελλήνων, την ναρκοθέτηση του αισθήματος ασφάλειας. Την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας, την προσπάθεια εγκαθίδρυσης καθεστώτος, την απόπειρα ελέγχου των αρμών της εξουσίας, την απαξίωση της Δικαιοσύνης.

Ουτοπία, το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς

Το υποτιθέμενο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, αποδείχθηκε ουτοπία. Αντιθέτως, ένα απολύτως πραγματικό ηθικό πλεονέκτημα αναδύθηκε πριν και έγινε απολύτως ευδιάκριτο μετά την 7η Ιουλίου του 2019.

Το ηθικό πλεονέκτημα της Κεντροδεξιάς. Της αδιάκοπης εργασίας, της παραδοχής των όποιων λαθών αυτή φέρνει, της ταχύτατης διόρθωσής τους. Της εστίασης στο διάλογο, της προσπάθειας ανάδειξης μίας Ελλάδας  πρωτοπόρας, μη φοβικής, ευέλικτης, ικανής να κινητοποιήσει όλες τις ιδιαίτερες συλλογικές της ικανότητες μέσα στο χρόνο.

Το επιχειρηματικό πνεύμα, την ανταγωνιστικότητα, την προσαρμοστικότητα, τον δυναμισμό, τον νεωτερισμό, την καινοτομία.

Ο ένας χρόνος διακυβέρνησης της ΝΔ είναι ένας μικρός αντιπροσωπευτικός καθρέφτης της Ελλάδας που θέλουμε. Μια Ελλάδα δηλαδή που θα αφήσει οριστικά στο περιθώριο τα πέτρινα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, των σκευωριών που διέβρωσαν την πολιτική ζωή του τόπου μας. Των απειλών, των τζάμπα μαγκιών, της λάσπης στον ανεμιστήρα, της δολοφονίας χαρακτήρων, του κυνηγιού της αριστείας, της λοιδορίας της επιχειρηματικότητας, του κοροϊδέματος της νοικοκυροσύνης και του προγραμματισμού, του στραγγαλισμού της παραγωγικότητας.

Ο θρίαμβος της λογικής απέναντι στην ψευδαίσθηση

Μία Ελλάδα που κάποιοι ήθελαν να την καταντήσουν αποκλειστικά χώρα επιδομάτων, κρατικοδίαιτης λογικής, μετριοκρατίας, ήσσονος προσπάθειας.

Το μεγάλο ηθικό πλεονέκτημα της Κεντροδεξιάς είναι ο θρίαμβος της λογικής και της πραγματικότητας απέναντι στην ψευδαίσθηση.

Και για κάθε Νίκο Παππά που θα προσπαθεί να δικαιολογήσει τα ψέματα, με ακόμη περισσότερα ψέματα. Για κάθε Αλέξη Τσίπρα που θα κάνει ότι δεν βλέπει τίποτα, όταν γύρω του χαλάει το σύμπαν.

Θα υπάρχει πάντα ένας Κυριάκος Μητσοτάκης που θα προτάσσει την ανάγκη για περισσότερη δουλειά, περισσότερη αξιολόγηση. Μηδενική ανοχή στην παραβίαση των αξιακών κωδίκων της Πολιτείας και της Δημοκρατίας μας.

Previous articleΗ Ευρώπη πρόδωσε τον εαυτό της, όχι την Ελλάδα
Next articleΜε ηττοπάθεια δεν γίνεται αντίσταση στον Ερντογάν
Γεννήθηκα το 1970 στη Θεσσαλονίκη. Είμαι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και του τμήματος Σπουδών στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό του ΕΑΠ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης, Διοικητικού Δικαίου του Τμήματος Νομικής του ΔΠΘ στην κατεύθυνση Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ (9) ενώ από το 2016 είμαι υποψήφιος Διδάκτορας του Διοικητικού Δικαίου του Τμήματος Νομικής του ΔΠΘ. Μιλάω άπταιστα Αγγλική και Ιταλικά Ως Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Βεροίας και μαχόμενος δικηγόρος από το Φεβρουάριο του 1997 μέχρι και σήμερα έχω παραστεί σε πάνω από 1500 υποθέσεις σε όλα τα Δικαστήρια (πολιτικά, ποινικά, διοικητικά) και τις διοικητικές αρχές της χώρας. Εξελέγει βουλευτής Ημαθίας από το 2007 μέχρι το 2009, από το 2012 μέχρι το 2015 και από το 2019 και εντεύθεν. Υπήρξα Αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας Κ.Ο. της Ν.Δ. από το 2012 – 2015 και από το 2019 και εντεύθεν. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Βουλευτής θήτευσα ως Πρόεδρος και μέλος σε σειρά Επιτροπών της Βουλής των Ελλήνων. Ανάμεσα σε άλλα, θήτευσα ως Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, ως Πρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων και ως Μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ. Στην τρέχουσα Κοινοβουλευτική περίοδο είμαι Πρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής του απολογισμού και του γενικού ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Κράτους και Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, καθώς Μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και ως Μέλος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Υπήρξα μέλος της ΝΟΔΕ κατά τα έτη 1998 - 2004 και στέλεχος των οργανώσεων ΜΑ.ΚΙ., Ο.Ν.ΝΕ.Δ. και Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. κατά τα νεανικά και φοιτητικά μου χρόνια. Από το 1999 έως και το 2002 διετέλεσα Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας ενώ από το 2007 – 2008 διετέλεσα Νομαρχιακός Σύμβουλος της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας και Αντινομάρχης Ημαθίας στους τομείς του Τουρισμού, Παιδείας, Βιομηχανίας και Ανάπτυξης. Από το 2011 – 2014 διετέλεσα Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Δ. Βέροιας, Δημοτικής Ομάδας «Νέος Δήμος – Νέα Αρχή». Είμαι παντρεμένος με τη Γαρυφαλλιά Παπαδημητρίου, δικηγόρο Βεροίας και έχουμε δύο κόρες, τη Θωμαή 18 ετών (φοιτήτρια Νομικής) και τη Δήμητρα 11 ετών.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.