ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΗΣ 7ης ΙΟΥΝΙΟΥ

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών φέτος θα έχει άμεση επίδραση στη δρομολόγηση πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα.

Διότι θα αποτελέσει την καταγραφή της οργής του Πολίτη, την πρώτη επίσημη καταδίκη των υπαιτίων της κατάστασης γενικής κρίσης που βιώνουμε και τον πραγματικό καταλογισμό των ευθυνών στους υπαίτιους.

Και θα καταδείξει προς τα πού στοχεύουν οι ελπίδες του έλληνα για την έξοδο από τη δραματική καθημερινότητα που μας περιβάλλει.

Όσο κι αν προπαγάνδα της κυβέρνησης προσπαθεί να επιβάλει το σόφισμα ότι οι εκλογές αυτές αφορούν την Ευρώπη και δεν έχουν καμιά σημασία για την πολιτική και οικονομική διακυβέρνηση της χώρας.

Όσο κι αν προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή του πολίτη από τις ευθύνες τους για την καταπάτηση κάθε έννοιας ισονομίας, διαφάνειας, αξιοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης, από τον ευτελισμό του πολιτικού μας συστήματος, του ρόλου της Βουλής και τη συγκάλυψη κάθε υπεύθυνου για τα σκάνδαλα που καθημερινά ζούμε τα τελευταία χρόνια.

Η κατάρρευση των δομών και η θεσμική απαξίωση όπου μας έχει οδηγήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει ήδη αποτυπωθεί ήδη σε μελέτη της ανεξάρτητης οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια» με την μορφή της άρσης της εμπιστοσύνης του πολίτη προς την όλη κρατική δομή. Και την κατατάσσει στις πρώτες θέσεις του πίνακα της διαφθοράς παγκοσμίως.

Παράλληλα, τώρα όσο ποτέ άλλοτε, παρουσιάζονται συνθήκες συνολικής κριτικής των πολιτών προς τα προηγούμενα μοντέλα της Ένωσης.

Ο έλληνας πολίτης, μαζί τους υπόλοιπους ευρωπαίους, θα έχει την ευκαιρία να οριοθετήσει τις διεκδικήσεις του για ένα νέο ευρωπαϊκό οικονομικό μοντέλο βασισμένο στην πράσινη ανάπτυξη, ένα αναθεωρημένο σύμφωνο σταθερότητας, μια πιο ανθρώπινη κοινωνική πολιτική, μια καινούρια οικολογική συνείδηση και ένα μέλλον ελπίδας για τους νέους.

Γι αυτό, όπως λέει το ΠΑΣΟΚ, ψηφίζουμε και για την Ευρώπη, αλλά αποφασίζουμε και για την Ελλάδα του αύριο.
Αυτό είναι το πραγματικό διακύβευμα.

Previous articleDEAL ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΟΜΠΑΜΑ
Next articleΕ ΟΧΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟΥΡΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΞΑΠΛΩΣΤΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!
Ο Πάμπος Χατζηλαμπής, γεννήθηκε στην Κερύνεια της Κύπρου, απ’ όπου είναι πρόσφυγας, λόγω της Τουρκικής εισβολής του 1974 και κατοχής. Είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος με πολυετή θητεία σε διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, όπως στην Ισπανική εφημερίδα «EL MUNDO», στα Πρακτορεία Ειδήσεων του Μεξικού “NOTIΜEX”, “CISA-PROCESO”, την εφημερίδα “EXCELSIOR”, το περιοδικό “PROCESO”, το τηλεοπτικό δίκτυο “TELEVISA” (Μεξικό) κ.α Έχει διατελέσει Προϊστάμενος Γραφείων Τύπου Ελληνικών Πρεσβειών στο εξωτερικό. Δίδαξε επί σειρά ετών στο Πανεπιστήμιο ΑΝAΓΟΥΑΚ, του Μεξικού, Γεωπολιτική και Φιλοσοφία της Επικοινωνίας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.