Ο Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης γυρίζει 69 χρόνια πίσω το ρολόι της Ιστορίας. Τότε που ο Γράμμος έπεφτε και ο Ελληνικός Στρατός ύψωνε την ελληνική σημαία στην κορυφή του. Ο Δημοκρατικός Στρατός εξωθούνταν εκτός συνόρων. Ο εμφύλιος πόλεμος τελείωνε.


Την 29η Αυγούστου του 1949, ο Ελληνικός Στρατός ολοκλήρωσε την κατάληψη του Γράμμου. Και εξώθησε τα υπολείμματα του Δ.Σ.Ε. πέραν των συνόρων. Η τελική επίθεση είχε αρχίσει την 05:30 της 25ης Αυγούστου. Κατέληξε με την πλήρη ήττα των κομμουνιστών και την απαλλαγή μας από τον εφιάλτη του παραπετάσματος!

Ο οδυνηρός εμφύλιος, που ξεκίνησε εν μέσω της Κατοχής, κράτησε έξι χρόνια (1943-1949). Κατέστρεψε ότι δεν πρόλαβαν να καταστρέψουν οι κατακτητές. 

Δυστυχώς, πλέον του φόρου αίματος στρατιωτών και αμάχων, πλέον του ανήθικου παιδομαζώματος, ο εμφύλιος άφηνε πίσω του μια διχασμένη χώρα. Ακόμη σήμερα ζούμε τις απώτερες επιπτώσεις αυτού του διχασμού.

Ο εμφύλιος πόλεμος ανέστειλε τον θεσμικό εκσυγχρονισμό της χώρας

Όμως, το χειρότερο που πέτυχε η παρανοϊκή ηγεσία του Κ.Κ.Ε. ήταν να αναστείλει τον θεσμικό εκσυγχρονισμό της χώρας. Και την πλήρη επικράτηση του ευρωπαϊκού κράτους δικαίου.

Αντί η χώρα να αποκτήσει, επί τέλους!- ένα σύγχρονο Σύνταγμα πλήρους διαχωρισμού των εξουσιών ο υπερφίαλος μαξιμαλισμός της Αριστεράς επανέφερε το Παλάτι μετά βαΐων και κλάδων.

Αντί να κατοχυρωθούν πλήρως οι πολιτικές και ατομικές ελευθερίες και η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, η ανταρσία του Κ.Κ.Ε. έδωσε το άλλοθι για την επαναφορά του αστυνομικού κράτους του Μανιαδάκη.

Ακόμη χειρότερα, τα αμέτρητα εγκλήματα (δολοφονία Ψαρρού, συνεργασία με Βουλγάρους, συνεργασία με σλαβομακεδόνες, απαγωγές ομήρων στα Δεκεμβριανά, δολοφονίες της Ο.Π.Λ.Α., παιδομάζωμα κλπ.) έδωσαν άλλοθι και άφεση αμαρτιών σε προδότες και δωσιλόγους. Ενώ έδωσαν παράταση ζωής στον πολιτικό κοτσαμπασιδισμό. Στην Ελλάδα το δοβλέτι θα αργούσε πολύ να γίνει κράτος…

Όπως αποδεικνύει η ιστορία της, η ελληνική Αριστερά (Κ.Κ.Ε. ή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν έχει σημασία) ήταν και παραμένει το πλέον φοβικό, αντιδραστικό και οπισθοδρομικό μέρος της κοινωνίας και του πολιτικού μας συστήματος!

Previous articleΤι θα πουν οι δανειστές
Next articleΑπό το δεν πληρώνω στο δεν (αντ)έχω
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
Ο Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Είναι άγαμος και ζει στο Παγκράτι. Από το 1988 εργάσθηκε ως στέλεχος ή/και ως σύμβουλος διαφόρων εταιριών, επί χρηματοπιστωτικών κυρίως θεμάτων, ενώ από το 2007 είναι επί κεφαλής της ομάδος χρηματοπιστωτικών συμβούλων INTERACTION FINANCE. Επιμελήθηκε και διαμεσολάβησε για τη χρηματοδότηση διαφόρων επιχειρήσεων με συνολικά κεφάλαια της τάξεως των είκοσι πέντε εκατομμυρίων -25.000.000- ευρώ ενώ διαθέτει μεγάλη εμπειρία διαχειρίσεως και αναδιαρθρώσεως προβληματικών επιχειρήσεων, αποτιμήσεων και εξαγορών/συγχωνεύσεων. Έχει εκπονήσει μεγάλο αριθμό μελετών επενδύσεων, επιχειρηματικών σχεδίων και σχεδίων αναδιαρθρώσεως & αναχρηματοδοτήσεως επιχειρήσεων. Είναι πιστοποιημένος εισηγητής σεμιναρίων από τον Ο.Α.Ε.Δ. και έχει διδάξει σε σειρά σεμιναρίων με θέμα τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων, την διαχείριση κρίσεως κλπ. Επίσης, έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων χρηματοπιστωτικής διαχειρίσεως, φορολογικού σχεδιασμού, συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολογίας, διαχειρίσεως ακινήτων, ανωνύμων εταιρειών κλπ. Είναι έφεδρος εν εφεδρεία Λοχαγός (ΠΖ). Υπηρέτησε σε παραμεθόριες μονάδες και επιτελεία ενώ έλαβε μέρος σε ασκήσεις εφεδρείας και διοργανώσεις του ΝΑΤΟ και εκπαιδεύθηκε στη Σχολή Πεζικού. Με την πολιτική ασχολήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια ενώ τα τελευταία 10 έτη έχει ενεργή πολιτική δράση στο πλαίσιο της Δεξιάς Παρατάξεως. Έχει σταθεί ενάντια στο λαϊκισμό, αλλά και στον ψευδεπίγραφο εκσυγχρονισμό. Πιστεύει στον αληθινό, εθνικοπατριωτικό, φιλελευθερισμό και όχι στους δήθεν φιλελευθέρους που κρύβουν μόνον αριστερές και εθνομηδενιστικές ιδεοληψίες. Εργάζεται με σκοπό την Ριζική Πολιτική Μεταρρύθμιση, δηλαδή ένα νέο σύνταγμα και πολίτευμα πλήρους διαχωρισμού των εξουσιών, αυξημένης λαϊκής κυριαρχίας και ευθύνης των πολιτών. Επίσης, πιστεύει ότι πρέπει να εισαχθεί ένα νέο δίκαιο φορολογικό σύστημα πλήρους και καθολικής εκπτώσεως των δαπανών από το εισόδημα ώστε να απαλειφθεί η διπλή φορολόγηση, η οποία συνιστά «νόμιμη κλοπή» και επιβαρύνει ιδιαιτέρως τα χαμηλά εισοδηματικά κλιμάκια. Ένα τέτοιο σύστημα πρέπει να συνοδευθεί από μια γενναία και οριστική μακροχρόνια ρύθμιση, η οποία -χωρίς να χαρίζει τίποτα σε κανέναν!- θα δώσει σε όλους μας τη δυνατότητα να αποπληρώσουμε τα όποια πραγματικά μας χρέη προς το δημόσιο, χωρίς παράλογες προσαυξήσεις και χωρίς την κλοπή του ΕΝΦΙΑ!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.