Τοστιέρες, μεγάλος περίπατος και βασανισμός

0
281
Η Νανά Παλαιτσάκη υποτροπιάζει σε κατατονία. Κάτι οι τοστιέρες, κάτι ο μεγάλος περίπατος, ο βασανισμός στο κέντρο της Αθήνας συνεχίζεται αδιάκοπα. Κάπως έτσι, η ίδια όπως και εμείς γινόμαστε θυσία στα ενδοεοικογενειακά παιχνίδια εξουσίας. Ή όχι; new deal
Η Νανά Παλαιτσάκη υποτροπιάζει σε κατατονία. Κάτι οι τοστιέρες, κάτι ο μεγάλος περίπατος, ο βασανισμός στο κέντρο της Αθήνας συνεχίζεται αδιάκοπα. Κάπως έτσι, η ίδια όπως και εμείς γινόμαστε θυσία στα ενδοεοικογενειακά παιχνίδια εξουσίας. Ή όχι; new deal

Η Νανά Παλαιτσάκη υποτροπιάζει σε κατατονία. Κάτι οι τοστιέρες, κάτι ο μεγάλος περίπατος, ο βασανισμός στο κέντρο της Αθήνας συνεχίζεται αδιάκοπα. Κάπως έτσι, η ίδια όπως και εμείς γινόμαστε θυσία στα ενδοεοικογενειακά παιχνίδια εξουσίας. Ή όχι;


Λίγο πριν γράψω ολοκλήρωσα το ραντεβού με τον γλυκό μου ψυχολόγο.  Διαδικτυακά. Διέγνωσε υποτροπή. Του εξήγησα μέσα σε είκοσι λεπτά ανελέητου μονόλογου ότι εξαιτίας του θυμού  που νιώθω εκδηλώνω, λόγω αδυναμίας έκφρασης του, κατατονία. Δηλαδή αν και είμαι έτοιμη ν’ αρχίσω να ξηλώνω με τα  νύχια τις πλάκες από την Ερμού, δεν έχω δύναμη ούτε να βάλω ρούχα στο πλυντήριο. 

Επειδή θα τα γράφουμε όλα, το ραντεβού το έκλεισα με την ένδειξη του επείγοντος την 3η μέρα που επιχείρησα να κατέβω στο κέντρο της Αθήνας. Είχαν προηγηθεί δυο μέρες που για να φτάσω από Παπάγου στο Μοναστηράκι. Χρειάστηκα δύο ώρες και είκοσι λεπτά…!!! 

Στην δουλειά μου πήγαινα. Υπεύθυνη επικοινωνίας είμαι. Σε εταιρεία εργάζομαι. Άνοιξε μόλις στις 15 Ιουνίου, από τις 14 Μαρτίου που κλείσαμε. Το γράφω γιατί δεν ξεμουρλάθηκα να μπω στο αυτοκίνητο, για ν’ αγοράσω κολιτσίδα από τα μαγαζιά στην Αθηνάς, ούτε φασκόμηλο. Ούτε πήγαινα στου Zonar’s για φοντάν. 

Ο Δήμαρχος της Αθήνας, αποφάσισε, γιατί το αποφάσισε με συνοπτικές διαδικασίες, να κάνει οτιδήποτε δυνατόν για να μας στείλει με την ένδειξη του επείγοντος για ψυχιατρική συνταγογράφηση.

Το να θέλει με μανία να αντιπολιτευτεί τον θείο του, θα μπορούσε να είναι ένας λόγος.  Άλλωστε αυτά  συνέβαιναν και στο βασίλειο της Φραγκίας. Εκεί, με αφορμή αυτές τις ωραίες σχέσεις των ευγενών να γυριστούν ωραίες ταινίες όπου οι μισοί συγγενείς δηλητηρίαζαν τους άλλους μισούς.

Τοστιέρες

Να το πιάσω το θέμα από το Χριστούγεννα; Να το πιάσω. Τότε που μας έβαλε πάνω από τα κεφάλια μας, τα φώτα “τοστιέρες”. Τότε μας είπαν ότι πρέπει να εξελίξουμε την αισθητική μας. Να μην συνδέουμε τα Χριστούγεννα με κεράκια, αστεράκια, αγγελάκια και φάτνη. Έτσι ενέκρινε να μας σκάσουν στο κεφάλι τα “φώτα κρεοπωλείου”.

Αργότερα έβγαλε την Άλκηστη να τραγουδήσει πάνω σ΄ένα φορτηγό δήθεν για τον κόσμο. Τυχαία όμως το φορτηγό σταμάτησε στου Μαξίμου. Βγήκε ο θείος του και χειροκροτούσε. Το πλήθος χόρευε ολόγυρα, χωρίς  αποστάσεις, χωρίς μάσκες…..

Πιο μετά όταν οι Τσιόδρας – Χαρδαλιάς έστελνε τα ΜΑΤ στις πλατείες για να μαζέψουν τον κόσμο που έπινε ποτά, οργάνωσε ως δήμαρχος της Αθήνας, πάρτι τρικούβερτο στην Ομόνοια . Πατήθηκαν, ζουπίστηκαν, γλείφτηκαν, φιλήθηκαν, γιόρτασαν, αγκαλιάστηκαν.

Μετά βγήκε ως δήμαρχος της πόλης και ζήτησε “συγνώμη”. Τι ρώτησες; Αν πήγε ο Χαρδαλιάς να του κόψει πρόστιμο; Όχι φυσικά! Γιατί έχει θείο πρωθυπουργό. 

Ο μεγάλος περίπατος

Στην συνέχεια και αφού τα μισά μαγαζιά του κέντρου είναι με λουκέτα, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς ενημέρωση, χωρίς τροχονόμους, έκλεισε τους δρόμους του κέντρου. Για να γίνει ο …μεγάλος περίπατος!

Ταυτόχρονα οι φίλοι του θείου του, μας προειδοποιούν να μην μπαίνουμε στα μέσα μεταφοράς. Να επιλέγουμε τ’ αυτοκίνητά μας. Η Αθήνα όμως των πέντε εκατομμυρίων ψυχών που διαθέτει δύο μεγάλους δρόμους για το κέντρο, σφυροκοπείται κάθε δεύτερη μέρα από κάθε είδους διαμαρτυρόμενων. Κάθε μέρα, 5-10-15 άνθρωποι διαδηλώνουν για κάτι.

Τι ρώτησες; Όχι δεν έρχονται sms για να μαθαίνουμε πως θα ξεφύγουμε από τους κλειστούς δρόμους. Δεν υπάρχουν φωτεινές ενδείξεις. Δεν μας δίνουν πληροφορίες οι της τροχαίας. Παρατημένοι οδηγοί, μόνοι μας. Για ώρες μέσα στ’ αυτοκίνητα χωρίς διέξοδο ν’ αναρωτιόμαστε γιατί πρέπει να μας κακοποιούν τόσο πολύ χωρίς καμία ενοχή και τύψη για το μαρτύριό μας. 

Οι έμποροι του κέντρου σε απόγνωση. Κάποιοι δεν άνοιξαν ποτέ μετά την καραντίνα. Κάποιοι απ’ όσους άνοιξαν …κατεβάζουν ρολά μέσα σε 15 μέρες. Ένας φίλος είχε να χτυπήσει στο μαγαζάκι του “Ζ” τρεις μέρες. Κανένας πελάτης. 

Βασανισμός

Εγώ δεν βρίσκω καμία σύνδεση αποφάσεων και λογικής. Το μόνο που καταλαβαίνω είναι να έχουν αποφασίσει τον βασανισμό μας.

Ναι ρε φίλε βασανισμό. Σου λέει δεν μπορεί πόσο θ’ αντέξουν; Κάποια στιγμή ακόμη και οι πιο ανθεκτικοί θα τα “τινάξουν”. Κάποιοι θα πτωχεύσουν. Κάποιοι θα τρελαθούν. Κάποιοι θα τους πετύχουν λαθρομετανάστες και θα τους ρημάξουν.

Δηλαδή αν δεν είναι σχέδιο καταστροφής κάθε νόμιμης δραστηριότητας στην πόλη, τι είναι;

Το υπαρξιακό του θέμα με τον θείο του ας το λύσει ο δήμαρχος. Εμείς τι χρωστάμε να γινόμαστε θυσία για ενδοοικογενειακά παιχνίδια εξουσίας; 

Previous article«Μένουμε ασφαλείς» με την λίστα;
Next articleΆλλος τουρισμός σε μια άλλη Ελλάδα
Η Νανά Παλαιτσάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι μαμά του Αλέξη και κόρη του Γιάννη και της Χρυσαυγής.  Μεγάλη της αγάπη τα ζώα, στην ευζωία των οποίων έχει αφιερώσει σχεδόν τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο της.  Έχει γράψει τέσσερα βιβλία και ένα παιδικό παραμύθι. Zει στου Παπάγου μαζί με τα τρία σκυλιά και τον γάτο της.  Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και διεθνείς σχέσεις. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και την σημειολογία. Υποστήριξε διδακτορική διατριβή στο Συνταγματικό Δίκαιο. Δίδαξε ως μεταπτυχιακή υπότροφος στην Ανώτατη σχολή Ναυτικών Δοκίμων, “Δίκαιο της θάλασσας και Κοινωνιολογία”. Εξειδικεύτηκε στο Post Production σε μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα όπως το CNN, B.B.C και Ι.Τ.Ν. Έχει καλύψει ως ρεπόρτερ τον Πόλεμο του Κόλπου για τον Αντέννα. Έχει περισσότερες από 120.000 ώρες “τηλεοπτικού αέρα”, στο ρεπορτάζ, σε ενημερωτικές εκπομπές, αλλά και σε αρχισυνταξία δελτίων και  εκπομπών. Έχει κάνει περισσότερες από 5000 συνεντεύξεις προσώπων. Έχει εργαστεί ως υπεύθυνη επικοινωνίας σε πολυεθνική εταιρεία όπως η Leo Burnett. Έχει αρθρογραφήσει σε έντυπα. Και έχει υπάρξει ραδιοφωνική παραγωγός στον Αντένα, στον Σκέι και στα Παραπολιτικά.  Από την θέση του υπεύθυνου παραγωγής, έχει επιμεληθεί επίσης μεγάλες διεθνείς παραγωγές. 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.