Τελευταία ακούγεται τόσο στο χώρο του Κέντρου, της Κεντροαριστεράς, όσο και στο χώρο της Αριστεράς, η λέξη διεύρυνση. 

Διεύρυνση ακριβώς σημαίνει ότι αυξάνω σε εύρος και επεκτείνομαι σε μεγαλύτερο πολιτικό χώρο. Το ερώτημα όμως είναι: επεκτείνομαι σε στελέχη ή με την κοινωνία;

Διότι, είναι εύλογα τα ερωτήματα:
1.    τι εκφράζουν τα στελέχη;
2.    τι γνώμη έχει η κοινωνία για αυτά;
3.    έχουν κάτι καινούριο να δώσουν;
4.    έχουν ή όχι ευθύνες για το σήμερα;

Η διεύρυνση, για να γίνει σωστά, πρέπει πρώτα να υπάρχει διείσδυση, που σημαίνει ότι προχωρούμε σε βάθος και ότι επιβαλλόμεθα σε έναν χώρο μέσω των ιδεών μας. Σημαίνει επίσης διήθηση, που είναι κάθετη διαδικασία, η οποία αν τυχόν δεν γίνει με αυστηρούς ταξικούς χαρακτήρες και στόχους, θυμίζει καρκίνο, δηλαδή θάνατο.
Άρα η διεύρυνση θέλει ξεκάθαρη ιδεολογία, ξεκάθαρους στόχους, ξεκάθαρους συμμάχους, ξεκάθαρη διαδικασία.
Διότι, διαφορετικά, έχουμε διάπραξη διολίσθησης, που σημαίνει καθοδική πορεία και που έχω τη διαίσθηση ότι αν δεν γίνει σωστά θα έχουμε διάρρηξη αρχών και θέσεων, δηλαδή παραβίαση και τέλος.

 

Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης είναι Βουλευτής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ(ΔΗ.ΜΑΡ) στο Νομό Ηρακλείου

Previous articleΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟΥ
Next article…ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ «ΙΣΧΥΡΩΝ ΑΝΔΡΩΝ»
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
Ο Γιάννης είναι ιατρός. Γεννήθηκε το 1963 στην Άνω Βιάννο του Νομού Ηρακλείου Κρήτης και είναι έγγαμος με τρία παιδιά. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύτηκε στην Καρδιολογία. Από το 1995 κατοικεί στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου και διατηρεί την επαγγελματική του στέγη. Από την 11ην Ιανουαρίου 2011 ως πρώτος επιλαχών Βουλευτής Πα.Σο.Κ. στις εκλογές του 2009, έλαβε θέση στο Ελληνικό κοινοβούλιο, ως Βουλευτής Πα.Σο.Κ. Ηρακλείου Κρήτης. Στις δημοτικές εκλογές του 1998, καθώς και του 2002, εκλέχτηκε στις πρώτες θέσεις του Δήμου Ηρακλείου. Τις περιόδους 1998 – 2002 και 2003 – 2006 διατέλεσε Πρόεδρος Δ.Α.Ο.Η., Κ.Ο.Δ.Η., Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Πρόεδρος της Δ.ΕΠ.Τ.Α.Η.. Παράλληλα, ήταν αιρετό μέλος, επί χρόνια, της Νομαρχιακής Επιτροπής Πα.Σο.Κ. Ηρακλείου. Στις τελευταίες νομαρχιακές εκλογές του 2006, οι πολίτες του Ηρακλείου τον εξέλεξαν στη δεύτερη θέση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηρακλείου με περίπου 17.000 ψήφους. Στο τελευταίο συνέδριο του Πα.Σο.Κ. επανεκλέχτηκε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου. Στις Εθνικές εκλογές του 2009 ήταν υποψήφιος βουλευτής του Πα.Σο.Κ. στο νομό Ηρακλείου Κρήτης και τον τίμησαν με την ψήφο τους περίπου 28.500 ψηφοφόροι.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.