Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

Ο ΑχιλλέαςΠαπαδιονυσίου γεννήθηκε στην Πάτρα το 1952. Από το 1979 ασχολήθηκε με τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Ξεκίνησε συνεντεύξεις στο ραδιοφωνικό σταθμό Μεσολογγίου με ανεγνωρισμένους ηθοποιούς-ζωγράφους-συνθέτες, τραγουδιστές.
Από το 1991 ξεκινάει εκπομπή στην ιδιωτική τηλεόραση με συνεντεύξεις με προσωπικότητες από τον χώρο της επιστήμης, της Τέχνης, της Ιατρικής και του Πολιτισμού, παίρνοντας συνεντεύξεις ανθρώπων με Παγκόσμια εμβέλεια όπως του Κρίστιαν Μπάρναρντ, Μαγκτί Γιακούμπ, Ανδρέα Τζάκη, Ζακλίν Ντε Ρομιγύ, του Νομπελίστα Κούντερ Μπλόμπελ, Μάριου Πλωρίτη. Λυκούργου Καλλέργη, Άννα Συνοδινού και άλλων.
Παραλλήλως διοργανώνει εκδηλώσεις τιμητικές για τον Κρίστιαν Μπάρναρντ, Σταύρο Καλλέργη, Θόδωρο Γιογκαράκη, συνέδρια με ΄θεμα Τουρισμός Πολιτισμός, και Ολυμπισμός-Τουρισμός-Πολιτισμός.
Και πρίν 2 χρόνια εκδόθηκε βιβλίο του με τίτλο//Συναντήσεις με Προσωπικότητες// που είχε μεγάλη απήχηση και έχει παρουσιασθει σε ΑθήναΞενοδοχείοATHENS LEDRA MARRIOTT, Αίθουσα Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, ΘεσσαλονίκηΑίθουσα Νομαρχιακού Συμβουλίου, Βόλος Κινηματοθέατρο Αχίλλειον, Λάρισσα, Αγρίνιο Ξενοδοχείο IMPERIAL,Πάτρα ΞενοδοχείοPATRA PALACE για φιλανθρωπικό σκοπό.
Στην παρουσίαση του βιβλίου του συνεργάσθηκαν πολλοί Σύλλογοι, μεταξύ αυτών Ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, ο Φυσιολατρικός Σύνδεσμος Πατρών, Επίσης η Νομαρχία Θεσσαλονίκης, η Νομαρχία Αχάιας,η Νομαρχία Μαγνησίας, η Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας, ο Δήμος Αγρινίου.
Για το βιβλίο του Αχιλλέα Παπαδιονυσίουμίλησαναπό το χώρο της Επιστήμης , ο Πρύτανης του Μετσοβείου Πολυτεχνείου κ Κώστας Μουτζούρης, ο Καθηγητής του Εθνικού Δικαίου κ Σταμάτης Γεωργούλης, ο καθηγητήςτου Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου κ Γεώργιος Χατζηκωνσταντίνου, η πρώτη Γυναίκα Πρύτανης και Πρόεδρος του Ιδρύματος Δημήτρη και Μαρίας Δελιβάνηκ Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη,η Εθνολόγος κ Τσάβες Λίλα,ο κ Γιώργος Λογοθέτης Πανεπιστημιακός-Δημοσιογράφος και Δήμαρχος Απολλωνείων Λευκάδος, ο Φυσικοθεραπευτής κ τέως Διοικητής των Νοσοκομείων Ληξουρίου και Αργοστολίου
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΝΕΥΡΟΒΙΖΙΟΝ

Ο  διεθνούς φήμης καθηγητής Οφθαλμολογίας στην Νέα Υόρκη κ Αναστάσιος Κανελλόπουλος μίλησε στην τηλεόραση του Αχελώου και στην εκπομπή /Ανοιχτές Σελίδες/ με τον Αχιλλέα  Παπαδιονυσίου.

Ο κ Κανελλόπουλος μίλησε για το Παγκόσμιο Συνέδριο που είχε οργανώσει τον περασμένο Νοέμβριο στο Λάς Βέγκας της Αμερικής, για την βράβευση της ομάδας του στο Πανευρωπαικό Συνέδριο που είχε οργανωθεί στο τέλος του περασμένου Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα, πώς μετριέται η ποιότητα της όρασης, τι είναι η τεχνολογία Νευροβίζιον που χρησιμοποιείται και ποια τα αποτελέσματα , για τους ασθενείς ενδείκνυται, τι είναι μαθησιακές δυσκολίες, για την σημασία και την αξία της Οφθαλμολογικής εξέτασης στα παιδιά και τι περιλαμβάνει, για τον Ακοολογικό έλεγχο των παιδιών προσχολικής ηλικίας και την σημασία του, για τις Οφθαλμολογικές απεικονίσεις, σε ποιες ασθένειες οφθαλμών γίνεται επέμβαση, για την προστασία των ματιών από τον ήλιο, τι είναι Οπτομετρία, και ποια η σχέση της με την Οφθαλμολογία, που χρησιμοποιείται η Οπτομετρία, πώς γίνεται η θεραπεία μετά από διάγνωση δυσλειτουργιών της όρασης από τους Οπτομέτρες ,αν αναμένεται κα΄τι καινούργιο και ευχάριστο για τις ασθένειες των οφθαλμών κα άλλα πολλά.