Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος προβοκάρει! Και σημειώνει ότι όσοι κατηγορούν τον πρωθυπουργό για την αμορφωσιά του και την κακοποίηση της γλώσσας μας, στην ουσία καλό του κάνουν. Γιατί…;;;


Δεν είναι και εκατομμύρια οι Έλληνες που ομιλούν σωστά και καλά ελληνικά, ούτε βέβαια περισσεύουν όσοι θα ήθελαν να γνωρίζουν αυτή την αποκαλούμενη από ξένους συγγραφείς «υπέροχη γλώσσα». Βάζω δε στοίχημα ότι οι περισσότεροι από τους συμπατριώτες μας, όταν ομιλούν δεν πρέπει να χρησιμοποιούν περισσότερες από 800-900 λέξεις μιας γλώσσας η οποία διαθέτει πάνω από 200.000 λέξεις! 

Κατά συνέπεια, μετά βεβαιότητος μπορούμε να πούμε ότι τα γλωσσικά ατοπήματα που κατ´ επανάληψη κάνει ο πρωθυπουργός μας, δεν είναι πολλοί αυτοί που τα εντοπίζουν και άρα τα καταλαβαίνουν.

Και υπό μια έννοια τελευταία σκοτούρα τους είναι αν ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει σωστά ελληνικά ή όχι.

Εξάλλου δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι για τους ανθρώπους της «προόδου» η γνώση, υπό την ευρεία έννοια της είναι μια «ταξικού χαρακτήρα» αστική συνήθεια, η οποία δεν έχει καμμιά απολύτως θέση στον αγώνα για «πρόοδο», «κοινωνική δικαιοσύνη» και άλλα γνωστά παρόμοια.,που συνήθως πουλάνε οι καφενόβιοι των «κοινωνικών μετασχηματισμών». Για τους σταλινιστικούς τύπου Μαδούρο, Ορτέγκα και άλλων «αγώνων»., όσο πιο άκριτη, αμόρφωτη και κυρίως ανεπίδεκτη μαθησεως είναι μια κοινωνία, τόσο το καλύτερο για τις αυταρχικές τους εξουσίες και τις λεηλασίες που πραγματοποιούν. Από μια σημαντική μελέτη του Λατινοαμερικανού οικονομολόγου Κάρλος Ραυχέλ, οι διάφοροι δικτάτορες της Λατινικής Αμερικής και οι «εθνικοαπελευθερωτές» της Αφρικής, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, είχαν καταθέσεις σε εξωχώριες τράπεζες περί τα 140 δισ. δολλάρια, ήτοι σε σημερινά ευρώ όχι μακρυά από 200 δισ.

Τα μαργαριτάρια του Τσίπρα δεν κοστίζουν

Είναι σαφές λοιπόν ότι οι άνθρωποι που υπηρετούν συστήματα αυταρχικής και απολυταρχικής εξουσίας, κάθε άλλο παρά καλές σχέσεις έχουν με τη μάθηση, την πνευματική καλλιέργεια, την πολυγλωσσία και την απόκτηση κριτικού πνεύματος μέσω της γνώσης. Ασφαλώς δε, χείριστες είναι οι σχέσεις τους και με την ελευθερία. Όταν λοιπόν ο κ. Αλέξης Τσίπρας κάνει επιδειξη της μορφωτικής του ανεπάρκειας, γνωρίζει εκ των προτέρων ότι αυτοί προς τους οποίους θέλει να απευθύνεται, γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, την παιδεία, την γνωση, τη μάθηση και την πνευματικότητα. Σιγά μη φλέγονται για μόρφωση οι τραμπούκοι που καθημερινά φτύνουν πάνω στην παιδεία. Σιγά μην  ενοχλούνται από τις γλωσσικές ανεπάρκειες του κυρίου πρωθυπουργού τα πνευματικά απορριμματα  που είναι ζήτημα αν χρησιμοποιούν παραπάνω από 200 λέξεις στο λεξιλόγιό τους.

Έχουμε την αίσθηση λοιπόν ότι ο κ.πρωθυπουργός, ξέρει πολύ καλά που απευθύνονται τα διάφορα λεκτικά του σχήματα και τι τελικά υποδηλώνουν. Ως Αριστος λαϊκιστής,ξέρει ότι ότι απευθύνεται σε ανθρώπους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η γλώσσα του μίσους και του διχασμού.Ειναι δηλαδή η γλώσσα του Πολάκη και άλλων τινων.Γνωρίζει  επίσης ότι κανείς από αυτους που επισημαίνουν την απαιδευσία του,  δεν είναι και ψηφοφόρος του. Άρα ολους όσους  επισημαίνουν την πραγματικότητα,τους  έχει γραμμένους….Οπως  αυτό θα συνέβαινε με κάθε χωρίς αιδώ λαϊκιστή.      

Previous articleΣκιάχτρο ακροδεξιό και νεοφιλελεύθερο
Next articleΠροεκλογική μάχη με λάσπη και ψευδολογία
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος, γόνος επιχειρηματικής και δημοσιογραφικής οικογένειας των Πατρών (Νεολόγος Πατρών, 1879-1973), γεννήθηκε στο Ψυχικό το 1941 και φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια δημοσιογραφικής καρριέρας. Οικονομολόγος και ειδικός σε θέματα επικοινωνίας, έχει τιμηθεί με 42 δημοσιογραφικά βραβεία και είναι Ιππότης της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας. Εργάστηκε 30 χρόνια στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και σε άλλα έντυπα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και συνεργάστηκε με γνωστές εφημερίδες και εξειδικευμένα περιοδικά. Σήμερα αρθρογραφεί στις εφημερίδες Εστία, Ναυτεμπορική και είναι σύμβουλος στο περιοδικό Μάνατζερ της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων. Επίσης, παρουσιάζει την εκπομπή «Δρόμοι της Ανάπτυξης» στο οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι Sbc. Είναι επίτιμος διεθνής πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και διοικητικός πρόεδρος του ελληνικού τμήματός της, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και χρημάτισε επί εξαετία πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου. Από το 2002 είναι μέλος της Γερουσίας για την Ένωση της Ευρώπης, από την οποία και τιμήθηκε για τα άρθρα του περί ομοσπονδιακής Ευρώπης.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.