Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος προβλέπει ότι αρκετά σύντομα θα επιβεβαιωθεί γιατί η «πρώτη φορά αριστερά» δεν θέλησε να «χάσει» τα μπουμπούκια των Εξαρχείων και άλλα κακοποιά στοιχεία που αποτελούν τον αόρατο στρατό της.


Σε ένα εντυπωσιακό άρθρο της στα «Νέα Σαββατοκύριακο» της 15ης Ιουνίου, υπό τον τίτλο «Περί κουκούλας», η συγγραφέας και δημοσιογράφος Σώτη Τριανταφύλλου μεταξύ άλλων γράφει και τα ακόλουθα:

«Σε καθεστώς δημοκρατίας, η αριστερά, ιδιαίτερα η αριστερή διανόηση, που επί δεκαετίας υπερασπιζόταν ολοκληρωτικά καθεστώτα (στη Σοβιετική Ένωση, στην κίνα, στην Καμπότζη, στη Βόρεια Κορέα, στην Κούβα) υπερασπίζεται όλες τις ακροαριστερές και αναρχικές τρομοκρατικές ομάδες – μόνο στο σοσιαλιστικό επέκεινα θα επικρατεί ο Νόμος και η Τάξη.

Ο Καθένας έχει δικαίωμα να πιστεύει στις ιδέες των κουκουλοφόρων. Ακόμα και να θεωρεί αυτές τις ιδέες ανώτερες και ευγενέστερες από τον φασισμό-ναζισμό ή από την πίστη στο Ιπτάμενο Μακαρονοτέρας. Οι διανοούμενοι της αριστεράς φρονούν, λόγου χάρη, ότι η 17η Νοέμβρη και ο διαρκώς προβεβλημένος κ. Κουφοντίνας έχουν «ιδέες» κι ότι εμείς οι μοχθηροί θέλουμε να του τις ξεριζώσουμε, να τον αναγκάσουμε να μετανοήσει. Μια ακόμα αριστερή πλάνη: μόνο τα «δικά τους παιδιά» ενδιαφέρονται για τις ιδέες των τρομοκρατών και των βανδάλων εμείς οι υπόλοιποι πιστεύουμε απλούστατα στην ψυχιατρική.

Όποιος κραδαίνει επιδεικτικά τη «διαφορά» του από τους άλλους απορρίπτοντας με εμφαντικό και αντιφατικό τρόπο, την  ίδια την πράξη της επικοινωνίας, κι όταν η προσωπική του αντίληψη έρχεται σε αντίθεση με την έννοια του προσώπου, οι ενέργειές του ζημιώνουν όλο το κοινωνικό σύνολο. Η έννομη τάξη αποτελείται από πρόσωπα, όχι από μη-πρόσωπα. Η απόκρυψη του προσώπου δεν συνιστά απλώς αποδοκιμαστεά κοινωνική συμπεριφορά ή διακινδύνευση της ασφάλειας συνιστά αξιακή επίθεση εναντίον της δημοκρατίας προσχώρηση του έξαλλου πλήθους σε ένα πλέγμα αξιών που υπονομεύει τους θεσμούς και την ποιότητα της ζωής. Οι κουκουλοφόροι δεν είναι cool, ούτε καν με τον αμφίβολο τρόπο του Μάικ Τάιζον ή της Κιμ Καρντάσιαν που φοράνε φούτερ με κουκούλα είναι μη-πρόσωπα, είναι μη-πολίτες. Είναι το αντίστοιχο του ανώνυμου που βυσσοδομεί στα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπονομεύοντας την ίδια τη δικτύωση».

Την παραμονή αυτού του άρθρου , ο Θ.Μαυρίδης, στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» αναφερόταν στις συχνές τον τελευταίο καιρό ληστείες σε Αυτόματα Τραπεζικά Μηχανήματα (ΑΤΜ) και αναρωτιόταν τι άραγε θα μπορούσε να σημαίνει, έτσι ξαφνικά, αυτή η επιδημία;

Μια επιδημία εξάλλου που ήλθε για καλά στο προσκήνιο και με την σύλληψη ενός «εκλεκτού» μπουμπουκιού του Σύριζα, του Κώστα Σακκα, ο οποίος με τον «συνεργάτη» του Γ.Δημητράκη είχαν σχεδιάσει να βάλουν χέρι στο ΑΤΜ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη. Δεν πρόλαβε όμως, γιατί υπάρχει και κάποια Αστυνομία που κάνει τη δουλειά της.

Τυχαία όλα αυτά; Όχι καθόλου. Επαναλαμβάνουμε ότι ο πολιτικός υπόκοσμος από καιρό τώρα και προφανώς βάσει σχεδίου,,ετοιμάζεται για έντονη δράση. Συνεχώς ετσι με κάθε ευκαιρια    κάνει «προπόνηση» και μαζεύει  χρήμα  για να έχει «καβάτζα».

Μόλις υπάρξει κυβερνητική αλλαγή, τα έκτροπα και οι παρανομίες θα βαρέσουν κόκκινο. Ο πολιτικός βόθρος θα φουσκώσει επικίνδυνα. Θα υπάρξουν προκλήσεις, για να υποχρεωθεί η νέα κυβέρνηση να πάρει σοβαρά μέτρα. Οι προβοκάτσιες δεν θα λείψουν και όλοι έχουμε εμπειρίες από αυτές. Και τότε τα γερασμένα γραμμόφωνα της φασιστικής αριστεράς θα αρχίσουν τα τραγούδια του 19ου αιώνα. Τα λόγια τα βλέπει κανείς ήδη στο Διαδίκτυο. Οι άνθρωποι δεν έχουν λόγο αλλά μόνον εμετό. Και αυτόν τον τελευταίο θα θελήσουν να τον μετατρέψουν σε βοθροπλημμύρα. Το σκηνικό είναι έτοιμο. Μόνον η κοινωνία των πολιτών αν ξυπνήσει και καταλάβει ποιοι βυσσοδομούν εναντίον της μπορεί να το ανατρέψει. Αντιστεκόμενη στη χυδαιότητα και την κουκούλα

Previous articleΜιλάει το χρήμα, πάντα;
Next articleΕθνομηδενιστές τέλος!
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος, γόνος επιχειρηματικής και δημοσιογραφικής οικογένειας των Πατρών (Νεολόγος Πατρών, 1879-1973), γεννήθηκε στο Ψυχικό το 1941 και φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια δημοσιογραφικής καρριέρας. Οικονομολόγος και ειδικός σε θέματα επικοινωνίας, έχει τιμηθεί με 42 δημοσιογραφικά βραβεία και είναι Ιππότης της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας. Εργάστηκε 30 χρόνια στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και σε άλλα έντυπα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και συνεργάστηκε με γνωστές εφημερίδες και εξειδικευμένα περιοδικά. Σήμερα αρθρογραφεί στις εφημερίδες Εστία, Ναυτεμπορική και είναι σύμβουλος στο περιοδικό Μάνατζερ της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων. Επίσης, παρουσιάζει την εκπομπή «Δρόμοι της Ανάπτυξης» στο οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι Sbc. Είναι επίτιμος διεθνής πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και διοικητικός πρόεδρος του ελληνικού τμήματός της, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και χρημάτισε επί εξαετία πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου. Από το 2002 είναι μέλος της Γερουσίας για την Ένωση της Ευρώπης, από την οποία και τιμήθηκε για τα άρθρα του περί ομοσπονδιακής Ευρώπης.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.