Ο Λουκάς Γεωργιάδης παρομοιάζει τη σημερινή κυβέρνηση με συνωμοσία πυρήνων της καταστροφής. Οι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ένωσαν το 2015 τις δυνάμεις τους και τώρα τους παρατηρούμε να βγάζουν τα μάτια τους. «Τρώγονται» για τα οφίτσια και ο ένας απειλεί τον άλλον για τις βρωμιές τους.


Το πανελλήνιο παρακολουθεί έκπληκτο το κατάντημα των σημερινών κυβερνώντων. Ξεφτιλίζουν θεσμούς και ξεφτιλίζονται με τις πρακτικές και τη μικρότητα που επιδεικνύουν. Ξεκίνησαν ως πολιτικό περιθώριο και με τα ψέματα τους θα αφήσουν εποχή. Οι αθλιότητες των σημερινών κυβερνώντων δεν έχουν προηγούμενο. Δείχνουν το ήθος και το ποιον αυτών που έχουν τις τύχες μιας χώρας και ενός ολόκληρου έθνους στα χέρια τους.

Αυτοί που μαζεύονταν στις πλατείες και ούρλιαζαν στο όνομα της δημοκρατίας, τώρα δεν μπορούν να δεχθούν ούτε μία αφισοκόλληση. Αυτοί που κάποτε απειλούσαν και προέτρεπαν σε λιντσάρισμα, τώρα καταγγέλλουν ως φασιστικές τις διαμαρτυρίες εναντίον τους  Δεν θέλουν να χωνέψουν οι αθεόφοβοι ότι όπως έστρωσαν έτσι θα κοιμηθούν. Τα φαινόμενα βίας είναι απολύτως καταδικαστέα απ΄ όπου κι αν προέρχονται. Ωστόσο, γυρίζουν μπούμερανγκ κατά αυτών που πολιτεύτηκαν κάνοντας τις αθλιότητες σημαία.

Οι σημερινοί τύποι εκπροσωπούν τη χυδαιότητα. Πολιτεύονται με φαιδρότητα. Εξευτελίζουν τους θεσμούς. Στερούνται του προσήκοντος πολιτικού πολιτισμού όπως αρμόζει σε μια χώρα του δυτικού κόσμου. Κοροϊδεύουν, χρεώνουν, διαλύουν, καταστρέφουν και ισοπεδώνουν. Ο ελληνικός λαός ίσως παρακολουθεί αποσβολωμένος τον εξευτελισμό του δημόσιου βίου. Όσοι γνωρίζαμε και βλέπαμε, προειδοποιούσαμε. Όσοι δεν ήθελαν να καταλάβουν είναι επιεικώς ηλίθιοι. Τώρα είναι αργά για δάκρυα. Η ζημία που έχει προκληθεί είναι τεράστια.

Συνωμοσία πυρήνων της καταστροφής

Τα παιχνίδια εξουσίας της σημερινής αγέλης πολιτικών τυχοδιωκτών ζημιώνουν τη χώρα και δεν αρμόζουν γενικά στον λαό. Τον αδικούν. Ίσως όμως, να είναι και τα επίχειρα για τις ανοησίες που διέπραξαν κάποιοι συμπολίτες μας το 2015. Το θέαμα που παρουσιάζει η σημερινή γελοία κυβερνητική παρέα μετατρέπεται  σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων συμμοριών. Ο ένας κρατάει τον άλλον στο χέρι. Και λογικό είναι αν λάβουμε υπόψιν πώς κινήθηκαν από το 2010 και μετά προκειμένου με τα ψέματα τους να παρασύρουν τους ψηφοφόρους και να αναρριχηθούν στην εξουσία. Σήμερα, κάνουν τα πάντα για να κρατηθούν. Και δεν θα διστάσουν να εκβιάσουν ο ένας τον άλλον βλέποντας ότι καταρρέουν.

Οι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ένωσαν το 2015 τις δυνάμεις τους και τώρα τους παρατηρούμε να βγάζουν τα μάτια τους. «Τρώγονται» για τα οφίτσια και ο ένας απειλεί τον άλλον για τις βρωμιές τους. Βλέπουν ότι χάνεται η εξουσία, την οποία σε κανονική χώρα δεν θα έβλεπαν ούτε με τα κιάλια. Εκμεταλλεύτηκαν μια ιδιαίτερη ψυχολογική κατάσταση και μίλησαν στην ψυχοσύνθεση του Έλληνα. Τον νάρκωσαν με τα ψέματα, τον πετσόκοψαν οικονομικά, τον φόβισαν στην καθημερινότητα του. Τέτοιο σκηνικό μόνο σε χώρες όπου κυβερνά ο υποκοσμος μπορεί να συναντήσει. Οι σημερινοί τύποι είναι οι πυρήνες της καταστροφής. Σημείο αναφοράς τους οι συνωμοτικές μέθοδοι και η ομερτά. Μέχρι που αντιλαμβάνονται ότι έρχεται …βούρτσα για στεγνό καθάρισμα! Ο εξευτελισμός τους αποτελεί δική μας ντροπή και κάποια στιγμή πρέπει να ξεπλυθεί…

* Το σκίτσο είναι του Θοδωρή Μακρή

Previous articleΟ Μακεδονικός λαός που αγκάλιασε τον Αδόλφο Χίτλερ
Next articleΓαλλία Γερμανία Συμμαχία
ΛΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Ο Λουκάς Γεωργιάδης είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς με ειδίκευση στη Βιομηχανική Πολιτική και τις Επενδύσεις. Έχει εργαστεί ως παραγωγός πωλήσεων και σε λογιστικό γραφείο. Είναι δημοσιογράφος από το 1995 και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών από το 2005. Έχει διατελέσει ρεπόρτερ σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, συντάκτης σε οικονομικές εφημερίδες και περιοδικά, αρχισυντάκτης και διευθυντής εφημερίδας. Παράλληλα εδώ και 12 χρόνια έχει εκπομπές σε τηλεοπτικά κανάλια. Έχει συντονίσει ημερίδες και συνέδρια. Αυτήν την περίοδο εργάζεται στο μοναδικό οικονομικό και χρηματιστηριακό κανάλι της χώρας, το SBC.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.