Στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, νωρίτερα χθες, ο Παύλος Τσίμας κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να μην προχωρήσει σε συνταγματική αναθεώρηση χωρίς την συναίνεση των άλλων πολιτικών δυνάμεων. Όπερ μεθερμηνευόμενον, μην κάνεις δημοψήφισμα! Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Ν.Δ. κ. Άδωνη Γεωργιάδη.

Μάλλον ξεχνούν, τόσο ο κ. Τσίμας όσο και ο κ. Γεωργιάδης, ότι το Σύνταγμα βασίζεται στην λαϊκή κυριαρχία, η οποία ουδόλως δεσμεύεται από οποιαδήποτε πολιτική δύναμη ή από διατάξεις περί αναθεωρητέων και μη άρθρων του συντάγματος (Σαρίπολος)! Όπερ μεθερμηνευόμενον, αν ο Τσίπρας προκηρύξει δημοψήφισμα με αντικείμενο την αναθεώρηση του Συντάγματος, με ερώτημα που αφορά είτε την διαδικασία με παράκαμψη του άρθρου 110, είτε ευθέως το περιεχόμενο κάποιων άρθρων, τι θα κάνουν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις; Μήπως θα αμφισβητήσουν την λαϊκή βούληση;

Προφανώς, ο Αλέξης Τσίπρας έχει την δική ατζέντα, με την οποία ουδόλως ταυτίζομαι. Όμως, εν προκειμένω, είμαι ο τελευταίος που θα αμφισβητήσει την δυνατότητα του όποιου πρωθυπουργού να απευθύνει ερώτημα στους πολίτες επί του τρόπου διακυβερνήσεώς των! Ασφαλώς, ο τρόπος που θα τεθεί το ερώτημα και το περιεχόμενό του θα εξυπηρετούν τα στενά πολιτικά συμφέροντα του Αλέξη Τσίπρα και της Αριστεράς.

[quote text_size=»small»]

Δυστυχώς, η αστική παράταξη κινδυνεύει να υποστεί μια τεράστια στρατηγική ήττα ως αποτέλεσμα της πολιτικής της μυωπίας. Το χαρτί της συνταγματικής αναθεωρήσεως έπρεπε να το έχει παίξει η κυβέρνηση της Ν.Δ. ήδη από το 2012, αλλά στην κατεύθυνση της ριζική ανανεώσεως των θεσμών και της εξυγιάνσεως της δημοκρατίας ώστε να εξαλειφθούν οι σημερινές ολιγαρχικές και φαυλοκρατικές δομές. Δεν το έκανε.

[/quote]

Τώρα, και αυτό το χαρτί θα το παίξει ο Αλέξης Τσίπρας συσπειρώνοντας μέσα από ψευτοδιλήμματα όλο το μέτωπο του ΟΧΙ. Με την γνωστή ικανότητα της Αριστεράς, με την παραπλάνηση και την στρεψοδικία θα έχουμε μια συνταγματική αναθεώρηση που θα οδηγήσει σε ένα ακόμη χειρότερο σύνταγμα, στην πλήρη αποθέωση της κρατισμού και στην θεσμική, πλέον, κυριαρχία της τυχοδιωκτικής Αριστεράς!

Η Ν.Δ. πρέπει, έστω και τώρα, να τεθεί επί κεφαλής μιας πολιτικής εκστρατείας για μια αναθεώρηση που όχι απλώς θα εξωραΐσει το Σύνταγμα, αλλά που θα συνιστά Ριζική Πολιτική Μεταρρύθμιση (εδώ). Μια αναθεώρηση που να αφυπνίσει την κοινωνία, να την εμπνεύσει και να την επανασυνδέσει με την πολιτική, αφ’ ενός αναβαθμίζοντας τους θεσμούς και αφ’ ετέρου ενισχύοντας την συμμετοχή σε όλα τα επίπεδα. Αλλά, πρωτίστως, αποδεσμεύοντας την κοινωνία και την οικονομία μας από τα δεσμά του κρατισμού, επαναφέροντας στο προσκήνιο την αξία των Δημοσίων Πραγμάτων, γνωστά και ως Re(s)public!»

Ακόμη υπάρχει χρόνοςεπαναφέροντας στο προσκήνιο την αξία των Δημοσίων Πραγμάτων, γνωστά και ως Re(s)public!». Πολιτική τόλμη υπάρχει; Αν όχι, ας μην απορήσουμε που η χειρότερη κυβέρνηση που είχαμε ποτέ θα εξαντλήσει την 4ετία…

Previous articleΙΣΤΟΡΙΚΟ DE JA VU!
Next articleΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΤΟΝ ΦΡΑΝΤΖ ΚΑΦΚΑ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
Ο Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Είναι άγαμος και ζει στο Παγκράτι. Από το 1988 εργάσθηκε ως στέλεχος ή/και ως σύμβουλος διαφόρων εταιριών, επί χρηματοπιστωτικών κυρίως θεμάτων, ενώ από το 2007 είναι επί κεφαλής της ομάδος χρηματοπιστωτικών συμβούλων INTERACTION FINANCE. Επιμελήθηκε και διαμεσολάβησε για τη χρηματοδότηση διαφόρων επιχειρήσεων με συνολικά κεφάλαια της τάξεως των είκοσι πέντε εκατομμυρίων -25.000.000- ευρώ ενώ διαθέτει μεγάλη εμπειρία διαχειρίσεως και αναδιαρθρώσεως προβληματικών επιχειρήσεων, αποτιμήσεων και εξαγορών/συγχωνεύσεων. Έχει εκπονήσει μεγάλο αριθμό μελετών επενδύσεων, επιχειρηματικών σχεδίων και σχεδίων αναδιαρθρώσεως & αναχρηματοδοτήσεως επιχειρήσεων. Είναι πιστοποιημένος εισηγητής σεμιναρίων από τον Ο.Α.Ε.Δ. και έχει διδάξει σε σειρά σεμιναρίων με θέμα τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων, την διαχείριση κρίσεως κλπ. Επίσης, έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων χρηματοπιστωτικής διαχειρίσεως, φορολογικού σχεδιασμού, συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολογίας, διαχειρίσεως ακινήτων, ανωνύμων εταιρειών κλπ. Είναι έφεδρος εν εφεδρεία Λοχαγός (ΠΖ). Υπηρέτησε σε παραμεθόριες μονάδες και επιτελεία ενώ έλαβε μέρος σε ασκήσεις εφεδρείας και διοργανώσεις του ΝΑΤΟ και εκπαιδεύθηκε στη Σχολή Πεζικού. Με την πολιτική ασχολήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια ενώ τα τελευταία 10 έτη έχει ενεργή πολιτική δράση στο πλαίσιο της Δεξιάς Παρατάξεως. Έχει σταθεί ενάντια στο λαϊκισμό, αλλά και στον ψευδεπίγραφο εκσυγχρονισμό. Πιστεύει στον αληθινό, εθνικοπατριωτικό, φιλελευθερισμό και όχι στους δήθεν φιλελευθέρους που κρύβουν μόνον αριστερές και εθνομηδενιστικές ιδεοληψίες. Εργάζεται με σκοπό την Ριζική Πολιτική Μεταρρύθμιση, δηλαδή ένα νέο σύνταγμα και πολίτευμα πλήρους διαχωρισμού των εξουσιών, αυξημένης λαϊκής κυριαρχίας και ευθύνης των πολιτών. Επίσης, πιστεύει ότι πρέπει να εισαχθεί ένα νέο δίκαιο φορολογικό σύστημα πλήρους και καθολικής εκπτώσεως των δαπανών από το εισόδημα ώστε να απαλειφθεί η διπλή φορολόγηση, η οποία συνιστά «νόμιμη κλοπή» και επιβαρύνει ιδιαιτέρως τα χαμηλά εισοδηματικά κλιμάκια. Ένα τέτοιο σύστημα πρέπει να συνοδευθεί από μια γενναία και οριστική μακροχρόνια ρύθμιση, η οποία -χωρίς να χαρίζει τίποτα σε κανέναν!- θα δώσει σε όλους μας τη δυνατότητα να αποπληρώσουμε τα όποια πραγματικά μας χρέη προς το δημόσιο, χωρίς παράλογες προσαυξήσεις και χωρίς την κλοπή του ΕΝΦΙΑ!

1 COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.