Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018
ΒΙΚΥ ΤΣΙΓΓΑ

ΒΙΚΥ ΤΣΙΓΓΑ

Η Βίκυ Τσίγγα είναι Ενεργειακή Θεραπεύτρια, Δημοσιογράφος – Αρθρογράφος.
Ως ενεργειακή θεραπεύτρια ασχολείται με το Angelic Reiki και το Pranic Healing. Αναφέρει χαρακτηριστικά πως «Ο μοναδικός προορισμόςκαι ανώτερος σκοπός ζωής μας είναι η Αγάπη. Το μεγαλύτερο στοίχημα, η πιο σπουδαία και επικερδής εργασία καθημερινά, είναι να μάθουμε ουσιαστικά να αποδεχόμαστε και να αγαπάμε τον εαυτό μας. Να ανακαλύψουμε και να αναγνωρίσουμε τη Φωτεινή μας Υπόσταση, καθώς αυτό μας εξελίσσει πνευματικά και δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες να ζούμε με αρμονία και ισορροπία. Η γνώση είναι δύναμη αλλά και μια συνεχής δίψαγιαζωή. Η γνώση όμως χωρίς αγάπη και πίστη είναι μικρή»
Ως αρθρογράφος επικεντρώνεται σε θέματα πολιτισμού, τέχνης, θετικών ειδήσεων, προσωπικής ανέλιξης. Έχει έφεση στις Δημόσιες Σχέσεις και υπήρξε ραδιοφωνική παραγωγός. Ηαρθρογραφία και συγγραφή, της δίνει τη δυνατότητα να δημιουργεί συνεχώς νέους όμορφους κόσμους, «είναι κατάθεση καρδιάς κυρίως και αυτοθεραπεία». Αλλά και ο μεγάλος έρωτας της για ταξίδια παραμένει μέσα στις πρώτες προτεραιότητες
Φύση χαρισματική, πολυτάλαντη και ελεύθερο πνεύμα δρα και παντρεύει την αγάπη της για γνώση και πρόοδο με κάθε τι δημιουργικό, θετικό που γεμίζει με απαράμιλλο φως τη ψυχή της.
Σπουδές και συνεχής επιμόρφωση Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο: Νοσηλευτική Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου, Διαχείριση Διαζυγίου,Δημοσιογραφία, Πρώτες Βοήθειες, ΣυντήρησηΈργων Τέχνης και Ζωγραφικής.
ΒΙΚΥ ΤΣΙΓΓΑ
στοχασμοι κοντα στην θαλασσα..

ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ..

Τα σιωπηλά μυστικά αφουγκραστήκαμε… με “θαλασσινό αεράκι” και “καλοκαιρινούς ήχους” , εχθές στα εγκαίνια εικαστικής έκθεσης με θέμα “ΘΑΛΑΣΣΙΟΙ ΣΥΝΕΙΡΜΙΚΟΙ ΠΑΛΜΟΙ “ , με υπέροχα έργα φίλων – καλλιτεχνών, που διοργάνωσε οι ΑRT SELECT WORKS στον χώρο τέχνης του EΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ , Κολωνάκι.

Tην εκδήλωση προλόγισε ο Θεωρητικός Ιστορικός Τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς , ο ίδιος επισημαίνει , ότι στην έκθεση η γραφή και ο βιωματικός χαρακτήρας των έργων , δίνουν τη δυνατότητα στο θεατή, να αισθανθεί τις δυνάμεις μιας ζωτικότητας που συνδέεται με τους θαλάσσιους ρυθμούς και ήχους, με σκοπό να αποκαταστήσει τους δεσμούς του με αυτό το περιβάλλον και να ανακαλύψει το νόημα των συνειρμών και των παλμών του θαλάσσιου στοιχείου, μέσα απο την αναπτέρωση των σκέψεων, της ψυχής απο τις καταθέσεις των εικαστικών .

Πρόκειται για μια 3ημερη, γιορτή τέχνης. με ζωγραφική, ποίηση, μουσική – και παρουσίαση βιβλίου ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ του συγγραφέα Γιώργο Καστρουνή, εκδόσεις Αμφιθέατρο. στο πιάνο ήταν ο Αθανάσιος Γεωργιάδης και στο τραγούδι Ναταλία Τόρι.

Τον συντονισμό της όμορφης αυτής διοργάνωσης έχει η Argy Pappas-Τσιώτα.

Ρεαλισμός σουρεαλισμός μυσταγωγία.

Στοχασμοί…..από μια ανοιξιάτικη βραδιά……κοντά στη θάλασσα…..

Αφουγκράζομαι την ηχώ σου καθώς πλέω
Στο ατίθασο των κυμάτων σου το κάλεσμα
Μια πρόκληση συνειρμικών διαδρομών αναζητώ
Να αιχμαλωτίσω τις ασημένιες ταλαντεύσεις
Που κρύβουν οι παλμοί σου

Της απεραντοσύνης σου το παιχνίδισμα στοχάζομαι
Σαν καταλαγιάζεις ήρεμα μετά τη τρικυμία
Εκεί προσφέρεις μυστηριακά τον ουρανό σου
Και αποκαλύπτεις απλόχερα
Τα σιωπηλά σου μυστικά…….
[ Ρούλα Pappas Tσιώτα ]

Πολλά Συγχαρητήρια!

Διάρκεια έκθεσης 3-4-5 Ιουνίου, Παρασκευή 5 Ιουνίου παρουσίαση βιβλίου ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ του συγγραφέα Γιώργο Καστρουνή, η Κόκκινη Συλλογή -εκδόσεις Αμφιθέατρο.

received_894741073905322

received_894741443905285