Το απόλυτο μουσικό σύμβολο της Φινλανδίας, το έργο «Finlandia» του Sibelius, που αποτέλεσε τον δεύτερο εθνικό ύμνο της χώρας, δίνοντας με τον μεγαλοπρεπή λυρισμό και τις δραματικές εκρήξεις του, έμπνευση στους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες των Φινλανδών, συνδύασε στην συναυλία της MSO of Athens με την πολύ γνωστή 2η Συμφωνία του Φινλανδού συνθέτη. Η 2η Συμφωνία είναι χαρακτηριστικό δείγμα της κρυστάλλινης και αγνής από τους μουσικούς βερμπαλισμούς της εποχής του συνθετικής γραφής του Sibelius. Αποτελεί επίσης ένα έργο ορόσημο ως προς τις αξιώσεις που καλείται να υπερβεί ένας μαέστρος, ώστε να ψηλαφίσει και να αποκαλύψει την ιδιαιτερότητα της μουσικής φυσιογνωμίας του Sibelius, ενώ διακρίνεται επίσης για τη χρήση των εξεζητημένων ξύλινων πνευστών του.

Μέσα από τα μοναδικά έργα Sibelius, «Finlandia»Boccherini, Cello Concerto in B-flat major, G.482Sibelius, Symphony No. 2 in D major, Op. 43 μας “έταξαν” μαγικό ταξίδι και το υλοποίησαν με μεγάλη επιτυχία, την Τρίτη 10 Μαρτίου στις 9 το βράδυ στο concert house της, στο ΄Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η Metropolitan Symphony Orchestra of Athens, με μουσική διεύθυνση τον διεθνούς φήμης πιανίστα, συνθέτη και μαέστρο, Βασίλη Τσαμπρόπουλου και ξεχωριστή σολίστ Ναταλία Γεράκη φλαουτίστα, με διεθνή παρουσία, η οποία ερμήνευσε καταπληκτικά τη Fantaisie Brillante του Φρανσουά Μπορν, (Francois Borne, πάνω σε θέματα της Όπερας Carmenτου Bizet).

Με διάρκεια δύο ωρών, πρόσφερε με γενναιοδωρία στους συνταξιδιώτες-κοινό, η MSO of Athens, αξέχαστο, απολαυστικό, μουσικό ταξίδι, που τους το ανταπέδωσαν οι πρώτοι εξίσου με ζεστό-εγκάρδιο χειροκρότημα.

Θερμά συγχαρητήρια!!!

SIBELIOUS 2

11051118_465763500242148_346341890_n

11042160_465763526908812_1387436587_n

10955138_465661573585674_1730884947_n

Προηγούμενο άρθροΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ
Επόμενο άρθροΚΡΥΦΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΧΜΗΣ Ή ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΒΙΚΥ ΤΣΙΓΓΑ
Η Βίκυ Τσίγγα είναι Ολιστική Θεραπεύτρια. Δημοσιογράφος , Αρθρογράφος. Σύμβουλος Προσωπικής Ανέλιξης, Συντονίστρια Σεμιναρίων και Ομάδων Πνευματικής Ανάπτυξης. Ασχολείται με Ανώτερη Επικοινωνία, με το Angelic Reiki, το Pranic Healing-ενεργειακές θεραπείες και το Rejuvance Massage – φυσικό λίφτινγκ προσώπου. Αναφέρει χαρακτηριστικά πως, « Ο Μοναδικός Προορισμός μας και ο Ανώτερος Σκοπός της ζωής μας είναι η Αγάπη » Το μεγαλύτερο στοίχημα, η πιο σπουδαία και επικερδής εργασία καθημερινά, είναι να μάθουμε ουσιαστικά να Αποδεχόμαστε και να Αγαπάμε τον εαυτό μας. Να ανακαλύψουμε και να αναγνωρίσουμε τη Φωτεινή μας Υπόσταση, καθώς αυτό μας εξελίσσει πνευματικά και δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες να ζούμε με αρμονία και ισορροπία. Η γνώση είναι δύναμη αλλά και μια συνεχής δίψα για ζωή. Η γνώση όμως χωρίς αγάπη και πίστη είναι μικρή» Ως αρθρογράφος επικεντρώνεται σε θέματα πολιτισμού, τέχνης και προσωπικής ανέλιξης. Συγγραφέας του βιβλίου: Η Δύναμη του Λόγου

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.