ΣΤΕΙΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΤΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ!

0
45

«Οι φτωχοί πολλαπλασιάζονται, τι θα κάνουμε;» Αυτή είναι η ξεχασμένη φωνή του οικονομολόγου – κληρικού Thomas Malthus, που επανέρχεται στο προσκήνιο μετά από δύο αιώνες. Σύμφωνα με πορίσματα του ΟΗΕ ο πληθυσμός των αναπτυγμένων χωρών συνολικά παρουσιάζει υποχώρηση, ενώ  στις υπανάπτυκτες αλλά δημογραφικά δυναμικές θα διπλασιαστεί.

Το παγκόσμιο πληθυσμιακό πρόβλημα, επηρεάζει όλο και περισσότερο τη διεθνή πληθυσμιακή πολιτική σε συνάρτηση βέβαια με την οξύτητα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Στην Κίνα κυριαρχεί η αρχή «κάθε νέο στόμα είναι και δύο εργατικά χεριά».

Η Πληθυσμιακή πολιτική όμως αγγίζει ακρότητες μέχρι και αποτροπιασμό. Στην Λατινική Αμερική, μέσα από την συστηματική προβολή διάφορων αντισυλληπτικών μεθόδων που κάνουν κάθε λογής «φιλανθρωπικοί οργανισμοί»  φτάσαμε στην γενοκτονία ορεινών πληθυσμών των Άνδεων μέχρι και την ομαδική στείρωση χωριών και οικισμών στις περιοχές του Πακιστάν και της Ινδίας.
Η εικόνα του αναλφάβητου χωρικού που φεύγει «στειρωμένος» από τον ιατρικό καταυλισμό είναι μειωτική για την ανθρώπινη ύπαρξη. Φυσικά δεν γίνεται λόγος για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η ανθρωποπλημμύρα των φτωχών πρέπει να σταματήσει , όπως υποστηρίζει η Αμερικανική σχολή. Το κωμικοτραγικό είναι ότι η πολυδάπανη εφεύρεση και παραγωγή των αντισυλληπτικών που προοριζόταν για τον τρίτο κόσμο, δεν επηρέασε παρά ελάχιστα τους «έγχρωμους φτωχούς» ενώ γνώρισε μεγάλη επιτυχία στους «πλούσιους λευκούς» και επιτάχυνε την εξάρθρωση της αναπαραγωγής τους. ( τα προγράμματα τα χρηματοδοτούσαν ευρύτατα τα ιδρύματα Rockfeller και Ford) Σε ένα μανιφέστο που υπογράφεται από 200 δημοσιογράφους, κοινωνιολόγους, οικονομολόγους 25 χωρών αναφέρεται ότι η αθλιότητα του τρίτου κόσμου δεν οφείλεται στην αύξηση του πληθυσμού, αλλά στις πολιτικές δομές που επιβάλλονται και αποτελούν τροχοπέδη στην πολιτική ανάπτυξη. Στην Ελλάδα, το έτος 1974, ονομάστηκε «έτος πληθυσμού» όταν πλέον η μηδενική πληθυσμιακή αύξηση αναγνωρίστηκε επίσημα!! Οι νέοι και οι μεσήλικες μειώθηκαν μέσα σε μια γενιά κατά 13% ενώ οι ηλικιωμένοι αυξήθηκαν κατά 7% και οι υπερήλικες άνω των 80 ετών υπερδιπλασιάστηκαν. Στην χώρα μας βέβαια, βασιλεύει πλήρης σύγχυση στις έννοιες, γήρανση και σύνταξη, σύνταξη και υποαπασχόληση ή ανεργία, όπως είχε επισημάνει πριν από χρόνια ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Ν. Πολύζος.
Η  περιττή δυστυχία του συνταξιούχου , το δημογραφικό πρόβλημα , η γεροντική υπερεκπροσώπηση, η αύξηση της εγκληματικότητας και η ιδιαιτερότητα του Έλληνα δημιουργεί ένα πολυδιάστατο πρόβλημα με ποικίλες πολιτικές, οικονομικές , κοινωνικές και δημογραφικές επιπτώσεις. Όταν πριν λίγα χρόνια «εντεταμένος εμπειρογνώμονας» ρωτήθηκε ποιο δραστικό μέτρο κρίνει αναγκαίο για την ταχύτερη ανάπτυξη της χώρας μας, δεν δίστασε να απαντήσει: «να περιορίσουμε τις γεννήσεις».  Τι να αναφέρεις λοιπόν…Κάποια στιγμή τα εξελιγμένα μηχανήματα πληροφορικής θα μας γράψουν στην οθόνη ότι είμαστε ΗΛΙΘΙΟΙ!!!!
(Με το σημερινό δημογραφικό καθεστώς, στο σύνολο των υποανάπτυκτων χωρών που διανύουν περίοδο δημογραφικής έκρηξης και ιδιαίτερα στις ισλαμικές χώρες των οποίων ο πληθυσμός διπλασιάζεται κάθε 20-30 χρόνια, αναγνωρίζεται (από την παγκόσμια συνδιάσκεψη πληθυσμού) η ορθότητα και το δικαίωμα της προσφυγής στην πολιτική του περιορισμού. Στην Ασία, η οποία συγκεντρώνει πάνω από το μισό πληθυσμό της Γης, ακολουθείται σε γενικές γραμμές πολιτική δημογραφικής συγκράτησης)

 

Previous articleΦΥΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ
Next articleINCREDIBLE COMMERCIAL BY EVIAN
Ο Θανάσης είναι συγγραφές. Σπούδασε οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων και στη συνέχεια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα κοινωνιολογίας - στον τομέα εγκληματολογίας. Παράλληλα, το 1983 φοίτησε στο Art & Culture Center for Artistic Development & Culture. Πραγματοποίησε ειδικές σπουδές εικαστικών τεχνών "εικόνα ήχος κίνηση λόγος". Οι σπουδές αυτές απευθύνονταν σε απόφοιτους ανωτάτων σχολών όπως καλών τεχνών, Θεάτρου, μουσικής, χρού και πανεπιστημιακών σχολών. Αντικείμενοου του πρωτοποριακού εργαστηρίου είναι η έρευνα και η λειτουργία της καλλιτεχνικής φόρμας ως κοινό οργανικό στοιχείο σε όλες τις τέχνες, καθώς και η μορφική της αντιστοιχία από το ένα είδος τέχνης στο άλλο, με μέθοδο εκπαίδευσης τη βιωματική παιδεία. Το 1986 γίνεται μέλος στην Ομάδα "Ω & ART" και συγγράφει το δοκίμιο συγκριτικής γνωσιολογίας "Ιερά μανία". Είναι επιστημονικός συνεργάτης του κέντρου καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων και παιδείας τεχνών "Καλαμιώτου 10" στο τμήματ πειραματικής έρευνας και έκφρασης.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.