Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

Ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι πολιτικός. Παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Λένα Μπανιά εκπαιδευτικό και πατέρας του μικρού Κωνσταντίνου, σπούδασε Δομικός Κτιριακών Έργων στη Σιβιτανίδειο Σχολή και Τοπογράφος Mηχανικός στο ΤΕΙ Αθηνών. Παρακολούθησε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη Διαχείριση και Τεχνολογία Περιβάλλοντος και Ανάπτυξη Επιχειρηματικότητας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει εργαστεί ως Εργοδηγός Δημοσίων Έργων και Τραπεζικό στέλεχος στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.
Το Μάρτιο του 2001 ιδρύει την εταιρεία «Επιχειρείν Ε.Ε., Σύμβουλοι Επιχειρήσεων και Τεχνικών Μελετών» με έδρα το Ηράκλειο την οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα.
Το Μάρτιο του 2004 πολιτεύεται για πρώτη φορά στο νομό Ηρακλείου με την Νέα Δημοκρατία.
Στις εθνικές εκλογές το Σεπτέμβριο του 2007 εκλέγεται 2ος βουλευτής στο νομό Ηρακλείου ενώ στις εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2009 έρχεται 1ος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Ηρακλείου.
Στις εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 επανεκλέγεται βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία στο νομό Ηρακλείου.
Κατά την Κοινοβουλευτική του θητεία υπήρξε μέλος της διαρκούς επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων, μέλος της μόνιμης επιτροπής Τεχνολογίας και Έρευνας και της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.
Το 2007 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Πολιτικά Θέματα (εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα) ενώ 2010 προχωρά στην ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου του (e-book) με τίτλο Δημόσια Διοίκηση ώρα μηδέν _ Και ο Θεός φοβάται το Ελληνικό Κράτος.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ
προσ  «επιλεκτικη χρεοκοπια» λογω «μεθοδευμενησ ασυνεννοησιασ»

ΠΡΟΣ «ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ» ΛΟΓΩ «ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗΣ ΑΣΥΝΕΝΝΟΗΣΙΑΣ»

Πριν από μερικές εβδομάδες οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων είχαν τη μοναδική ευκαιρία να συμφωνήσουν στη δημιουργία μιας κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης, η οποία θα μπορούσε να αναλάβει την πολιτική ευθύνη να προχωρήσει στις αναγκαίες, δύσκολες αποφάσεις και να τις εφαρμόσει. Είχαν την ευκαιρία να παραμερίσουν το κομματικό όφελος και να προτάξουν το εθνικό συμφέρον.

Τους δόθηκε η δυνατότητα να αποδείξουν ότι μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ότι είναι φορείς μιας ώριμης, ευρωπαϊκής πολιτικής κουλτούρας συνεννόησης στα μεγάλα εθνικά θέματα.

Δυστυχώς, αυτό που είναι αυτονόητο για τη λοιπή Ευρώπη, αυτό που ήταν αυτονόητο για την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, στη χώρα μας φαντάζει εξωπραγματικό. Ωστόσο, δεν είναι δυνατόν τα δύο μεγάλα αστικά κόμματα να μην μπορούν να συμφωνήσουν, είναι αδιανόητο και πλήρως ανεύθυνο, η Αξιωματική Αντιπολίτευση να συνεχίσει να επενδύει τούτες τις κρίσιμες ώρες στο λαϊκισμό, απλά και μόνο για να καρπωθεί δημοσκοπικά οφέλη. Δεν μπορεί σε αυτές τις οριακές για τη χώρα συνθήκες να συνεχίζονται τα κλασικά πολιτικά παιχνίδια άλλων εποχών.

Το κόστος της ιστορικής ευκαιρίας που χάθηκε, αποδεικνύεται μέρα με την ημέρα ολοένα και πιο περίτρανα. Η τεράστια ζημιά που έχει προκαλέσει η εθνική ασυνεννοησία είναι ήδη εμφανής και φέρνει τη χρεοκοπία πιο κοντά.

Οι αναφορές περί «επιλεκτικής χρεοκοπίας», που ετέθησαν επίσημα στο τραπέζι των συζητήσεων του Eurogroup, τις οποίες επιβεβαίωσε ο κ. Βενιζέλος, είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνες. Η επιλογή αυτή πριν διαμορφωθεί το πλαίσιο της συνολικής λύσης, μειώνει τη διαπραγματευτική δυνατότητα της Ελλάδας, ενόψει της δύσκολης διαπραγμάτευσης για τη νέα βοήθεια, πριν τη νέα δανειακή σύμβαση που έχει ανάγκη η χώρα.

Πριν είναι πολύ αργά, η Δημοκρατική Συμμαχία επαναλαμβάνει ότι οι υπεύθυνες, φιλοευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις τόπου πρέπει να συνεννοηθούν, να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να συμφωνήσουν. Διότι ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι ανηφορικός, γεμάτος εμπόδια. Οι δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, κυρίως η επίσημη αποδοχή της Ευρωπαϊκής συζήτησης από το νέο Υπουργό Οικονομικών, κ. Βενιζέλο, για επιλεκτική χρεοκοπία της χώρας μας, προβάλλουν ξανά ως άμεση και επιτακτική προτεραιότητα την ανάγκη Εθνικής Συνεννόησης και το σχηματισμό Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας. Το μεταρρυθμιστικό έργο που πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα είναι θεμελιώδες και δεν μπορούν να φέρουν εις πέρας μονοκομματικές κυβερνήσεις. Μια (οποιαδήποτε) μονοκομματική κυβέρνηση είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

Η χώρα μας βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας λόγω μεθοδευμένης ασυνεννοησίας των πολιτικών μας ηγεσιών. Χωρίς Εθνική Συμφιλίωση, χωρίς Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, είναι αδύνατον να πετύχει η όποια μονοκομματική κυβέρνηση.