Τον τίτλο «τα ενδότερα», έχει δώσει η Πηνελόπη Μανουσάκη στην πρώτη ατομική της έκθεση που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου στην «Fizz Gallery».

Οι φωτογραφίες της Πηνελόπης Μανουσάκη αντιμετωπίζουν το αστικό τοπίο εικαστικά μέσα από την παρακμή του. Καταγράφουν τον τόπο που εγκαταλείπεται, προορισμένο να κουβαλάει μνήμες. Πολέμους, γιορτές, έρωτες, γεννήσεις, ανάσες, θανάτους. Τον τόπο που πληγώθηκε, χωρίς να καταφέρει να χαθεί ˙ μονάχα ανασταίνεται από τα παιχνίδια που του παίζει ο χρόνος. Και ολοένα εκεί παραμένει. Ρίζα στον τόπο που ξεράθηκε. Και ξεχνιέται…

Η Πηνελόπη Μανουσάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Σπούδασε Φωτογραφία στο τμήμα Φωτογραφίας της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας, από όπου αποφοίτησε το 2005. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σκηνοθεσίας και σκηνογραφίας. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις, ενώ το 2005 παρουσίασε την ταινία «Το Παιχνίδι των Θεών», στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Αυτή θα είναι η πρώτη ατομική της έκθεση. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Η Fizz Gallery βρίσκεται στην Βαλαωρίτου 9Γ στην Αθήνα.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.