ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ  «ΚΑΠΕΛΑ ΣΙΞΤΙΝΑ»

0
247

Ένας τόμος που θα επιτρέψει στο κοινό να προσεγγίσει περισσότερο το έργο του Μιχαήλ Αγγέλου είναι το περίφημο «Καπέλα Σιξτίνα».

Με μια νέα ερμηνευτική προσέγγιση και το χρωματικό μεγαλείο της πρόσφατης αναπαλαίωσης η πολιτιστική καρδιά του Βατικανού, η Καπέλα Σιξτίνα, αποκαλύπτει τα μυστικά της στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό.

Ένας μεγάλος τόμος 352 σελίδων με 185 εικόνες από τις μοναδικές τοιχογραφίες που φιλοτέχνησε στο μεγαλύτερο μέρος ο Μιχαήλ Άγγελος, σε συνάρτηση με τις θεολογικές ερμηνείες της εποχής τους, όπου ακόμη και τα χρώματα έχουν τον δικό τους συμβολισμό, συνθέτουν ένα μοναδικό έργο. Πρόκειται για την μετάφραση στα ελληνικά του βιβλίου «Καπέλα Σιξτίνα» (Νέα ερμηνευτική Προσέγγιση μετά την αποκατάσταση των τοιχογραφιών) που υπογράφει ο καθηγητής Ιστορίας Χριστιανικής Τέχνης κ. Heinrich W. Pfeiffer.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που εκδόθηκε το 2007 και έχει μεταφραστεί μέχρι σήμερα σε 8 γλώσσες, αποτελώντας την κορωνίδα της τεράστιας βιβλιογραφίας γύρω από το διασημότερο παρεκκλήσιο του κόσμου, όπως εξήγησε η εκδότρια κα Ραχήλ Καπόν.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.