Μπορεί να ανασυσταθεί πολιτικά στη σύγχρονη Ελλάδα η «σοσιαλδημοκρατία»; Μπορεί να χτιστεί μια νέα σχέση με το κοινωνικό σώμα; Μπορεί να αποτελέσει σταθερό τόπο έμπνευσης, νέων ιδεών και χώρο νέας αντιπροσώπευσης; ΌΧΙ.

Όσο και αν στενοχωρώ φίλους και ανθρώπους που πολύ εκτιμώ, καλοπροαίρετα θα ήθελα να τους πω: μην σπαταλάτε ενέργεια και δυνάμεις. Σήμερα χρειάζεται μια πιο ριζοσπαστική, ανατρεπτική και θεμελιωτική απάντηση στο διαρκές ερώτημα «ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;» Αυτό που δεν φαίνεται να κατανοείται είναι ότι το τραύμα είναι βαθύ και το πολιτικό κάταγμα που έχει επέλθει στη σχέση του λαού με παλαιές εικόνες και παραστάσεις εξουσίας, δεν θεραπεύεται. Το φθαρμένο δεν ξαναζωντανεύει στην ιστορία.

Σήμερα έχει αλλάξει η φύση του πολιτικού μετώπου. Το πέρασμα στην επόμενη φάση προυποθέτει ανειρήνευτη σύγκρουση με τις συνθήκες, τα στερεότυπα και τη λαική μυθοπλασία που εκφράζει -παραλυτικά πλέον- ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Με τις μικρές μου δυνάμεις -κυρίως με τα κείμενά μου- προσπαθώ να συμβάλλω στο αναγκαίο για την Ελλάδα πέρασμα στην επόμενη φάση.

Previous articleΖΩΗ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ, ΨΥΧΗ ΜΕ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ
Next articleΝΑ ΜΗ ΧΑΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΣΟΥΛΗΣ
Ο Λευτέρης Κουσούλης γεννήθηκε στην Ελίκα Λακωνίας το 1952. Γυμνάσιο στη Σπάρτη. Λύκειο στους Μολάους. Σπούδασε στην Πάντειο και στη Γαλλία, στη Νίκαια, την πολιτική και τα φαινόμενα εξουσίας. Από τα φοιτητικά του χρόνια, έχει ιδιαίτερα ασχοληθεί με τη μελέτη των μηχανισμών κοινωνικής και πολιτικής επιρροής. Οδηγός του επιστημονικού προβληματισμού του είναι η πρόταση: «Ιερή είναι μόνο η ελευθερία». Εργάστηκε λίγα χρόνια ως ωρομίσθιος καθηγητής. Από το 1995 εργάζεται στο χώρο του στρατηγικού σχεδιασμού και της επικοινωνίας με την εταιρεία «Λέγειν & Πράττειν». Συμμετείχε στην εκδοτική πρωτοβουλία «Το Πέρασμα», που στο σύντομο βίο της εξέδωσε 15 τίτλους. Ο Λευτέρης Κουσούλης, αρθρογραφεί συχνά στον Τύπο καθώς και στο Διαδίκτυο, τόσο για την πολιτική, όσο και για άλλες καθημερινές πλευρές της ύπαρξης.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.