ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΑΝΤΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Οι Έλληνες πολίτες βιώνουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία τραγικές καταστάσεις και έχουν φτάσει στα όρια της απόγνωσης.  Βιώνουν την την μεγαλύτερη οικονομική, κοινωνική, θεσμική, ανθρωπιστική και ηθική κρίση της μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Το δράμα των ανέργων, το δράμα των χαμηλοσυνταξιούχων, το δράμα των ιδιωτικών υπαλλήλων, το δράμα των δημοσίων υπαλλήλων, το δράμα των επιχειρηματιών είναι ορατό. Ίσως ακόμη δεν είναι τόσο ορατό το δράμα των ελεύθερων επαγγελματιών, οι οποίοι μάταια  περιμένουν να χτυπήσει το τηλέφωνό τους από κανέναν “παλαιό” συνήθως πελάτη τους…

Μέχρι σήμερα όλοι εμείς οι φίλοι της Ενωμένης Ευρώπης αναφερόμασταν με θέρμη σε μία βασική θεσμική αρχή της ένωσης των ευρωπαϊκών κρατών: στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Τι απέγινε όμως το όραμα αυτό και πόσο υλοποιείται στη πράξη στις ημέρες μας;

Η πολιτική της Μέρκελ και εν γένει η πολιτική των Μνημονίων που εφαρμόζονται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια σίγουρα δεν αντανακλά και δεν αποτυπώνει το νόημα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, αλλά το δόγμα “σοκ και δέος”.

Δεν περνά εβδομάδα που τα μαζικά μέσα ενημέρωσης στη χώρα μας να μην ασχοληθούν με κάποια τραγική περίπτωση αυτοκτονίας. Οι πάντοτε ανοιχτόκαρδοι Έλληνες, εξαιτίας των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, όχι μόνο έχασαν το γέλιο τους αλλά επιπλέον απέκτησαν και ψυχολογικά προβλήματα. Ορισμένοι από αυτούς, ίσως περισσότερο ευαίσθητοι και ευάλωτοι, ένιωσαν αδυναμία να ελέγξουν την δημιουργηθείσα κατάσταση και να διαχειρισθούν τα νέα δεδομένα, και σε μία στιγμή πρόσκαιρης αδυναμίας, σκέφθηκαν  να θέσουν τέρμα στη ζωή τους.

Οι συμπολίτες μας από τα συνεχή μνημονιακά μέτρα δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν την φτώχεια, την ανέχεια, την εξαθλίωση, την πείνα, την απελπισία, τη θλίψη, την απόγνωση, την παντελή έλλειψη εισοδήματος για διαβίωση, την αδυναμία πληρωμής στέγης αλλά κυρίως την ντροπή της κοινωνίας και αυτοκτόνησαν.

[quote text_size=»small»]

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι ο ελληνικός λαός δέχεται μια επίθεση, μια συμπίεση, έναν απόλυτο ευτελισμό που δεν είχε γνωρίσει ποτέ στο παρελθόν και θυμίζει λίγο την εποχή της κατοχής στα χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

[/quote]

Έτσι ο μύθος της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης κατέρρευσε και μαζί της ξεφτυλίσθηκαν  πολιτικοί, πολιτικές και κυβερνήσεις μέσα στην κατά τα άλλα “Ενωμένη” Ευρώπη,  όπως συνηθίζουμε να αποκαλούμε την Ευρωπαϊκή  Ένωση.

Οι Έλληνες κυβερνήτες στάθηκαν παντελώς ανίκανοι να αρθρώσουν λόγο, να διαμορφώσουν πολιτική, να χαράξουν στρατηγική, να σχεδιάσουν ένα μίνιμουμ πρόγραμμα ανάπτυξης, να σηκώσουν το ανάστημά τους και εν τέλει να αλλάξουν την ροή της ευρωπαϊκής ιστορίας… που ήδη τους κατέταξε στους μικρούς και ασήμαντους.

Previous articleΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Next articleΣΥΡΙΖΑ: ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Ο Ευάγγελος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961, στην οποία κατοικεί μέχρι σήμερα. Είναι παντρεμένος και έχει τέσσερα παιδιά. Τελείωσε το Λύκειο Παπάγου. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Νομική Θράκης και μετά την στρατιωτική του θητεία σπούδασε Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Είναι κάτοχος Master και υποψήφιος διδάκτωρ του Πάντειου Πανεπιστημίου με θέμα διδακτορικής διατριβής «Τρόποι χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Σήμερα ασκεί μαχόμενη δικηγορία και έχει συστήσει την νομική εταιρεία «EURO-CONSULTANTS». Αποφάσισε να συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές του 2014 με το ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ γιατί πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο το λίκνο της Δημοκρατίας και του ευρωπαϊκού πολιτισμού αλλά και το κέντρο της παραγωγής και της δημιουργίας. Ή Ελλάδα, αν το πιστέψουμε όλοι μας, μπορεί να ορθοποδήσει, να αναπτυχθεί και να μεγαλουργήσει μέσα σε μια ομοιογενή, ισότιμη και ισόρροπη Ευρώπη. Πρέπει όμως να αφήσουμε στο περιθώριο τις διαφορές μας, τις αδυναμίες μας και τα ελαττώματα μας και, αφού υπερβούμε τους εαυτούς μας, ενωμένοι σαν μια γροθιά, να αγωνιστούμε για μια Ελλάδα υπερήφανη και πρωτοπόρα στο παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό.