Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΜΠΑΣΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΜΠΑΣΗΣ

Ο Νίκος Καραμπάσης είναι δημοσιογράφος και ιδρυτής της καθημερινής ηλεκτρονικής εφημερίδας www.i-reporter.gr
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΜΠΑΣΗΣ
σεναρια «χρεοκοπιασ» με…τσουβαλια λεφτα για αναπτυξη

ΣΕΝΑΡΙΑ «ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ» ΜΕ…ΤΣΟΥΒΑΛΙΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Σε καιρούς πολέμου και έκτακτης ανάγκης, οι μετριότητες και οι μέτριοι «κάνουν στην άκρη»(ή απλά «τους πετάμε απο το…παράθυρο»). Θα ξαναβρούν – οι μέτριοι – θέση «στο κάδρο της ιστορίας», σε καιρούς ράθυμους και ανθηρούς. Οταν δεν θα τους έχει κανείς ανάγκη.

ΣΗΜΕΡΑ απαιτούνται ΙΚΑΝΟΙ, με ηγετικά προσόντα, αντάξιοι της εποχής και των καιρών. ΑΥΤΟ είναι το κριτήριο και μόνο. Η Ελλάδα ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ. Ολα τα άλλα, δεν έχουν κανένα νόημα ή αξία. Πρέπει να νικήσουμε, δηλαδή να γίνουμε ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟΙ μετά την κρίση («τον πόλεμο»).

Η Ε.Ε. αύριο, πρέπει, να αποφασίσει για την ύπαρξη της(οχι για την Ελλάδα – η Ελλάδα υπήρχε ΑΙΩΝΕΣ ΠΡΙΝ και θα υπάρχει αιώνες μετά απο αυτήν…και εμας). Ορισμένοι προεξοφλούν τη χρεωκοπία μας. Η ερώτηση είναι διαφορετική. Ποιος θα χρεωκοπήσει; ΜΑΚΑΡΙ να μειωθεί στο ΜΙΣΟ το χρέος της Ελλάδας, να μειωθεί στο 1/3 το επιτόκιο και να πληρώσουμε με ευρωομόλογα. ΑΥΤΟ, δεν ειναι χρεωκοπία, ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ για την Ελλάδα, οσα κι αν λένε ή γράφουν τα…κοράκια. Ας προσευχηθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να …χρεωκοπήσουμε ΕΤΣΙ. Το αν θα χάσουν ΚΑΠΟΙΟΙ τις τράπεζες τους ή τα ταμεία τους για παράδειγμα αυτο ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΩΣ ΚΑΘΟΛΟΥ δεν μας απασχολεί.

Επειδή και η διαστρέβλωση εχει τα όρια της, ας είμαστε στοιχειωδώς σοβαροί, τουλάχιστον «με ποια συμφέροντα είμαστε».

Η Ελλάδα ΘΕΛΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Ενα νέο «σχέδιο μάρσαλ»(χρηματοδότηση για επενδύσεις – ΟΧΙ ΛΙΤΟΤΗΤΑ). ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ να πέσουν «με τα τσουβάλια» στην αγορά. Για νέες υποδομές, για μια ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Και θέλω να πιστεύω οτι ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ. Ανεξάρτητα απο το πόσες επιχειρήσεις σημερινές ή τράπεζες ή ταμεία θα φαλιρίσουν. Αλλωστε, η ζωή συνεχίζεται…(καλλύτερη και πιο αισιόδοξη, με άλλα κεφάλια και μυαλά…).