Οι κρίσιμες συνθήκες επιβάλλουν πρωτόγνωρες λύσεις. Επιλογές που θεωρούνταν αδιανόητες, σήμερα μπορεί να είναι αναπόφευκτες. Σημασία έχει να αντιληφθούμε τα νέα κριτήρια και να ανταποκρινόμαστε στις σύνθετες ανάγκες.

Η νέα κυβέρνηση εθνικής ανάγκης οφείλει να αξιοποιήσει τις αλλαγές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-Γ.Παπανδρέου, ευρύτερης στήριξης-Λ.Παπαδήμου και τρικομματικής σύνθεσης-Α.Σαμαρά. Να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάκαμψης, μέσω μεταρρυθμίσεων που θα σταθεροποιήσουν την οικονομία και θα ισχυροποιήσουν τη θέση μας στην ζώνη του ευρώ. Με τη σταδιακή ομαλοποίηση της οικονομίας, να οδηγήσει σε ανακατανομή φορολογικών και οικονομικών βαρών, υπέρ των αδυνάμων.

Στην προγραμματική συμφωνία πρέπει να υπάρχουν σαφείς δεσμεύσεις. Μονομερείς ενέργειες, όπως η διακοπή σήματος της ΕΡΤ, είναι ανεπίτρεπτες. Λογικές μοιρασιάς «λαφύρων» είναι παρωχημένες.  Οι δυσκολίες θα είναι πολλές. Η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ δεν πρέπει να ματαιώσει τις πρωτοβουλίες ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς. Η κυβερνητική συνεργασία δεν μπορεί και δεν πρέπει να ακυρώσει την πολιτική, προγραμματική και οργανωτική αυτονομία των κομμάτων που συμμετέχουν.

Previous articleCTRL+ALT+DEL ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ
Next articleINVEST DIVEST AND PROSPERT
ΘΟΔΩΡΟΣ ΤΣΙΚΑΣ
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στην Ελλάδα και έκανε μεταπτυχιακά στη Γαλλία. Ασχολείται με θέματα διεθνούς, εξωτερικής και ευρωπαϊκής πολιτικής. Αρθρογραφεί και έχει συμμετάσχει σε σχετικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά. Από μαθητής, εντάχθηκε στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος (Νεολαία του Κ.Κ.Ε. Εσωτερικού). Διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου Πόλης Αθήνας της οργάνωσης. Εξελέγη μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Φοιτητών Παντείου. 1991 - 92: Γραμματέας του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του κόμματος “Eλληνική Αριστερά” (E.AΡ.). Μέχρι 2000: μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου. Στέλεχος Γραφείου Τύπου και ομάδας επικοινωνιακής πολιτικής του κόμματος. Το 2000 αποχώρησε από τον Συνασπισμό, λόγω πολιτικών διαφωνιών, μαζί με άλλα στελέχη που διακήρυσσαν την ανάγκη σύγκλισης των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς. 2003-2004: Συνεργάτης Υφυπουργού Εσωτερικών Στις εκλογές 2004 ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ. Συμμετείχε στην Ομάδα Επικοινωνιακής Πολιτικής. 2004-2005: Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ανασυγκρότησης (Ε.ΣΥ.ΑΝ.) του ΠΑΣΟΚ. 2005-2008: Μέλος της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΣΟΚ. Εκπροσώπησε το κόμμα σε πολλές δραστηριότητες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Συμμετείχε στη Γραμματεία του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κοινωνικής Ένταξης, πολιτικής Ασύλου και Μετανάστευσης του ΠΑΣΟΚ, ως αναπληρωτής υπεύθυνος της Επιτροπής Κοινωνικής Ένταξης. Μέλος της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής του κόμματος. Μέλος της Γραμματείας της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (Κ.Ο.Ε.Σ.) για το 8ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. 2008-2012: 2008-2012: μέλος της Γραμματείας του Τομέα Οργανωτικού του κόμματος. Νοέμβριος 2009 - σήμερα: Γραφείο Τύπου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. 2010 - σήμερα: μέλος της Γραμματείας του Τομέα Τύπου και ΜΜΕ του ΠΑΣΟΚ. Συμμετοχή στον Τομέα Επικοινωνίας και Συντονισμού του κόμματος. Διετέλεσε: μέλος Δ.Σ. Ραδιοσταθμού «Αθήνα 9,84» δήμου Αθηναίων. Συντονιστής δημοτικής παράταξης Δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη Συνεργάτης Υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.