Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος εντοπίζει ρεπορτάζ των TIMES του Λονδίνου, που επιβεβαιώνει σχετικό άρθρο του new deal, σύμφωνα με το οποίο υπάρχει ρωσικός δάκτυλος πίσω από τα επεισόδια στη Γαλλία και τα κίτρινα γιλέκα.


“Χιλιάδες λογαριασμοί έχουν στόχο να καλλιεργούν την οργή στο γαλλικό κοινό, ώστε να προκαλέσουν βίαιες εκδηλώσεις ικανές να οδηγήσουν σε σοβαρότερες εξελίξεις”. Αυτά αναφέρουν οι TIMES του Λονδίνου, προσδιορίζοντας ότι, μετά από έρευνά τους, εκατοντάδες λογαριασμοί και προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνδέονται με τη Ρωσία.

Ρωσικός δάκτυλος πίσω από τα κίτρινα γιλέκα

Πιο αναλυτικά, οι TIMES επικαλούνται ένα ιδιαίτερα δραστήριο δίκτυο στο Twitter. Καλύπτει διακόσιους λογαριασμούς και από την αρχή των γεγονότων. Και δηλητηριάζει την κοινή γνώμη με ανυπόστατες φήμες.

Κατά τη βρετανική εφημερίδα, η εταιρεία NEW KNOWLEDGE, η οποία εξειδικεύεται στη διαδικτυακή ασφάλεια, έχει εντοπίσει αυτούς τους λογαριασμούς που αποπληροφορούν. Στους λογαριασμούς χρησιμοποιούνται φωτογραφίες διαδηλώσεων, οι οποίες όμως δεν έχουν καμία σχέση με τα τελευταία γεγονότα στη Γαλλία. Από την άλλη όμως επιδιώκουν να υπογραμμίσουν την αστυνομική βία. Έτσι να δικαιολογήσουν την τυφλή βία από τους τραμπούκους, που πυρπολούν και λεηλατούν ό,τι βρουν μπροστά τους.

Όπως είπε εκπρόσωπος της NEW KNOWLEDGE, η τακτική αυτών που κινούν τους σχετικούς λογαριασμούς είναι εξαιρετικά απλοποιημένη. Πλην όμως σε ένα μη καλά πληροφορημένο κοινό μπορεί να δημιουργήσει σοβαρή ψυχολογική αναστάτωση. Το ίδιο πρόσωπο υπογραμμίζει ότι τα ρωσικά δίκτυα που λειτουργούν στη Γαλλία, ανάβουν φλόγες, χωρίς όμως να προκαλούν τις διαδηλώσεις. Κατά την NEW KNOWLEDGE, το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό. Υπό ορισμένες συνθήκες θα μπορούσε να πάρει διαστάσεις στο Βέλγιο και στην Ολλανδία. Εκεί, ήδη κάποια “κίτρινα γιλέκα” προσπαθούν να δημιουργήσουν έκρυθμες καταστάσεις.

Προηγούμενο άρθροΑνολοκλήρωτες μεταρρυθμίσεις
Επόμενο άρθροΑντώνης Σαμαράς: Όχι στα ενοχικά σύνδρομα
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος, γόνος επιχειρηματικής και δημοσιογραφικής οικογένειας των Πατρών (Νεολόγος Πατρών, 1879-1973), γεννήθηκε στο Ψυχικό το 1941 και φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια δημοσιογραφικής καρριέρας. Οικονομολόγος και ειδικός σε θέματα επικοινωνίας, έχει τιμηθεί με 42 δημοσιογραφικά βραβεία και είναι Ιππότης της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας. Εργάστηκε 30 χρόνια στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και σε άλλα έντυπα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και συνεργάστηκε με γνωστές εφημερίδες και εξειδικευμένα περιοδικά. Σήμερα αρθρογραφεί στις εφημερίδες Εστία, Ναυτεμπορική και είναι σύμβουλος στο περιοδικό Μάνατζερ της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων. Επίσης, παρουσιάζει την εκπομπή «Δρόμοι της Ανάπτυξης» στο οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι Sbc. Είναι επίτιμος διεθνής πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και διοικητικός πρόεδρος του ελληνικού τμήματός της, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και χρημάτισε επί εξαετία πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου. Από το 2002 είναι μέλος της Γερουσίας για την Ένωση της Ευρώπης, από την οποία και τιμήθηκε για τα άρθρα του περί ομοσπονδιακής Ευρώπης.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.