ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΙΧΝΗ

Για μένα το personalbrand του καθένα μας είναι σαν το ίχνος που αφήνει το σαλιγκάρι πίσω του: εμφανές σε αυτούς που το ακολουθούν, ανύπαρκτο για το ίδιο που κοιτάζει μπροστά, κομμάτι όμως του εαυτού του.

Όταν προτρέπω τους πελάτες μου να γυρίσουν το κεφάλι να το δουν, το κάνω για να συνειδητοποιήσουν αυτό που βλέπουν οι άλλοι. Όπωςέλεγεκαιο Oscar Wilde «awareness is the greatest virtue”.

Όταν επικοινωνούμε αφήνουμε πάντα εμφανές το ίχνος μας: αν κάποιος λοιπόν θέλει πραγματικά να επικοινωνήσει και να συνδεθεί με κάποιον άλλον είτε βρίσκεται σε επαγγελματικό ραντεβού, είτε σε κοινωνικό-επαγγελματικό γεγονός, είτε σε συνέντευξη (εγώ δεν τα ξεχωρίζω αυτά αλλά ας είναι…) το κλειδί είναι να κοιτάξει το ίχνος αυτού με τον οποίο προσπαθεί να επικοινωνήσει και όχι τον εαυτό του.

Οι οξυδερκείς άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν είναι οι ίδιοι το κέντρο του κόσμου αλλά δίνουν μεγάλη προσοχή στο ίχνος που αφήνουν οι άλλοι: το αναλύουν, το ερμηνεύουν και καταφέρνουν να επικοινωνήσουν μαζί τους με άνεση. Για παράδειγμα, όταν θέλουν να μιλήσουν για χρήματα προσπαθούν να καταλάβουν ποια είναι η μονάδα μέτρησης χρημάτων που καταλαβαίνει ο συνομιλητής τους. Σε τι μεταφράζει τα χρήματα; Τα μεταφράζει σε εκδόσεις, σε σφραγίσματα, σε ώρες συνεδρίας, σε χειρουργεία; Σε τι;

It is not all about us! Αυτή είναι η μεγαλύτερη αλήθεια: ας γνωρίζουμε λοιπόν ποιο είναι το δικό μας ίχνος αλλά ας μην ξεχνάμε να παρατηρούμε και να ερμηνεύουμε το ίχνος των συνομιλητών μας. Γι αυτό μας το δείχνουν, απλώς είναι διαφανές και θέλει λίγο μεγαλύτερη προσοχή να το παρατηρήσουμε.

 

 

Μέχρι την άλλη εβδομάδα να φροντίζετε την καριέρα σας.

Previous articleΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΤΟ «ΚΛΕΙΔΙ» ΤΟΥ ΣΤΡΕΣ
Next articleΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η …ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΝΗΛΙΚΙΩΝΕΤΑΙ
Η Σύμβουλος Καριέρας και Personal Branding Strategist, Μαρίνα Βογοπούλου, καθοδηγεί τους επαγγελματίες στη διαχείριση της καριέρας τους με βάση τις προσωπικές τους αξίες και το όραμά τους ώστε να επιτύχουν εργασιακή ικανοποίηση και επαγγελματική καταξίωση. Είναι η πρώτη Πιστοποιημένη Reach Personal Branding Strategist στην Ελλάδα, μεταξύ περίπου 500 ατόμων σε όλο τον κόσμο. Σπούδασε Επικοινωνία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στη συνέχεια ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές σε δυο ειδικότητες της «εργασίας»: Συμβουλευτική Καριέρας και Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού. Πριν ιδρύσει το enjoywork.gr το 2010 εργάστηκε για πολλά χρόνια ως Σύμβουλος Καριέρας και Διευθύντρια Προσωπικού στην Ελλάδα και την Αγγλία. Το γράψιμο (δεινή blogger και αρθρογράφος) είναι η μεγάλη της αγάπη μετά την οικογένεια και τη δουλειά της. Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Σμίλη, το πρώτο της βιβλίο «Δουλειά, μια και καλή!», ένας πρακτικός οδηγός για τις 30 πρώτες, κρίσιμες μέρες σε μια νέα θέση.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.