Αυτό το ατέλειωτο γραπτό, είναι το γραφτό μας.

Αντώνης Φωστιέρης, Τοπία του τίποτα

Μερικοί ισχυρίζονται ότι το παληό (η παληά Ελλάδα) κρύβεται μέσα στο νέο. Άλλοι πιστεύουν ότι το νέο (η νέα Ελλάδα) δεν είναι παρά η «μεταμφίεση» του παληού. Τέλος – ίσως – οι περισσότεροι έχουν καταλάβει ότι αυτό το πολιτικό σύστημα, δυστυχώς στο σύνολό του, αδυνατεί να συλλάβει το νέο και βέβαια είναι ανήμπορο στο να εφαρμόσει οποιαδήποτε νέα ιδέα.

[quote text_size=»small»]

Το παληό γεννάει και πεθαίνει ως παληό και οι παληοί εξαφανίζονται μαζί με το παληό. Τίποτα το νέο δεν υπάρχει, ούτε καν διακηρύσσεται.

[/quote]

Τη Νέα Ελλάδα την ονειρεύονται οι νέοι άνθρωποι, τα παιδιά μας. Αυτοί θα τη διαμορφώσουν, αυτοί θα την υλοποιήσουν και εντέλει αυτοί θα την ζήσουν. Οι υπόλοιποι, παλαιονεάζοντες ή αναπαλαιωμένοι, καλά θα κάνουμε να πάμε στο πλάι για να περάσουν…

Προηγούμενο άρθροΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ Η ΕΥΡΩΚΑΛΠΗ…
Επόμενο άρθροΤΗΡΗΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ
Ο Γιάννης Πανούσης είναι ακαδημαϊκός, αλλά πρόσφατα και βουλευτής με τη ΔΗΜΑΡ. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής (1972) και του Τμήματος πολιτικών επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών (1975). Μεταπτυχιακό δίπλωμα και διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο Poitiers της Γαλλίας (1978). Δίδαξε επί 19 χρόνια στη Νομική Σχολή Δ.Π. Θράκης (1978-1997) Εγκληματολογικές και ποινικές επιστήμες και διδάσκει από το 1997 έως σήμερα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών ανάλογα μαθήματα. Εξελέγη Κοσμήτορας της Νομικής ΔΠΘ, Πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ, Αντιπρύτανης και Πρύτανης του ΔΠΘ (1994-1997). Διετέλεσε: Πρόεδρος ή μέλος δεκάδων Ελληνικών και Ξένων επιστημονικών και κοινωνικών φορέων (π. χ. Πρόεδρος κεντρικού επιστημονικού συμβουλίου φυλακών, μέλος νομοπαρασκευαστικών επιτροπών για ναρκωτικά, χουλιγκανισμό κλπ, μέλος επιτροπής εκπαίδευσης ΟΟΣΑ, μέλος εθνικής επιτροπής ΟΥΝΕΣΚΟ, μέλος ΔΣ του ΕΚΚΕ κ. α) Συγγραφέας 20 βιβλίων και 200 άρθρων (για τις Εγκληματολογικές Επιστήμες). Το 2012 εξελέγη βουλευτής στην Α’ περιφέρεια Αθηνών με τη Δημοκρατική Αριστερά.

1 ΣΧΟΛΙΟ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.