Η Γερμανία ηγείται της Ευρώπης. Καθορίζει την πολιτική και οικονομική ατζέντα, προσδιορίζει τις «λύσεις» και εποπτεύει την υλοποίησή τους. Ο κ. Σόιμπλε πεισματικά ακολουθεί ανορθόδοξη οικονομική πολιτική («καταπολεμήστε τα ελλείμματα») παρά τις παραινέσεις του κ. Γκάϊτνερ («τυπώστε ευρωομόλογα»). Αναπτύσσει δική του σχολή αντιμετώπισης της κρίσης, ενάντια στους κλασσικούς. Να δούμε στο τέλος ποιος θα βγει δικαιωμένος.

Εμείς τώρα δικαιούμεθα να αναρωτηθούμε: Που μας πάνε οι Γερμανοί; Ως ένα μέτρο μελέτης και αξιολόγησης των γερμανικών πολιτικών, μπορούμε να λάβουμε την πορεία ενσωμάτωσης της τέως ανατολικής Γερμανίας. Τι πέτυχε η πολιτική των δυτικογερμανών (πολιτικών, βιομηχάνων, τραπεζιτών, τεχνοκρατών) 22 χρόνια μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου; Ιδού μερικά στοιχεία.. Το εισόδημα των ανατολικών συστηματικά είναι κάτω από τα 16,5 χιλ. ευρώ, ενώ των δυτικών φτάνει τα 22 – 25,7 χιλιάδες ευρώ. Το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα των ανατολικογερμανών είναι μικρότερο ακόμη και από το αυτό των Ελλήνων! Η ανεργία καλπάζει, 1,7 εκατομμύρια «ανατολικοί» (περισσότερο από το 10% του συνολικού πληθυσμού) έχουν φύγει προς την δύση σε αναζήτηση καλύτερων δουλειών. Προφανώς φεύγουν οι νέοι, ώστε το ανατολικό τμήμα να γηράσκει. Τα παιδιά και οι νέοι αποτελούν μόλις το 17% του πληθυσμού. Οι επενδύσεις δεν κατάφεραν να κρατήσουν τον κόσμο στις εστίες του.

Η τέως ανατολική Γερμανία, εικοσιδύο χρόνια μετά την επανένωση, είναι ένα τμήμα της ομοσπονδίας με σαφή υστέρηση σε όλα τα ζητήματα

Στην ανατολική πλευρά το ποσοστό των παιδιών που εγκαταλείπουν πρόωρα το σχολείο είναι σαφώς μεγαλύτερο από την δυτική. Η συμμετοχή στις εκλογές σε ομοσπονδιακό επίπεδο κινείται γύρω στο 70%, αλλά στις «ανατολικές» επαρχίες η αποχή από τις εκλογές φτάνει μέχρι και το 50%. Δυο δεκαετίες μετά την επανένωση οι Πράσινοι δεν έχουν καταφέρει ακόμη να κερδίσουν ψηφοφόρους στην ανατολική Γερμανία. Το κύριο Κόμμα εκεί είναι η Αριστερά όπου καταγράφει μερίδια έως και 31% των ψηφοφόρων, ενώ στη δυτική πλευρά δεν καταφέρνει να ξεπεράσει το 10 %. Δηλαδή έχουμε πολίτες αδιάφορους ή και ανένταχτους στο κρατούν καθεστώς της πλειοψηφούσας και άρχουσας τάξης στο σύνολο της χώρας. Μιλάμε για 16,3 εκατομμύρια ψυχές, προς τις οποίες οι δυτικοί συμπεριφέρονται ακόμη με αλαζονεία και περιφρόνηση. Εικοσιδύο χρόνια μετά !

 

Αν αυτά είναι τα «επιτεύγματα» των Γερμανών προς τους αδελφούς τους , σχετικά με τον «ορθό λόγο» της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, δικαιούμεθα να ανησυχούμε διπλά για τις επιπτώσεις των πολιτικών τους σε όλους τους υπόλοιπους ευρωπαίους κατά την διάρκεια της κρίσης και μετά από αυτήν. Πολλώ δε μάλλον εναντίον ημών των «φοροκλεπτών και τεμπέληδων» Ελλήνων!

Previous articleΕΛΛΗΝΕΣ: ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ…
Next articleΤΟΠΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ ΜΕ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Κώστας είναι οικονομολόγος. Γεννήθηκε το 1953 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ήθελε να γίνει Αρχαιολόγος αλλά σπούδασε οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων. Το 1979 προσλήφθηκε ως Ελεγκτής στην μετά είκοσι χρόνια «δολοφονηθείσα» ελεγκτική εταιρία Arthur Andersen. Από τότε πήρε το δρόμο της επιχειρηματικής οργάνωσης και της πληροφορικής. Άρα τον Αύγουστο του 2011 συμπληρώνει 32 χρόνια έντονης επαγγελματικής εμπειρίας στην πρώτη γραμμή των θεμάτων εκσυγχρονισμού και οργάνωσης των επιχειρήσεων. Τα τελευταία 22 χρόνια είναι επιχειρηματίας της τεχνολογίας. Έχει εμπειρίες συνεργασίας μέσα από εκατοντάδες εταιρίες και οργανισμούς σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Βρετανία, η Κύπρος, η Ρουμανία, η Τουρκία, η Ιταλία, οι ΗΠΑ, η Βουλγαρία, η Γερμανία και άλλες, όπου λειτούργησε ως προμηθευτής και σύμβουλος υπηρεσιών και λογισμικού. Για δυο χρόνια υπήρξε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.