Μπήκαμε στο μήνα που ξεκινάνε τα μπάνια του λαού και οι βαθυστόχαστες πολιτικές αναλύσεις για τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν μπαίνουν για λίγο στην άκρη. Κλωτσάμε λίγο πιο κάτω το τενεκεδάκι των υποχρεώσεων που μας έχουν φορτώσει οι της πρώτης και δεύτερης φοράς αριστερά. Η εικοτολογία πολλών για το «τι θα γινόταν» αν δεν ήταν στην εξουσία, έχει νόημα μόνο ως μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας. Αναλύσεις για την ανερμάτιστη πολιτική διαχείριση, τις παλινωδίες των κυβερνητικών στελεχών και τις αχαλίνωτες κορώνες λαϊκισμού, έχουν γεμίσει σελίδες και σελίδες του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου. Από την κοινωνία των πολιτών μεταπηδήσαμε για άλλη μια φορά στην κοινωνία των κολλητών και πολιτικών καταβολών. Μια από τα ίδια, σερβιρισμένα με αριστερό πρόσημο.

Για τους προσεχείς δύο μήνες των διακοπών αποφάσισα στην εβδομαδιαία συνάντηση μαζί σας να μην αναλύω διεξοδικά ένα θέμα της επικαιρότητας αλλά να το συμπυκνώνω δίκην Υστερόγραφου με το όνομα Στερνόγραφο. Και φυσικά θα καλύπτονται περισσότερα του ενός πολιτικά θέματα. Θα είναι σύντομα, περιεκτικά, με χιούμορ και αρκούντως δηκτικά προς όλα τα κόμματα.

Στερνόγραφο 1. Η διανομή ψυχοτρόπων ουσιών και σύμφωνα με την άλλοτε θεωρία του ψεκασμού για την αντιμετώπιση της μείζονος καταθλιπτικής διαταραχής των πολιτών από τη νέα φοροκαταιγίδα θα γίνει από τον Σεπτέμβριο ενεστώτος έτους.

Στερνόγραφο 2. Στο φουλ οι μηχανές της προπαγάνδας από ιδεοληπτικές εμμονές, θεωρίες συνωμοσίας, ακροαριστερή ρητορική, ανακολουθία στα αυτονόητα!

Στερνόγραφο 3. Μια καθημαγμένη κοινωνία από φόρους, ανεργία, λουκέτα επιχειρήσεων, φτωχοποίηση, δεν αντιδρά, μένει απαθής, κοιμάται! Βλέπει το τέλος να έρχεται και το γιορτάζει! Η επανάσταση ματαιώνεται, η ανάπτυξη γαργάρα, μόνιμη επωδός χωρίς αντίκρισμα. Όλοι μπροστά στην τηλεόραση και στο internet καταγράφοντας στο τελευταίας τεχνολογίας κινητό, τη μοιραία πτώση του βιοτικού μας επιπέδου. Η γιορτή του τέλους.

Στερνόγραφο 4. Μετά την προσφιλή ρήση ενός εκσυγχρονιστή πολιτικού να πληρώσουν οι «έχοντες και κατέχοντες» περάσαμε στην κατηγορία των «ανεχόντων» μια και οι Αγανακτισμένοι δεν ζουν πια εδώ!

Στερνόγραφο 5. Σχολιαστές τσιτάτων και διαχειριστές εντολών είναι οι περισσότεροι πολιτικοί μας όλη μέρα κατοικοεδρεύουν στα social media μαζεύοντας likes και followers. Κι αυτά όταν δεν βρίσκονται ως μαϊντανοί στα κανάλια να μαλλιοτραβηχτούν.

Τα πολιτικά Στερνόγραφα περιμένουν την ψήφιση του εκλογικού νόμου για να την σχολιάσουμε μαζί σας. Αν τελικά ψηφιστεί η απλή και «άδολη» αναλογική και χωρίς «πλαφόν» εισαγωγής στη Βουλή ετοιμαστείτε για απίστευτες πολιτικές εξελίξεις Με 0,33 τοις εκατό του συνόλου των ψήφων ήτοι με 19.800 ψήφους εκλέγεται ο κάθε βουλευτής.

Κάνε κι εσύ ένα κόμμα, μπορείς και … βρες την πιο καλοπληρωμένη δουλειά!!!

* Το σκίτσο είναι του Θοδωρή Μακρή

Previous articleΟ ΣΑΙΞΠΗΡ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ
Next articleΟ ΑΝΤΙΕΥΡΩΠΑΪΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ
Ο Θανάσης Παπαμιχαήλ, σπούδασε Νομικά και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και παρακολούθησε ειδικά σεμινάρια επικοινωνίας στην Αγγλία. Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της διαφημιστικής εταιρείας Ananas Α.Ε. από το 1987. Εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας για τέσσερις συνεχόμενες θητείες. Έχει εργαστεί για τις προεκλογικές εκστρατείες πολιτικών προσώπων και συνδυασμών, καθώς και ως σύμβουλος επικοινωνίας για πολλούς πολιτικούς και οργανισμούς, με πιο πρόσφατη απ’ όλες τις τακτικές συνεργασίες του, εκείνη με τον Πρόεδρο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας.Από το 1997, διευθύνει και συντονίζει το επιτελείο επιστημονικών συνεργατών της Think Politics, αναλαμβάνοντας πλήθος υποψηφίων και σημειώνοντας εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας. Είναι συγγραφέας των εξειδικευμένων πρακτικών οδηγών Πολιτικής Επικοινωνίας «Πώς να κάνετε σωστή Προεκλογική Εκστρατεία» (1998) και «Πώς να κερδίσετε στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» (2006). Αρθρογραφεί σε τοπικής και εθνική κυκλοφορίας εφημερίδες, καθώς και σε εξειδικευμένα επαγγελματικά έντυπα στο χώρο της Επικοινωνίας.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.