ΠΟΙΟΝ ΚΡΥΒΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ

Μιλώντας, προ ολίγου, με την καλή μου φίλη και φιλόλογο, κα Αθηνά Ταρλά, σχεδόν ξαφνιάσθηκα όταν, ακολουθώντας τις υποδείξεις της, πρόσεξα τους χρόνους των ρημάτων -των κυρίων προτάσεων- που περιέχονται στις 3 + 6 παραγράφους του ανακοινωθέντος της Προεδρίας της Δημοκρατίας, διαπίστωσα πόσο έξυπνα ο Αλέξης Τσίπρας παγίδευσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη! Στο εξής, θα δίνω πολύ μεγαλύτερη σημασία στην γλωσσολογική ανάλυση των πολιτικών κειμένων…

Το κείμενο που εξέδωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας (αν κάποιος γνωρίζει ποιο είναι το όργανο αυτό, με βάση ποιο νόμο έχει συσταθεί παρακαλώ ας με διαφωτίσει…), ουσιαστικώς αναγνωρίζει -στις 3 πρώτες παραγράφους του- ότι η Ελληνική κυβέρνηση πράττει περίπου τα πάντα και κατά τον καλύτερο τρόπο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής/λαθρομεταναστευτικής κρίσεως. Τα ρήματα των κυρίων προτάσεων των παραγράφων αυτών είναι σε χρόνο ενεστώτα, μη αφήνοντας την παραμικρή αμφιβολία για το νόημά τους. Βεβαίως, περί της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών και της εθνικής μας κυριαρχίας, δεν βρίσκει ούτε μια λέξη να πει το ανακοινωθέν της Προεδρίας…

Στις έξι -6- επόμενες παραγράφους, το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών (ομοίως, αν κάποιος γνωρίζει σε ποιο νόμο βασίζεται η σύγκληση και λειτουργία αυτού του οργάνου, παρακαλώ ας με διαφωτίσει…) καταγράφει τι «οφείλει να» πράξει η Ευρωπαϊκή Ένωση!

Δεν θα μπω στη διαδικασία να αναλύσω τις ουσιώδεις αντιφάσεις που εμπεριέχονται στο κείμενο, καθ’ ένας που διαθέτει την κοινή λογική μπορεί να το κάνει μόνο τους.

Όμως, αναρωτιέμαι γιατί οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολιτεύσεως δέχθηκαν να υπογράψουν ένα κείμενο, βάσει του οποίου ουσιαστικώς αποδέχονται ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έχει κάνει πλήρως το καθήκον της έναντι τόσο των Ελλήνων πολιτών όσο και της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προς την οποία από κοινού προβαίνουν σε υποδείξεις. Τι νόημα είχε η σημερινή σύσκεψη; Υπό το πρίσμα του ανακοινωθέντος μόνος σκοπός της ήταν στήριξη της κυβερνήσεως, αλλά αυτό μπορούσε να είχε γίνει με μια δήλωση στην Βουλή. Συνεπώς, το μόνο που πέτυχαν οι αρχηγοί της αντιπολιτεύσεως, που υπέγραψαν το ανακοινωθέν, ήταν να αυτοπαγιδευθούν στην εξυπηρέτηση των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων της κυβερνήσεως Τσίπρα και του πολιτικού της μέντορα…!

Και, για την κα Γεννηματά και τον κ. Θεοδωράκη δεν εκπλήσσομαι, το πολιτικό τους διαμέτρημα είναι «εκδρομή της Κυριακής» για τον Αλέξη Τσίπρα, πολλώ δε μάλλον γι’ αυτόν που κινεί τα νήματα από το παρασκήνιο! Χώρια που θα υπέγραφαν οτιδήποτε έχοντας στο νου τους το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στην κυβέρνηση. Όμως, απορώ που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κατάλαβε την παγίδα, σε αντίθεση με τον -προφανώς εκπαιδευμένο και έμπειρο- Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε., κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, αλλά και τον αειθαλή Βασίλη Λεβέντη!!!

Περιμένω να δω τι θα έχει να απαντήσει η Ν.Δ., όταν, τις επόμενες μέρες θα αναγκασθεί -και πάλι- να ασκήσει κριτική στους -τραγικούς- κυβερνητικούς χειρισμούς!

Όπως, ενδεχομένως, αντιλαμβάνεσθε, αγαπητοί φίλοι, όλα αυτά δεν είναι τυχαία. Δεν είναι τυχαίο ότι έγιναν υπό την αιγίδα του -εντεταλμένου- Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος δεν θα ξεχάσει ποτέ ποιος τον προώθησε στο ανώτατο αξίωμα.

Ούτε είναι τυχαία η δήλωση του προέδρου του Σ.Ε.Β. περί ανάγκης ανασχηματισμού της κυβερνήσεως. Ας δούμε πόσοι ακόμη άνθρωποι του Κώστα Καραμανλή θα συμμετάσχουν στην επόμενη κυβέρνηση Τσίπρα…

Previous articleΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΥΡΩ ΔΟΛΑΡΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Next articleΗ ΑΣΥΜΜΕΤΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ
Ο Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Είναι άγαμος και ζει στο Παγκράτι. Από το 1988 εργάσθηκε ως στέλεχος ή/και ως σύμβουλος διαφόρων εταιριών, επί χρηματοπιστωτικών κυρίως θεμάτων, ενώ από το 2007 είναι επί κεφαλής της ομάδος χρηματοπιστωτικών συμβούλων INTERACTION FINANCE. Επιμελήθηκε και διαμεσολάβησε για τη χρηματοδότηση διαφόρων επιχειρήσεων με συνολικά κεφάλαια της τάξεως των είκοσι πέντε εκατομμυρίων -25.000.000- ευρώ ενώ διαθέτει μεγάλη εμπειρία διαχειρίσεως και αναδιαρθρώσεως προβληματικών επιχειρήσεων, αποτιμήσεων και εξαγορών/συγχωνεύσεων. Έχει εκπονήσει μεγάλο αριθμό μελετών επενδύσεων, επιχειρηματικών σχεδίων και σχεδίων αναδιαρθρώσεως & αναχρηματοδοτήσεως επιχειρήσεων. Είναι πιστοποιημένος εισηγητής σεμιναρίων από τον Ο.Α.Ε.Δ. και έχει διδάξει σε σειρά σεμιναρίων με θέμα τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων, την διαχείριση κρίσεως κλπ. Επίσης, έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων χρηματοπιστωτικής διαχειρίσεως, φορολογικού σχεδιασμού, συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολογίας, διαχειρίσεως ακινήτων, ανωνύμων εταιρειών κλπ. Είναι έφεδρος εν εφεδρεία Λοχαγός (ΠΖ). Υπηρέτησε σε παραμεθόριες μονάδες και επιτελεία ενώ έλαβε μέρος σε ασκήσεις εφεδρείας και διοργανώσεις του ΝΑΤΟ και εκπαιδεύθηκε στη Σχολή Πεζικού. Με την πολιτική ασχολήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια ενώ τα τελευταία 10 έτη έχει ενεργή πολιτική δράση στο πλαίσιο της Δεξιάς Παρατάξεως. Έχει σταθεί ενάντια στο λαϊκισμό, αλλά και στον ψευδεπίγραφο εκσυγχρονισμό. Πιστεύει στον αληθινό, εθνικοπατριωτικό, φιλελευθερισμό και όχι στους δήθεν φιλελευθέρους που κρύβουν μόνον αριστερές και εθνομηδενιστικές ιδεοληψίες. Εργάζεται με σκοπό την Ριζική Πολιτική Μεταρρύθμιση, δηλαδή ένα νέο σύνταγμα και πολίτευμα πλήρους διαχωρισμού των εξουσιών, αυξημένης λαϊκής κυριαρχίας και ευθύνης των πολιτών. Επίσης, πιστεύει ότι πρέπει να εισαχθεί ένα νέο δίκαιο φορολογικό σύστημα πλήρους και καθολικής εκπτώσεως των δαπανών από το εισόδημα ώστε να απαλειφθεί η διπλή φορολόγηση, η οποία συνιστά «νόμιμη κλοπή» και επιβαρύνει ιδιαιτέρως τα χαμηλά εισοδηματικά κλιμάκια. Ένα τέτοιο σύστημα πρέπει να συνοδευθεί από μια γενναία και οριστική μακροχρόνια ρύθμιση, η οποία -χωρίς να χαρίζει τίποτα σε κανέναν!- θα δώσει σε όλους μας τη δυνατότητα να αποπληρώσουμε τα όποια πραγματικά μας χρέη προς το δημόσιο, χωρίς παράλογες προσαυξήσεις και χωρίς την κλοπή του ΕΝΦΙΑ!

4 COMMENTS

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.