Πραγματικά είναι περιττό να αναπαράγεται η …πολιτική σημασία δηλώσεων υψηλόβαθμων αξιωματούχων της ΕΕ (και η στήλη ουδέποτε το έπραξε) που επιμένουν να υπενθυμίζουν πως η θέση της Ελλάδας είναι στο ευρώ, αρκεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Για τον απλούστατο λόγο ότι χρειάστηκε μόνο μια φράση του Αλέξη Τσίπρα για να αποδομήσει τη σημασία τους. “Οι δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων δεν είναι τίποτα περισσότερο από πολιτικά ρουσφέτια που κάνουν στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ”.

Δε χρειάζεται να παρακολουθεί κανείς στενά τις εξελίξεις για να διαπιστώσει ότι σε προεκλογικές περιόδους αρκετοί Ευρωπαίοι πολιτικοί σπεύδουν να εκφράσουν την …αλληλεγγύη τους – ίσως και προτίμηση – σε κάποιους υποψήφιους, ενισχύοντας με τις τοποθετήσεις τους την επικοινωνιακή στρατηγική των υποψηφίων. Είναι κάτι που συνηθίζεται, σαν άγραφος …ηθικός πολιτικός κανόνας που υπηρετεί την ευρωπαϊκή θεσμική τάξη. Με βάση τον ίδιο κανόνα όμως η ίδια τήρηση της τάξης επιβάλλει τη προσαρμογή στη νέα κατάσταση που θα προκύψει την επομένη των εκλογών.

Ας μην πάμε μακριά. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στη Γαλλία η Άνγκελα Μέρκελ υποστήριξε με θέρμη την υποψηφιότητα του Νικολά Σαρκοζί έναντι του Φρανσουά Ολάντ. Την επομένη όμως δεν είχε κανένα πρόβλημα να συγχαρεί τον νέο ηγέτη για τη νίκη του και να το υποδεχθεί με όλες τις τιμές στο Βερολίνο.

Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει πως πρόκειται για παιχνίδι εντυπώσεων και δεν δείχνει να ανησυχεί για αυτό. Το ανησυχητικό εν προκειμένω είναι η επιμονή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε μια αναποτελεσματική επικοινωνιακή στρατηγική που ενισχύει καθημερινά τον ΣΥΡΙΖΑ σπρώχνοντας τον ολοένα και πιο κοντά στην πρώτη θέση.

Του λόγου το ακριβές επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς προ ημερών ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος όταν σημείωσε πως τόσο το δίλημμα μέσα ή έξω από την Ευρώπη, όσο και το δίλημμα μνημόνιο ή αντιμνημόνιο έχουν ξεπεραστεί, αφού “…ο λαός έχει ήδη προσπεράσει τα εκβιαστικά διλήμματα που επιχειρούν σήμερα να του θέσουν οι μνηστήρες της εξουσίας…”.

Με απλά λόγια οι πολίτες βλέπουν το μέλλον της χώρας εντός της ΕΕ, δεν έχουν πειστεί πως η ευρωπαϊκή της προοπτικής θα κινδυνεύσει αν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλθει στην εξουσία, την ίδια στιγμή που πιστεύουν στην ανάγκη ενός εναλλακτικού οικονομικού προγράμματος που θα ακυρώσει στην πράξη το υπάρχον του Μνημονίου το οποίο και θεωρούν ως τη βασική αιτία για το αδιέξοδο στο οποίο έχει σήμερα οδηγηθεί η ελληνική οικονομία.

Στο πλαίσιο αυτό καμία έξωθεν δήλωση δε δύναται να αλλάξει την πεποίθηση τους.

Προηγούμενο άρθροΑΠΟ ΛΕΒΕΝΤΗ ΚΑΙ ΤΡΕΛΟ ΜΑΘΑΙΝΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ…
Επόμενο άρθροΟ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕ ΤΗ ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ
Ο Παναγιώτης είναι κατά βάση δημοσιογράφος, αν και τα τελευταία χρόνια ασχολείται ευρύτερα με την επικοινωνία. Γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις, και έκανε μεταπτυχιακό στις Στρατηγικές Σπουδές. Ως πολιτικό επιστήμονα και διεθνολόγο τον κέρδισε η δημοσιογραφία, όπου σε αυτήν βρήκε και τον κατάλληλο τρόπο έκφρασης των όσων σπούδασε και του άρεσε να ασχολείται. Επί μια δεκαετία εργάστηκε στην τηλεόραση (ΕΤ2, ΕΤ3, POLIS, ΣΚΑΙ) ως ρεπόρτερ, παρουσιαστής και αρχισυντάκτης εκπομπών, στο ραδιόφωνο (ΑΝΤ1, PLANET), στον περιοδικό Τύπο (ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ). Από το 1996 μέχρι και τον Ιούλιο του 2013 υπήρξε πολιτικός και διπλωματικός συντάκτης στην εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ κι από το 2004 ο βασικός συντελεστής της στήλης γνώμης «ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ». Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε στα περιοδικά ΕΠΙΛΟΓΗ και ΤΑΣΕΙΣ, ενώ από τον Ιούνιο του 2009 διατηρεί το new-Deal. Από το καλοκαίρι του 2012 ασχολείται οργανωμένα με την πολιτική και εταιρική επικοινωνία, έχοντας ιδρύσει την Apertus Alveo Communications...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.