Κατ’  αρχήν πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι, για να είναι αξιόπιστη μια δημοσκόπηση πρέπει να γίνει σε δείγμα τουλάχιστον 1.200 ανθρώπων. Όμως, λόγω του ότι 80 στους 100 αρνούνται να συμμετέχουν ή ακόμα και αυτοί που συμμετέχουν απαντούν ενίοτε παραπλανητικά, χρειάζονται 20 με 25 χιλιάδες τηλέφωνα από  την κάθε εταιρία. Καταλαβαίνει λοιπόν κάποιος, τι δημοσκοπικά παιχνίδια μπορούν να παιχτούν. Παρ’ όλα αυτά παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα τα εξής :

1. Η κοινή γνώμη εμφανίζει τάση μη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που αγγίζει το 90%.

2. Η τάση για μνημόνιο ή αντιμνημόνιο κινείται στο 50% αντιμνημόνιο, στο 25% με μνημόνιο ενώ  ένα 25% είναι αδιευκρίνιστο. 

3. Η τάση για εμπιστοσύνη στην τοπική αυτοδιοίκηση πέφτει σε ποσοστά κάτω του 25%.

4. Όσο αφορά την αξιοπιστία μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα, βλέπουμε να είναι μπροστά με 10 μονάδες κ. Σαμαράς, με ένα 50% όμως το οποίο τείνει στο κανένας. Αυτό το 50%  οφείλει ο ΣΥΡΙΖΑ να το αξιοποιήσει.

5. Όσον αφορά θετικές και αρνητικές γνώμες για τον πρόεδρο Τσίπρα, το 65% των αρνητικών και το 25% των θετικών, οφείλει να μας προβληματίσει, μην τυχόν δεν έχουμε προβάλει όπως πρέπει την υποψηφιότητά του, ως προέδρου της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

6. Όσον αφορά την καταλληλότητα για Πρωθυπουργός. Η συνεχής διαφορά των 8 μονάδων σε συνδυασμό με το 45% που απαντάει κανένας, οφείλουμε να το αλλάξουμε επιτυγχάνοντας στο εσωτερικό μας, επιτέλους, τον κοινό λόγο. 

7. Όσον αφορά τους αναποφάσιστούς, που από το 40% περίπου εισπράττομαι μόνο ένα 4%, οφείλουμε να το διορθώσουμε με την επίτευξη του ανοίγματος στην κοινωνία, ξεπερνώντας επιτέλους τα φοβικά μας σύνδρομα.

8. Όσον αφορά τις ηλικιακές ομάδες και την μικρή μας πρόσβαση σε ηλικίες άνω των 65, οφείλουμε να το διορθώσουμε αποκτώντας μεγαλύτερη πειστικότητα, μιας και αυτή η ηλικία για να σπάσει το συναισθηματισμό της, χρειάζεται αγάπη και ισχυρά επιχειρήματα. 

9. Το άνοιγμα το προέδρου Τσίπρα, προς εκείνους που θα καταψηφίσουν στο μέλλον την κυβέρνηση, πρέπει να εστιαστεί περισσότερο στο υγιές κομμάτι του ΠΑΣΟΚ της βάσης  και όχι της κορυφής. 

10. Είναι ανησυχητικές πράγματι οι δέκα μονάδες που υπολείπεται ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών σύντροφος Γαβριήλ Σακελαρίδης έναντι του κ. Καμίνη, οι 6 μονάδες της συντρόφισσας Ρένας Δούρου στην περιφέρεια έναντι του κ. Σγουρού, οι 27 μονάδες του υποψηφίου Δημάρχου στην Θεσσαλονίκη συντρόφου Τριαντάφυλλου Μηταφίδη έναντι του κ. Μπουτάρη και οι 14 μονάδες της υποψήφιας περιφερειάρχου συντρόφισσας Δέσποινας  Χαραλαμπίδου έναντι του κ. Τζιτζικώστα. Όμως, όλα αυτά τα είναι στο χέρι μας να τα αλλάξουμε με το τρίπτυχο δουλειά, δουλειά, δουλειά.

Προηγούμενο άρθροΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ!!!
Επόμενο άρθρο«ΜΠΑΛΤΑΚΟΙ ΚΑΙ ΜΠΑΛΤΑΔΑΚΙΑ»
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
Ο Γιάννης είναι ιατρός. Γεννήθηκε το 1963 στην Άνω Βιάννο του Νομού Ηρακλείου Κρήτης και είναι έγγαμος με τρία παιδιά. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύτηκε στην Καρδιολογία. Από το 1995 κατοικεί στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου και διατηρεί την επαγγελματική του στέγη. Από την 11ην Ιανουαρίου 2011 ως πρώτος επιλαχών Βουλευτής Πα.Σο.Κ. στις εκλογές του 2009, έλαβε θέση στο Ελληνικό κοινοβούλιο, ως Βουλευτής Πα.Σο.Κ. Ηρακλείου Κρήτης. Στις δημοτικές εκλογές του 1998, καθώς και του 2002, εκλέχτηκε στις πρώτες θέσεις του Δήμου Ηρακλείου. Τις περιόδους 1998 – 2002 και 2003 – 2006 διατέλεσε Πρόεδρος Δ.Α.Ο.Η., Κ.Ο.Δ.Η., Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Πρόεδρος της Δ.ΕΠ.Τ.Α.Η.. Παράλληλα, ήταν αιρετό μέλος, επί χρόνια, της Νομαρχιακής Επιτροπής Πα.Σο.Κ. Ηρακλείου. Στις τελευταίες νομαρχιακές εκλογές του 2006, οι πολίτες του Ηρακλείου τον εξέλεξαν στη δεύτερη θέση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηρακλείου με περίπου 17.000 ψήφους. Στο τελευταίο συνέδριο του Πα.Σο.Κ. επανεκλέχτηκε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου. Στις Εθνικές εκλογές του 2009 ήταν υποψήφιος βουλευτής του Πα.Σο.Κ. στο νομό Ηρακλείου Κρήτης και τον τίμησαν με την ψήφο τους περίπου 28.500 ψηφοφόροι.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.