Η Οικονομική κρίση και οι (κακές) σχέσεις με τη Ρωσία δυσκολεύουν τη Γερμανία/Βρυξέλλες αλλά δεν αμφισβητούν τα θεμέλια της ΕΕ. Αντίθετα το προσφυγικό μπορεί να σημάνει την αρχή του τέλους της. Προσωρινά η ΕΕ/Γερμανία απόφυγαν τα χειρότερα, να πλημμυρίσουν ξαφνικά και ανεξέλεγκτα από πρόσφυγες και μετανάστες. Αλλά για πρώτη φορά το ψυχρόαιμο και υπολογιστικό Βερολίνο έκανε τόσο ρηχή ανάλυση και έδειξε τόση επιπολαιότητα απευθύνοντας πρόσκληση σε ένα εκατομμύριο πρόσφυγες να πάνε να δουλέψουν στα εργοστάσια. Ξεσηκώθηκαν οι υποτελείς, Πολωνία, Αυστρία κλπ, εξεγέρθηκαν πλήθη εντός της επικράτειας, η Μέρκελ από επίσημη αγαπημένη απόφυγε στο παρά ένα να γίνει αποδιοπομπαία. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Ούρμπαν διακήρυξε ότι οι Ούγγροι δεν θα επιτρέψουν να μετατραπεί η χώρα σε πολυεθνικό μωσαϊκό επειδή έτσι θέλουν οι «φανατισμένοι διεθνιστές των Βρυξελλών».

Η συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία ώστε να ανακοπεί το προσφυγικό κύμα πρόσφερε μικρή ανάπαυλα αλλά όχι λύση. Ο πόλεμος στο Συριακό δεν τέλειωσε, αντιθέτως επεκτείνεται στο εσωτερικό της Τουρκίας.

[quote text_size=»small»]

Σύντομα, δεν θα προλαβαίνει ο Ερντογάν να στέλνει τους πρόσφυγες στα ελληνικά παράλια. Σύριοι, Κούρδοι και Τούρκοι θα φεύγουν τρέχοντας από μόνοι τους ζητώντας σωτηρία στην Ευρώπη.

[/quote]

Η Τουρκία θεωρήθηκε «ασφαλής» χώρα διότι αλλιώς θα ήταν αδύνατον να υπάρξουν επιστροφές προσφύγων. Αλλά αυτά είναι λίγο λάδι στον αγριεμένο ωκεανό. Αν ως τον Ιούνιο η ΕΕ δεν καταργήσει τις βίζες για την ελεύθερη διακίνηση των Τούρκων στην ΕΕ, ο Ερντογάν, χαμένος για χαμένος, θα «ενθαρρύνει» (και πάλι) το προσφυγικό κύμα εφαρμόζοντας το «δόγμα Σαμψών»: η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων, της ΕΕ. Αν καταργηθούν οι βίζες τότε η ΕΕ θα πλημμυρίσει με πρόσφυγες/ μετανάστες μουσουλμάνους.

Η μόνη λύση για την ΕΕ θα ήταν να συμπράξει με τη Ρωσία ώστε να τερματιστεί «χθες» ο πόλεμος στη Συρία και να λυθεί το Ουκρανικό. Αλλά αυτά είναι παιχνίδια για Μεγάλα Παιδιά και όχι, όπως λέει και ο Μπρζεζίνσκι, για προτεκτοράτα αλά Βερολίνο/Βρυξέλλες.

Τα συμπεράσματα είναι δυο:

Πρώτον, για να εξουθενωθεί κάθε αντίσταση στην  αμερικανική στρατηγική για Νέα Τάξη Πραγμάτων πρέπει να αποδομηθούν τα Κράτη και να εξουθενωθούν τα Έθνη. Να εξουδετερωθεί κάθε κρατικός ή άλλος μηχανισμός που μπορεί να σχεδιάσει και να εφαρμόσει αποφάσεις μη αρεστές. Και να διαλυθεί και το έσχατο ίχνος κοινωνικής και εθνικής συνοχής, με πρόσχημα την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης, της Ελευθερίας. Με πόλεμο, εισβολή, έγχρωμες «επαναστάσεις». Ένα προσφυγικό τσουνάμι κάνει επίσης θαυμάσια τη δουλειά υπό τη σκέπη του ανθρωπισμού και τη συνέργεια χρήσιμων ηλίθιων, κατά κανόνα της αριστεράς, οι άλλοι πληρώνονται.

Δεύτερον στην Ευρώπη, τα τελευταία εκατό χρόνια, κάποιος εξωτερικός παράγων είναι η σπίθα ανατροπής και όχι οι αδύναμες ταξικές διενέξεις στο εσωτερικό των χωρών. Οι Πόλεμοι Α΄ και Β΄ το επιβεβαιώνουν. Όταν το Σύστημα αποδυναμώθηκε συνολικά, έσπασε στους πιο αδύναμους κρίκους, Ρωσία, Κίνα κλπ.

[quote text_size=»small»]

Δεν υπάρχουν πειράματα και πειραματόζωα. Υπάρχουν μόνο στρατηγικοί σχεδιασμοί από αυτούς που είναι ικανοί να τους σχεδιάσουν και να τους εφαρμόσουν.

[/quote]

Αποκαλύφθηκε (reseau international) ότι ο τεμαχισμός της Συρίας πρωτοσχεδιάστηκε… το 1957 (!) στις ΗΠΑ. Η πιο ανόητη ιδέα είναι ότι η Ελλάδα είναι πειραματόζωο και αν το πείραμα πετύχει εδώ θα εφαρμοστεί στους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Δηλαδή θα κάνουν στη Γαλλία ή στην Ιταλία ό, τι έγινε στην Ελλάδα. Βλακώδες. Είναι εντελώς διαφορετικό αν δούμε ότι υπάρχει μια πολιτική, νεοφιλελεύθερη, «λιτότητας» και εφαρμόζεται ανάλογα με τη χώρα και τις περιστάσεις.

Ο άλλος προπαγανδιστικός Μύθος είναι το φόβητρο της ακροδεξιάς, του φασισμού/ναζισμού. Οι πάσης φύσεως «διεθνιστές/εθνομηδενιστές» βαφτίζουν φασίστα τον καθένα που διαφωνεί. Είναι μια «επιχείρηση» εκφοβισμού που επιδιώκει να συγκαλύψει το γεγονός ότι πλειοψηφίες ή ισχυρές μειοψηφίες αντιδρούν στις πολιτικές των ελίτ. Όποιος μιλάει για Καραϊσκάκη, Κολοκοτρώνη και την αγάπη στην πατρίδα δεν είναι φασίστας επειδή κάτι τέτοια λέει και ο Κασιδιάρης ενώ δεν αρέσουν στον Φίλη. Όταν μάλιστα η συνομοταξία του Φίλη και της Τασίας φασίστα ανέβαζε, φασίστα κατέβαζε τον Καμένο αλλά τώρα συνεργάζεται μια χαρά μαζί του. Αν η πάσης φύσεως αριστερά θέλει να διαχωρίσει τη θέση της από τη ΧΑ αλλά και τον Φίλη στο θέμα του πατριωτισμού ας πει πως τον εννοεί εκείνη. Η αλαλία βλάπτει-παρεμπιπτόντως ο Λουκάς Αξελός έχει γράψει ένα μοναδικό, υπέροχο κείμενο περί πατριωτικής αριστεράς που θα πρέπει να αναδημοσιευτεί.

Η στροφή προς τα δεξιά δεν είναι μόνο ευρωπαϊκό φαινόμενο. Μια-μια οι αριστερές ή αριστερίζουσες κυβερνήσεις στη Λατινική Αμερική καταρρέουν. Οι εσωτερικές αιτίες είναι ασφαλώς υπαρκτές. Αλλά η κινητήρια δύναμη ανατροπής είναι ο εξωτερικός παράγων, ο Μεγάλος γείτονας που θεωρούσε ανέκαθεν τη Λ. Αμερική ως την πίσω αυλή του, ιδιοκτησία του, σύμφωνα με το Δόγμα Μονρόε, αρχές του 1800. Οι ΗΠΑ αποφάσισαν ότι τώρα είναι η στιγμή να συμμαζέψει τα άτακτα παιδιά. Στη Μ. Ανατολή τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά και η ΕΕ έχει φουρτούνες. Πρέπει να διασφαλιστούν τα μετόπισθεν. Να χάσει κάθε στήριγμα και επιρροή η Ρωσία (και η Κίνα) στην περιοχή. Οι BRICS θα υποστούν καίριο πλήγμα αν χάσουν τη Βραζιλία.

Το πολιτικό προσωπικό στην Ελλάδα περπατάει σκυφτό, σέρνεται. Η κοινωνία, χωρίς ηγεσία, παρακολουθεί παθητικά το κουκλοθέατρο του Μπάρμπα-Μυτούση σε προ ημερησίας διατάξεως ανταλλαγή άσφαιρων πυρών στη Βουλή. Η κρίση θα είναι μακρά.

Previous articleΟ «ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ» ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ
Next articleΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΜΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Απόστολος είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη με μικρασιατική παιδεία από την οικογένειά του. Ακολούθησε τη δουλειά του πατέρα του και του παππού του. Τα χρόνια της δικτατορίας έφυγε στο Παρίσι, όπου και σπούδασε κοινωνιολογία στο -τότε πειραματικό- πανεπιστήμιο της Vincennes. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του ζωή από την εφημερίδα Αυγή, όπου από χρόνια αρθρογραφεί στο κυριακάτικο φύλλο της σε φιλική βάση. Έχει εργαστεί επίσης στις εφημερίδες Μεσημβρινή, Απογευματινή, Αθηναϊκή και σε περιοδικά όπως το Αντί και τα Πολιτικά Θέματα. Συνεργασία είχε, στο ραδιόφωνο, με το σταθμό της Αθήνας 9,84. Από το 1974 εργάζεται στην ΕΡΤ, όπου, έως το 1997, παρουσίαζε το Δελτίο Ειδήσεων καθώς και πολλές δημοσιογραφικές εκπομπές. Είναι παντρεμένος με τη Δώρα Αποστόλου και έχουν μια κόρη, την Ελένη.