Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο για το μέλλον και την φυσιογνωμία του. Ρηχές συζητήσεις, «εύκολες» απαντήσεις και υπεκφυγές δεν μπορούν να προσφέρουν στην πιο κρίσιμη στιγμή της σχεδόν 40χρονης πορείας του.

Απαιτείται:

1) Να γίνει κόμμα με θεσμική λειτουργία και σταθερούς κανόνες, με συλλογικά και ισχυρά διευθυντικά όργανα, αποφασιστική συμμετοχή των μελών.

2) Υπεράσπιση της πορείας του, με την αναγκαία αυτοκριτική, ώστε να κλείσει το κεφάλαιο αυτό άμεσα.

3) Σοβαρό πρόγραμμα, με ρεαλιστικές προτάσεις. Ριζική αλλαγή παραγωγικού μοντέλου, σύγχρονες μεταρρυθμίσεις, ανακατανομή φορολογικών βαρών, ενίσχυση-με τα λίγα διαθέσιμα-όσων έχουν πραγματικά μεγάλη ανάγκη, εκλογικός νόμος-συνδυασμός μονοεδρικών και»λίστας».

4) Αποσαφήνιση των σχέσεων του με την κυβέρνηση. Με ποιούς στόχους, ποιά όρια, ποιό μείγμα πολιτικής, τώρα που ομαλοποιείται η κατάσταση της χώρας.

5) Συστηματική συμβολή στην ανασυγκρότηση του χώρου της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.

6) Προετοιμασία για τις ευρωεκλογές του 2014, με τεκμηριωμένη άποψη για την Ελληνική Προεδρία της ίδιας χρονιάς.

Previous articleL” ETAT C” EST MOI
Next articleΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ «ΜΕΙΓΜΑ» …
ΘΟΔΩΡΟΣ ΤΣΙΚΑΣ
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στην Ελλάδα και έκανε μεταπτυχιακά στη Γαλλία. Ασχολείται με θέματα διεθνούς, εξωτερικής και ευρωπαϊκής πολιτικής. Αρθρογραφεί και έχει συμμετάσχει σε σχετικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά. Από μαθητής, εντάχθηκε στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος (Νεολαία του Κ.Κ.Ε. Εσωτερικού). Διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου Πόλης Αθήνας της οργάνωσης. Εξελέγη μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Φοιτητών Παντείου. 1991 - 92: Γραμματέας του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του κόμματος “Eλληνική Αριστερά” (E.AΡ.). Μέχρι 2000: μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου. Στέλεχος Γραφείου Τύπου και ομάδας επικοινωνιακής πολιτικής του κόμματος. Το 2000 αποχώρησε από τον Συνασπισμό, λόγω πολιτικών διαφωνιών, μαζί με άλλα στελέχη που διακήρυσσαν την ανάγκη σύγκλισης των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς. 2003-2004: Συνεργάτης Υφυπουργού Εσωτερικών Στις εκλογές 2004 ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ. Συμμετείχε στην Ομάδα Επικοινωνιακής Πολιτικής. 2004-2005: Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ανασυγκρότησης (Ε.ΣΥ.ΑΝ.) του ΠΑΣΟΚ. 2005-2008: Μέλος της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΣΟΚ. Εκπροσώπησε το κόμμα σε πολλές δραστηριότητες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Συμμετείχε στη Γραμματεία του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κοινωνικής Ένταξης, πολιτικής Ασύλου και Μετανάστευσης του ΠΑΣΟΚ, ως αναπληρωτής υπεύθυνος της Επιτροπής Κοινωνικής Ένταξης. Μέλος της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής του κόμματος. Μέλος της Γραμματείας της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (Κ.Ο.Ε.Σ.) για το 8ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. 2008-2012: 2008-2012: μέλος της Γραμματείας του Τομέα Οργανωτικού του κόμματος. Νοέμβριος 2009 - σήμερα: Γραφείο Τύπου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. 2010 - σήμερα: μέλος της Γραμματείας του Τομέα Τύπου και ΜΜΕ του ΠΑΣΟΚ. Συμμετοχή στον Τομέα Επικοινωνίας και Συντονισμού του κόμματος. Διετέλεσε: μέλος Δ.Σ. Ραδιοσταθμού «Αθήνα 9,84» δήμου Αθηναίων. Συντονιστής δημοτικής παράταξης Δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη Συνεργάτης Υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.