ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ’21

Εν μέσω της Δικτατορίας και παρ’ ότι γυρισμένη με την συμμετοχή ολόκληρων μονάδων του Ε.Σ., δεν διστάζει να πει μεγάλες αλήθειες, δεν αγιογραφεί κανέναν, αλλά δίνει το μέτρο της πραγματικότητος, παρουσιάζοντας τους αγωνιστές ως αυτό που όντως ήταν: άνθρωποι με πάθη, μίση, φιλοδοξίες, ελαττώματα, αλλά πάνω απ’ όλα άνθρωποι αποφασισμένοι να πεθάνουν αν δεν μπορέσουν να ζήσουν ελεύθεροι

Αυτή είναι η έννοια του ηρωισμού: η υπέρβαση του εαυτού, η έξοδος από την καθημερινότητα για ένα μεγάλο ιδανικό, εν προκειμένω για την ελευθερία του Έθνους!

Οι οπλαρχηγοί και οι ήρωες της Επαναστάσεως δεν ήταν άγγελοι, αλλά άνθρωποι όπως εμείς. Όμως, είχε φθάσει η στιγμή που έκριναν πως είτε θα κέρδιζαν την ελευθερία τους είτε δεν άξιζε να ζουν! Δεν έχουν σημασία τα κίνητρα, υλικά ή ηθικά, είναι το αποτέλεσμα που μετράει! Δεν έχει σημασία η ηθική υπόσταση και το παρελθόν των αγωνιστών, αλλά η συνεισφορά τους στον Αγώνα! Χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε ελεύθερη Ελλάδα και γι’ αυτό τους τιμούμε σήμερα.

Σήμερα, που, παρ’ ότι ελεύθεροι παραμένουμε σκλάβοι των παθών μας και συνεχίζουμε να πολεμάμε, αλλά όχι τον κατακτητή, αλλά τον ίδιο μας τον εαυτό, τον κακό μας εαυτό, τον τούρκο που έχουμε βαθειά μέσα μας ριζωμένο! Ο Αγώνας για την Ελευθερία δεν σταματά ποτέ

 

Ως φόρο τιμής, αξίζει να θυμηθούμε τους συντελεστές αυτής της εξαιρετικής ταινίας:

– Συμπαραγωγή της Finos Films και του Τζέημς Πάρις. Στοίχισε 12.000.000 δραχμές, ποσό τεράστιο για την εποχή εκείνη και ανάλογο ξένων παραγωγών.

Σκηνοθεσία Ερρίκου Ανδρέου, σενάριο Πάνου Κοντέλη, σκηνικά-κοστούμια Διονύση Φωτόπουλου και μουσική Κώστα Καπνίση.

– Πρωταγωνιστούσαν οι Αλέκος Αλεξανδράκης, Άγγελος Αντωνόπουλος, Κάτια Δανδουλάκη, Χρήστος Πολίτης, Φερνάντο Σάντσο και Στέφανος Στρατηγός, Θεόδωρος Μορίδης, Λαυρέντης Διανέλλος, Γιάννης Κατράνης, Ηλίας Λογοθέτης, Σταύρος Ξενίδης, Έλεν Τσαλδάρη, Δημήτρης Ρέππας και πολλοί άλλοι, ίσως το μεγαλύτερο καστ πρωταγωνιστών του ελληνικού κινηματογράφου!

– Στο ρόλο του Παπαφλέσσα ένας εξαιρετικός Δημήρης Παπαμιχαήλ ενώ στην καλύτερη αναπαράσταση του Κολοκοτρώνη ο Δημήτρης Ιωακειμίδης!

Φωτογραφία από εδώ

Previous articleΟ ΣΥΡΙΖΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Next articleΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Ο Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Είναι άγαμος και ζει στο Παγκράτι. Από το 1988 εργάσθηκε ως στέλεχος ή/και ως σύμβουλος διαφόρων εταιριών, επί χρηματοπιστωτικών κυρίως θεμάτων, ενώ από το 2007 είναι επί κεφαλής της ομάδος χρηματοπιστωτικών συμβούλων INTERACTION FINANCE. Επιμελήθηκε και διαμεσολάβησε για τη χρηματοδότηση διαφόρων επιχειρήσεων με συνολικά κεφάλαια της τάξεως των είκοσι πέντε εκατομμυρίων -25.000.000- ευρώ ενώ διαθέτει μεγάλη εμπειρία διαχειρίσεως και αναδιαρθρώσεως προβληματικών επιχειρήσεων, αποτιμήσεων και εξαγορών/συγχωνεύσεων. Έχει εκπονήσει μεγάλο αριθμό μελετών επενδύσεων, επιχειρηματικών σχεδίων και σχεδίων αναδιαρθρώσεως & αναχρηματοδοτήσεως επιχειρήσεων. Είναι πιστοποιημένος εισηγητής σεμιναρίων από τον Ο.Α.Ε.Δ. και έχει διδάξει σε σειρά σεμιναρίων με θέμα τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων, την διαχείριση κρίσεως κλπ. Επίσης, έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων χρηματοπιστωτικής διαχειρίσεως, φορολογικού σχεδιασμού, συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολογίας, διαχειρίσεως ακινήτων, ανωνύμων εταιρειών κλπ. Είναι έφεδρος εν εφεδρεία Λοχαγός (ΠΖ). Υπηρέτησε σε παραμεθόριες μονάδες και επιτελεία ενώ έλαβε μέρος σε ασκήσεις εφεδρείας και διοργανώσεις του ΝΑΤΟ και εκπαιδεύθηκε στη Σχολή Πεζικού. Με την πολιτική ασχολήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια ενώ τα τελευταία 10 έτη έχει ενεργή πολιτική δράση στο πλαίσιο της Δεξιάς Παρατάξεως. Έχει σταθεί ενάντια στο λαϊκισμό, αλλά και στον ψευδεπίγραφο εκσυγχρονισμό. Πιστεύει στον αληθινό, εθνικοπατριωτικό, φιλελευθερισμό και όχι στους δήθεν φιλελευθέρους που κρύβουν μόνον αριστερές και εθνομηδενιστικές ιδεοληψίες. Εργάζεται με σκοπό την Ριζική Πολιτική Μεταρρύθμιση, δηλαδή ένα νέο σύνταγμα και πολίτευμα πλήρους διαχωρισμού των εξουσιών, αυξημένης λαϊκής κυριαρχίας και ευθύνης των πολιτών. Επίσης, πιστεύει ότι πρέπει να εισαχθεί ένα νέο δίκαιο φορολογικό σύστημα πλήρους και καθολικής εκπτώσεως των δαπανών από το εισόδημα ώστε να απαλειφθεί η διπλή φορολόγηση, η οποία συνιστά «νόμιμη κλοπή» και επιβαρύνει ιδιαιτέρως τα χαμηλά εισοδηματικά κλιμάκια. Ένα τέτοιο σύστημα πρέπει να συνοδευθεί από μια γενναία και οριστική μακροχρόνια ρύθμιση, η οποία -χωρίς να χαρίζει τίποτα σε κανέναν!- θα δώσει σε όλους μας τη δυνατότητα να αποπληρώσουμε τα όποια πραγματικά μας χρέη προς το δημόσιο, χωρίς παράλογες προσαυξήσεις και χωρίς την κλοπή του ΕΝΦΙΑ!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.