Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018
ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Σαράντος γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε του τμήματος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι Δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω.
Στο παρελθόν αναδείχτηκε πανελληνιονίκης εφήβων στο JUDO με τα χρώματα του Πανελληνίου Γ.Σ. Κατά καιρούς αρθρογραφεί στον τύπο για κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα ευρύτερου ενδιαφέρον
ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Latest posts by ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ (see all)

παναγιωτη εισαι off side!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΕΙΣΑΙ OFF SIDE!

Μου απάντησε ο Παναγιώτης Μαυρίδης για το point της επετείου (της 25ης Μαρτίου) στο άρθρο του στη  new-deal.gr. Λυπάμαι για το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει. Όπως, άλλωστε, και ο ίδιος το ομολογεί ο Παναγιώτης πραγματοποεί μια υπερβατική ερμηνεία του κειμένου μου για να καταλήξει σε συμπέρασμα. Είναι, δηλαδή, παράγωγη ερμηνεία του άρθρου μου για να το προσαρμόσει ανάλογα με τα μέτρα του φαντασιακού στερεοτύπου στο οποίο θέλει να το εντάξει. Δεν έχω τίποτα με την προσπάθεια αυτή, όταν η ιδεοληπτική πρόσληψη του λόγου μου, δεν χρησιμοποιείται για να καταλήξει σε ένα πόρισμα που να φέρεται ότι το έχω πει εγώ, ενώ δεν το είπα.

Έτσι τα κόκκινα γράμματα στα εισαγωγικά, είναι ένα ατόπημα ανεπίτρεπτο. Και σε αυτό μόνο το σημείο περιμένω την ανάληψη της ευθύνης από τον Παναγιώτη και την αποκατάσταση της αλήθειας. Το format της ιστοσελίδας δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για σπέκουλα. Εδώ ο Παναγιώτης είναι off side.  Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση μπορούν να έχουν όσα γράφω εγώ με την προβληματική του Νίκου Δήμου. Μάλλον, ένα καλό δεξιόστροφο μυαλό με φιλελεύθερη οπτική, προκειμένου να τσακίσει τα δύο άκρα του «εθνομηδενισμού», (όπως ερμηνεύει το Ν. Δήμου), και του λαϊκού πατριωτισμού και να βγάλει μια απολιτίκ μέση οδό του μεσαίου χώρου, έκαμε τα άλλα αντ΄ άλλων. Και πάμε τώρα στην ουσία.

Η αφορμή για το άρθρο είναι η σύνδεση της 28ης Οκτωβρίου με το πνεύμα της 25ης Μαρτίου. Αφορμή για το άρθρο ήταν ο αποκλεισμός του Λαού από τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου και η εικόνα που έδινε ο στρατός που παρελαύνει ερήμην του Λαού. Εν τέλει η πρόθεσή μου ήταν να δείξω πως ο εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου γινόταν αφορμή για αγώνα από τους πεινασμένους ελεύθερους σκλάβους της κατοχής. Πράγματι, αναφέρω πράξεις των δωσιλόγων και την αντίδραση του Λαού τέτοιες ημέρες την Κατοχή.

Τώρα, από που μπορεί να προκύπτει, μέσα από το κείμενό μου, και όχι από τη Μαυρίδειο πρόσληψη ότι ο Σαμαράς είναι δωσίλογος ή ταγματασφαλίτης, μόνο ο φίλος Παναγιώτης μπορεί να το εξηγήσει. Και αυτό είναι, επίσης ένα θέμα, διότι έχουμε μια προσωπική γνωριμία και ξέρει ότι δεν έχω τέτοιες θέσεις. Εγώ δεν έκανα παραλληλισμούς. Τώρα όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται. Αν η προσπάθεια να κρατάμε ζωντανή την ιστορική μνήμη είναι για κάποιον διχασμός, η προσπάθεια εξάλειψης του παρελθόντος δεν είναι συμφιλίωση είναι αλτσχάιμερ. Οι ανοϊκοί και αμνήμονες είναι ευτυχείς . Αυτό είναι το όραμα για το μέλλον ;

Υ.Γ Συνεχίζω ανά πάσα στιγμή τη συζήτηση, αφού σφυριχτεί το οffside