Η πλειονότητα του ελληνικού λαού μένει με το στόμα ανοιχτό μπροστά στην ελαφρότητα των αναφορών στη δραχμή, και ιδιαίτερα από το πόσο ψηλά αυτές οι αναφορές προέρχονται. Για να σφίξουν τα λουριά και επειδή αποτυγχάνουν οι αρμόδιοι παράγοντες να προωθήσουν τις σωστές διαδικασίες, συνεχίζουν οι ίδιοι να επικαλούνται τη δραχμή ως μπαμπούλα.

Όσοι μιλούν για σενάρια δραχμής πρώτα είναι ανακριβείς και κατόπιν κινδυνολογούν χωρίς περίσκεψη, παρά τα αξιώματά τους. Όσοι από αυτούς συμμετέχουν στη διοίκηση του τόπου, αντί να καθίσουν να συνεργασθούν και να μη βγουν από το δωμάτιο των κοινών συσκέψεων αν δεν βρουν τις λύσεις, ευκόλως στρέφονται στον ελληνικό λαό και του επισείουν τους κινδύνους επιστροφής στη δραχμή. Τα λένε στη νύφη για να τα ακούσει η πεθερά. 

Εν προκειμένω η «πεθερά» είναι οι ηγεσίες των κομμάτων, οι οποίες έχουν καθεμία τη δική της ατζέντα, λες και υπάρχει η πολυτέλεια της ενασχόλησης με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ή τις απειλές του Γ. Καρατζαφέρη περί αποχωρήσεως από την κυβέρνηση Παπαδήμου.
Αντί λοιπόν οι «αρμόδιοι» και οι ασχολούμενοι με τη σωτηρία του τόπου να τα βρουν μεταξύ τους με το ζόρι, να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και να κρατήσουν τη χώρα στη σωστή πορεία, αποστασιοποιούνται και μας φοβερίζουν ότι θα γυρίσει ο τόπος προς τα πίσω. Όμως αυτοί θα φταίνε και θα χρεωθούν τις εθνικές συνέπειες ακύρωσης κάθε προσπάθειας που κάναμε να φτάσουμε ως εδώ, ως μια ισότιμη ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα με υψηλό επίπεδο ζωής ανάμεσα στους ανεπτυγμένους λαούς του κόσμου. Ενώ λοιπόν γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν, ασχολούνται με «άλλα» και ταυτόχρονα απειλούν ότι θα γυρίσουμε στη δεκαετία του ’50.
Όμως με τα μυαλά που –θα καταδειχθεί ότι– διαθέτουμε συλλογικά ως κράτος καλύτερα να γυρίσουμε στο 1821 και να εισαγάγουμε ως νέο νόμισμα τα γρόσια! Ήταν ένα σταθερό νόμισμα επί εκατονταετίες και επιπλέον δεν είχαμε εμείς οι Έλληνες την ανάγκη διαχείρισής του, αφού τη δουλειά αυτή την έκανε ο σουλτάνος.
Η υπερβολή θέλει να τονίσει πως οι παλαιάς κοπής πολιτικοί μας, αν αποτύχουν με το ευρώ, ξέρουμε καλά πως ούτε τη δραχμή μπορούν να διαχειρισθούν. Αυτοί δεν ήταν που κάθε 10-15 χρόνια επισώρευαν μια νέα νομισματική κρίση στη χώρα, με επακόλουθο τις υποτιμήσεις, τις πτωχεύσεις και τις φτωχοποιήσεις νέων μαζών Ελλήνων; Αν αποτύχουμε στο ευρώ, τότε το μόνο νόμισμα που μας ταιριάζει και μας αξίζει είναι τα γρόσια. Τα ίδια πιο πάνω επιχειρήματα ισχύουν και για όσους θεωρούν πως η επιστροφή στην δραχμή είναι λύση.

 

Previous articleΚΑΤΙ ΣΑΠΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΔΑΝΙΜΑΡΚΙΑ…
Next articleΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ’30 ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Κώστας είναι οικονομολόγος. Γεννήθηκε το 1953 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ήθελε να γίνει Αρχαιολόγος αλλά σπούδασε οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων. Το 1979 προσλήφθηκε ως Ελεγκτής στην μετά είκοσι χρόνια «δολοφονηθείσα» ελεγκτική εταιρία Arthur Andersen. Από τότε πήρε το δρόμο της επιχειρηματικής οργάνωσης και της πληροφορικής. Άρα τον Αύγουστο του 2011 συμπληρώνει 32 χρόνια έντονης επαγγελματικής εμπειρίας στην πρώτη γραμμή των θεμάτων εκσυγχρονισμού και οργάνωσης των επιχειρήσεων. Τα τελευταία 22 χρόνια είναι επιχειρηματίας της τεχνολογίας. Έχει εμπειρίες συνεργασίας μέσα από εκατοντάδες εταιρίες και οργανισμούς σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Βρετανία, η Κύπρος, η Ρουμανία, η Τουρκία, η Ιταλία, οι ΗΠΑ, η Βουλγαρία, η Γερμανία και άλλες, όπου λειτούργησε ως προμηθευτής και σύμβουλος υπηρεσιών και λογισμικού. Για δυο χρόνια υπήρξε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.