Η Ελλάδα συμμετέχει ως ισότιμο μέλος στην πλουσιότερη οικονομική λέσχη στον κόσμο, αλλά αυτό δεν τής αρέσει. Είναι μέλος μίας κυρίαρχης στρατιωτικής συμμαχίας, αλλά δεν το θέλει. Την έσωσε από την πλήρη χρεοκοπία η μεγαλύτερη οικονομική και νομισματική ένωση στον κόσμο και, αντί για ευχαριστώ, υβρίζει. Εισβάλλουν στην χώρα κάθε μέρα χιλιάδες δυστυχισμένοι από την θλιβερή Ανατολή ζητώντας να πάνε στην Δυτική Ευρώπη, αλλά για την τελευταία η Ελλάδα μόνον χλευασμούς έχει.

[quote text_size=»small»]

Ακόμα χειρότερα, στην χώρα όπου γεννήθηκε και αναπτύχθηκε η έννοια της δημοκρατίας, ήτοι το κράτος του δήμου, οι μισοί και πλέον κάτοικοί της αλληθωρίζουν προς τον αυταρχισμό και ένα σεβαστό κομμάτι τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ του ολοκληρωτισμού στις χειρότερες εκδοχές του.

[/quote]

Εξάλλου, είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη όπου ένα φιλοναζιστικό και ένα κομμουνιστικό κόμμα συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις του 11% έως 13% του εκλογικού σώματος. Από μόνο του δε το γεγονός αυτό είναι αποδεικτικό ότι στην χώρα αυτή κάποιοι δεν καταλαβαίνουν απολύτως τίποτε και από Ιστορία. Πιθανώς δε, ως μέλη του «πιο έξυπνου λαού του κόσμου», θα θεωρούν περιττή και την γνώση γραφής και αναγνώσεως –εξάλλου, οποία η χρησιμότητά τους μπροστά στην κατοχή της απόλυτης αλήθειας;…

Στο πλαίσιο αυτό, ηρωικές μορφές στην χώρα μας θεωρούνται όλοι οι σφαγείς και δικτάτορες του κόσμου, αρκεί να είναι αντιδυτικοί. Γι αυτό κατά καιρούς γνώρισαν και εκδοτική επιτυχία βιβλία όπως αυτά που συμπύκνωναν την «αλάθητη» σκέψη μίας Έλενας Τσαουσέσκου ή ενός Μουαμάρ Καντάφι, ή ακόμα και του αλήστου μνήμης Ιωσήφ Στάλιν. Όσο για τα άπαντα του Λένιν και του Τρότσκυ, έχουν γνωρίσει υψηλές κυκλοφορίες σε έναν λαό που με το ζόρι διαβάζει τρία με τέσσερα βιβλία τον χρόνο κατά μέσον όρο. Εσχάτως δε, μέσω του Διαδικτύου κυρίως, έχουν υψηλά ποσοστά αποδοχής και «κορυφαία» έργα όπως το Mein Kampf (Ο Αγών μου) του Αδόλφου Χίτλερ, που περιέχει πολύτιμες συνταγές για το πώς μπορούν να εκλείψουν από προσώπου γης «εβραίοι τοκογλύφοι, τσιγγάνοι» και άλλοι τινες.

Μία άλλη θεωρία που αναπτύσσεται στην Ελλάδα είναι να θεωρούνται «εκβιαστές», «τοκογλύφοι» και αδίστακτοι εκμεταλλευτές αυτοί που τα 34 τελευταία χρόνια επιχορήγησαν την χώρα με 620 δισεκατομμύρια ευρώ, σωρευτικά δηλαδή με τρία Ακαθάριστα Εγχώρια Προϊόντα, και την έσωσαν από την πτώχευση με δάνεια 300 δισεκατομμυρίων ευρώ, που είναι και τα υψηλότερα της οικονομικής ιστορίας. Στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, όμως, ο δανεισμός αυτός –τον οποίο εμείς ζητήσαμε– θεωρείται «επονείδιστος» γιατί οι εταίροι-δανειστές μας ζητούν να εφαρμόσουμε τα μέτρα που οι ίδιοι τούς προτείναμε ως εγγύηση για την εκταμίευση των δανείων!!!

[quote text_size=»small»]

Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι τα τρία μνημόνια που η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί, δεν περιέχουν ούτε μία αράδα παραπάνω από μέτρα και μεταρρυθμίσεις που προτείνονται στην Ελλάδα από όλους τους διεθνείς οργανισμούς στους οποίους η χώρα συμμετέχει και από όλους τους Διοικητές της Τράπεζας της Ελλάδος (Ζολώτας, Χαλκιάς, Χριστοδούλου, Παπαδήμος, Προβόπουλος, Στουρνάρας) τα τελευταία 35 χρόνια.

[/quote]

Υπογραμμίζουμε συμπληρωματικά ότι τα μνημόνια αυτά δεν έχουν καμμία απολύτως σχέση με τις διεθνείς αγορές και τα περί του αντιθέτου γραφόμενα συνιστούν επονείδιστη παραπλάνηση του κοινού, για συγκεκριμένους λόγους.

Όπως –γελοία, αλλά επικίνδυνη– παραπλάνηση συνιστά και η τακτική της «επιθετικής επαιτείας» που εφάρμοσε η απελθούσα κυβέρνηση, στο πλαίσιο της αντιμνημονιακής της ρητορικής. Το θέαμα Ελλήνων υπουργών να υποκλίνονται δουλοπρεπώς μπροστά σε Ρώσους ολιγάρχες, Ιρανούς μουλάδες και Λατινοαμερικανούς δικτάτορες, επαιτώντας 5 με 10 δισεκατ. δολλάρια στο όνομα μίας «εθνικά υπερήφανης πολιτικής», πέραν από αποκρουστικό ήταν και επικίνδυνο.

Οι περί τον Ρώσο πρόεδρο Βλαδίμηρο Πούτιν πρώην πραίτορες της KGB, οι περίφημοι «σιλοβίκι» στα ρώσικα, είναι άνθρωποι που προέρχονται από κομμουνιστικό κλεπτοκρατικό σύστημα και ως εκ τούτου «πιάνουν πουλιά στον αέρα». Θα πρέπει συνεπώς να έπεσε πολύ γέλιο με τις θεατρικές παραστάσεις των γελωτοποιών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της ασημαντότητάς τους. Ιδιαίτερα όταν εξηγούσαν στους Ρώσους –των οποίων οι μεγαλύτεροι πελάτες σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο είναι οι Γερμανοί– ότι έχουν ανάγκη από 10 δισεκατ. ευρώ για να βγάλουν την χώρα από την ευρωζώνη και να δώσουν ένα μάθημα στον κ. Σώϋμπλε!!!

[quote text_size=»small»]

Μα καλά, οι εμπνευστές της «επιθετικής επαιτείας» δεν γνωρίζουν ότι στην διεθνή πολιτική σκηνή τους «φτωχοπρόδρομους» δεν τους παίρνει κανείς στα σοβαρά –ιδιαίτερα δε όταν δείχνουν ότι προσπαθούν να κοροϊδέψουν αυτούς που τους στηρίζουν; Τόση είναι η ηλιθιότητα;

[/quote]

Και το ερώτημα-απορία είναι: Ο «πιο έξυπνος λαός του κόσμου», που αύριο καλείται να επιλέξει τους διαχειριστές του παρόντος και του μέλλοντος, έχει καταλάβει τίποτα από την ιστορία; Διότι, αν είναι ανεπίδεκτος μαθήσεως, τότε για πολλούς τα χειρότερα είναι μπροστά.

Προηγούμενο άρθροΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΚΑΙ ΡΥΠΑΝΣΗ
Επόμενο άρθροΟ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ «ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ» ΤΟ DEBATE
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος, γόνος επιχειρηματικής και δημοσιογραφικής οικογένειας των Πατρών (Νεολόγος Πατρών, 1879-1973), γεννήθηκε στο Ψυχικό το 1941 και φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια δημοσιογραφικής καρριέρας. Οικονομολόγος και ειδικός σε θέματα επικοινωνίας, έχει τιμηθεί με 42 δημοσιογραφικά βραβεία και είναι Ιππότης της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας. Εργάστηκε 30 χρόνια στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και σε άλλα έντυπα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και συνεργάστηκε με γνωστές εφημερίδες και εξειδικευμένα περιοδικά. Σήμερα αρθρογραφεί στις εφημερίδες Εστία, Ναυτεμπορική και είναι σύμβουλος στο περιοδικό Μάνατζερ της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων. Επίσης, παρουσιάζει την εκπομπή «Δρόμοι της Ανάπτυξης» στο οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι Sbc. Είναι επίτιμος διεθνής πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και διοικητικός πρόεδρος του ελληνικού τμήματός της, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και χρημάτισε επί εξαετία πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου. Από το 2002 είναι μέλος της Γερουσίας για την Ένωση της Ευρώπης, από την οποία και τιμήθηκε για τα άρθρα του περί ομοσπονδιακής Ευρώπης.