Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος σημειώνει πως στην Ευρώπη, η εικόνα του Έλληνα πρωθυπουργού βρίσκεται στο ναδίρ. Η κριτική που δέχεται κυρίως από την Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία είναι έντονη. Καμμένος και Βαρουφάκης είναι οι κορυφαίες επιλογές από τις οποίες κάηκε ο Αλέξης Τσίπρας.


Η ευρωπαϊκή εικόνα του Τσίπρα καταρρέει πλέον με γρήγορους ρυθμούς, παρά τις γαλλικές απέλπιδες προσπάθειες. Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει 93 νεκρούς στην πλάτη του. Όλοι είδαν πλέον ότι χειρίστηκε με τον πιο άστοχο επικοινωνιακό τρόπο μία τραγωδία. Την οποία, αν το κράτος ήταν στοιχειωδώς προετοιμασμένο, θα είχε αποφύγει. Από την άλλη δε πλευρά του νομίσματος, την οικονομική, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν εμπιστεύεται την πολιτική ηγεσία της χώρας. Άρα διατηρεί σοβαρές αμφιβολίες για το αν η ελληνική οικονομία θα ξεφύγει ποτέ από την παγίδα του χρέους. Ο κ. Ντράγκι, όμως, ως συνήθως, δεν προτείνει τίποτα πέρα από τεχνοκρατικές διαχειριστικές λύσεις. Λύσεις που απέχουν αισθητά από την ουσία του προβλήματος”.

Έμπειρος πρώην γενικός διευθυντής σε κορυφαία Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Βέλγος τεχνοκράτης που μάς λέει τις παραπάνω απόψεις υπήρξε στο παρελθόν και μυστικοσύμβουλος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο. Και μπορώ να πω ότι γνωρίζει όσο λίγοι τα ευρωπαϊκά δρώμενα.

Καμμένος Βαρουφάκης έκαψαν τον Τσίπρα

“Το σοβαρότερο λάθος του Τσίπρα”, μάς λέει, “ήταν ο συνεταιρισμός του με τον Καμμένο. Ακολούθησε η ολέθρια επιλογή Βαρουφάκη στην θέση του υπουργού Οικονομικών. Σε μία φάση που η Ελλάδα θα έβγαινε με άνεση από τα μνημόνια. Ο Βαρουφάκης ήταν και είναι ένας νάρκισσος καιροσκόπος. Νομίζει ότι τα ξέρει όλα την στιγμή που αγνοεί τα πάντα. Ενώ δεν θέλει να μάθει. Είναι κλασσική περίπτωση κακομαθημένου που φέσωσε την Ελλάδα με πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ. Διαλύοντας ταυτοχρόνως και το τραπεζικό της σύστημα”.

Ας σημειωθεί ότι πολύ γέλιο με τον Βαρουφάκη πέφτει και στην Ευρώπη. Όπου στις προσεχείς ευρωεκλογές ο πρώην υπουργός θα ψάχνει για την ψήφο του. Όπως, βέβαια, για την ψήφο τους θα ψάχνουν και αρκετοί “επώνυμοι” αστέρες της ευρωπαϊκής αριστεράς. Οι οποίοι τώρα ελπίζουν να διασωθούν παίζοντας με την κλιματική αλλαγή. Φυσικά, το τί προτάσεις θα κάνουν για την αντιμετώπισή της είναι άλλου παπά ευαγγέλιο…

Στο ναδίρ ο Τσίπρας

Στην παρούσα φάση του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι, όπως όλα δείχνουν στους κόλπους της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας ο Βέλγος σοσιαλιστής Πώς Μανιέτ, γνωστός για την αντίθεσή του στην Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων και αρκετά λαϊκιστής, είναι ένα από τα φαβορί για το χρίσμα του επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών στις προσεχείς ευρωεκλογές. Έχει αφήσει δε πολύ πίσω του στην σχετική κούρσα τον Γάλλο Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί. Ένθερμο υποστηρικτή του Αλέξη Τσίπρα.

Μέσα στο πλαίσιο λοιπόν όλων των πιο πάνω εξελίξεων, η δύση του ευρωπαϊκού άστρου του Αλέξη Τσίπρα θα παίξει ρόλο και στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις. Με επιπτώσεις βεβαίως και στην έκβαση των προσεχών εκλογών.

Previous articleΣαμαράς – Τσίπρας: Πλέον και οι δανειστές τους συγκρίνουν
Next articleΓιατί πρέπει να αποδοθεί Δικαιοσύνη για την τραγωδία στο Μάτι;
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος, γόνος επιχειρηματικής και δημοσιογραφικής οικογένειας των Πατρών (Νεολόγος Πατρών, 1879-1973), γεννήθηκε στο Ψυχικό το 1941 και φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια δημοσιογραφικής καρριέρας. Οικονομολόγος και ειδικός σε θέματα επικοινωνίας, έχει τιμηθεί με 42 δημοσιογραφικά βραβεία και είναι Ιππότης της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας. Εργάστηκε 30 χρόνια στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και σε άλλα έντυπα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και συνεργάστηκε με γνωστές εφημερίδες και εξειδικευμένα περιοδικά. Σήμερα αρθρογραφεί στις εφημερίδες Εστία, Ναυτεμπορική και είναι σύμβουλος στο περιοδικό Μάνατζερ της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων. Επίσης, παρουσιάζει την εκπομπή «Δρόμοι της Ανάπτυξης» στο οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι Sbc. Είναι επίτιμος διεθνής πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και διοικητικός πρόεδρος του ελληνικού τμήματός της, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και χρημάτισε επί εξαετία πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου. Από το 2002 είναι μέλος της Γερουσίας για την Ένωση της Ευρώπης, από την οποία και τιμήθηκε για τα άρθρα του περί ομοσπονδιακής Ευρώπης.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.