Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος προειδοποιεί ότι παρά τις «συγγνώμες» και τις μελιστάλακτες δηλώσεις του, ο Αλέξης Τσίπρας, έχει ετοιμάσει ένα ναρκοπέδιο στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι μια καλά κρυμμένη ζοφερή πραγματικότητα, που απαιτεί μεγάλη προσοχή και εγρήγορση.


Οι άνθρωποι έχουν μεγάλη πλάκα, αλλά και απύθμενο θράσος. Μια Ελλάδα που θα έβγαινε από τα μνημόνια το καλοκαίρι του 2015 και που την κράτησαν όρθια οι εταίροι μας με ένα τρίτο μνημόνιο, αυτό το εμφανίζουν ως επίτευγμά τους!

Ξεχάστηκαν τα capital controls του Ιουλίου 2015, έχουν διαγραφεί τα κόστους 100 δις. ευρώ καραγκιοζιλίκια του Γ. Βαρουφάκη και αντ΄αυτών μας λένε ότι παρέλαβαν χάος και τώρα παραδίδουν «παράδεισο». Είναι τέτοια η περιφρόνησή τους προς την κοινή νοημοσύνη, που νομίζουν ότι όσο πιο μεγάλο είναι το ψέμμα, τόσο πιο πιστευτό γίνεται.

Κατά τα άλλα ανακοίνωσαν με τυμπανοκρουσίες ένα πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας την προσεχή τετραετία, το οποίον ναι μεν είναι πρόχειρο και ανεφάρμοστο, πλην όμως έχει μια επικίνδυνη ιδιότητα: είναι ύπουλο.

Διότι ευκολα καταλαβαίνει και ο εσχατος νοήμων πολίτης οτι πρόκειται για πρόγραμμα εκλογικής ήττας, μέσω του οποίου όμως ο Σύριζα προετοιμάζει τα έκτροπα και τις βιαιότητες που θα κάνει ως αξιωματική αντιπολίτευση. Και από την άποψη αυτή είναι σαφές ότι ο κ. Αλ.Τσίπρας και οι συν αυτώ, δεν θα παραδώσουν «καμμένη γη» στον Κυρ. Μητσοτάκη, αλλά ένα πραγματικό ναρκοπέδιο.

Δεν υπάρχει ούτε ένας τομέας της οικονομίας και της κοινωνίας, ο οποίος τα τελευταία τέσσερα χρόνια να μην έχει υποστεί πολύ σοβαρές βλάβες. Και αυτές εντοπίζονται:

  • στην κρατική μηχανή, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε (και συνεχίζει) να αλώσει με φρενιτιώδεις ρυθμούς.
  • στη Δικαιοσύνη που ένα σημαντικό μέρος της κατέστησε υποχείριό του.
  • στην εκπαίδευση που ισοπεδώθηκε κυριολεκτικά από τα καμώματα του απερίγραπτου Γαβρόγλου, αλλά και από τις ιδεοληψίες του κόμματος.
  • στη ΔΕΗ, που έτσι και «σκάσει» θα παρασύρει όλη την χώρα και την οικονομία της.
  • στην ανασυγκρότηση των σωμάτων ασφαλείας για να επιβάλουν στοιχειωδώς το νόμο και την τάξη.

Όλα αυτά ενδεικτικά, γιατί είναι πολύ περισσότερα, αποτελούν άμεσες προτεραιότητες για τον Κυρ. Μητσοτάκη, αν θέλει να μακροημερεύσει. Το παρήγορο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει ρίζες στα συνδικάτα, στην αυτοδιοίκηση, στα επιμελητήρια και τέλος πάντων στους πυλώνες της κοινωνικής ζωής της χώρας. Να μην ξεχνάμε όμως και τις συμπεριφορές πολλών συνδικαλιστών, συντεχνιών, αρκετών μίντια και δημοσιογράφων που είτε αντικειμενικά λαϊκίζουν είτε λειτουργούν ως εγκάθετοι.

Όλοι αυτοί, από τα πρώτα βήματα της νέας κυβέρνησης, θα κάνουν ό,τι μπορούν για να την υπονομεύσουν και θα υποθάλψουν βιαιότητες. Και ας μη ξεχνάμε ότι μέσω της βίας που θα χρησιμοποιήσει η συριζαϊκή πλευρά, θα επιδιώξει να διαπραγματευτεί και ανοικτά θέματα που ανάγονται στον τομέα της Δικαιοσύνης. Το πρώτο εξάμηνο του 2015 και το κόστος του για την ελληνική οικονομία, είναι μια ιστορία που δεν πρέπει να πάει στα αζήτητα.

Το ίδιο ισχύει και με την υπόθεση Novartis και τις τελευταίες αποκαλύψεις του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή. Τα όσα αναφέρει ο ανώτατος δικαστικός, είναι απλώς ανατριχιαστικά. Κατά συνέπεια, όσα καλή διάθεση και να έχει η νέα κυβέρνηση απέναντι στους εχθρούς της, έχει ήδη τεθεί σοβαρό θέμα κύρους και φερεγγυότητας της Δικαιοσύνης. Μια Δικαιοσύνη που αν δεν αποκατασταθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού, η χώρα θα εμπλακεί σε νέες περιπέτειες.

Πέρα όμως από τα όσα προηγούνται, υπάρχει και ο κίνδυνος για τον Κυρ. Μητσοτάκη, της υπονόμευσής του από το εσωτερικό του κόμματός του, όπου τα μπουμπούκια του κρατισμού και της πελατειακού κράτους είναι πάντα ενεργά και ανεύθυνα.

Προηγούμενο άρθροΤι είναι εξωτερική πολιτική;
Επόμενο άρθροΑναζητείται εθνική αυτογνωσία
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος, γόνος επιχειρηματικής και δημοσιογραφικής οικογένειας των Πατρών (Νεολόγος Πατρών, 1879-1973), γεννήθηκε στο Ψυχικό το 1941 και φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια δημοσιογραφικής καρριέρας. Οικονομολόγος και ειδικός σε θέματα επικοινωνίας, έχει τιμηθεί με 42 δημοσιογραφικά βραβεία και είναι Ιππότης της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας. Εργάστηκε 30 χρόνια στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και σε άλλα έντυπα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και συνεργάστηκε με γνωστές εφημερίδες και εξειδικευμένα περιοδικά. Σήμερα αρθρογραφεί στις εφημερίδες Εστία, Ναυτεμπορική και είναι σύμβουλος στο περιοδικό Μάνατζερ της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων. Επίσης, παρουσιάζει την εκπομπή «Δρόμοι της Ανάπτυξης» στο οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι Sbc. Είναι επίτιμος διεθνής πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και διοικητικός πρόεδρος του ελληνικού τμήματός της, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και χρημάτισε επί εξαετία πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου. Από το 2002 είναι μέλος της Γερουσίας για την Ένωση της Ευρώπης, από την οποία και τιμήθηκε για τα άρθρα του περί ομοσπονδιακής Ευρώπης.