Διάβασα με ενδιαφέρον την είδηση, ότι ο Νικολά Σαρκοζί εξελέγη πρόεδρος του γαλλικού συντηρητικού κόμματος με ποσοστό 64/%.

Εντύπωση δεν μου προκάλεσε η επανεκλογή του , άλλωστε η επιστροφή στην πολιτική σκηνή ηγετών που είχαν ηττηθεί είναι κάτι που πολλές φορές έχει επαναληφθεί στο παρελθόν.

Η προσοχή μου εστιάστηκε σε μια λεπτομέρεια της είδησης. Στην συμμετοχή 268.000 μελών του συντηρητικού κόμματος που ψήφισαν μέσω Ίντερνετ μέσα σε 24 ώρες για να εκλέξουν τον αρχηγό τους.

Με την νίκη του αυτή ο Σαρκοζί βάζει πλώρη για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας το 2017.

[quote text_size=»small»]

Η αξία αυτής της εκλογής βρίσκεται σε αυτό ακριβώς το σημείο. Εξασφαλίζει στον Σαρκοζί το δικαίωμα της διεκδίκησης. Ένα αποτέλεσμα που προέκυψε από μια συμμετοχική διαδικασία με την χρήση της τεχνολογίας.

[/quote]

Πριν από λίγες ημέρες στην χώρα μας την πολιτική ατζέντα απασχόλησε η πρόταση του πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Φορτσάκη για την συμμετοχή των φοιτητών σε ψηφοφορίες μέσω του Ίντερνετ.

Δεν θα ανατρέξω στους σχολιασμούς των γνωστών ´´υπεργολάβων της ελληνικής δημοκρατίας´´ γιατί το μόνο που μου προκαλούν είναι η θλίψη για την κατάντια της υποτιθέμενης προοδευτικής σκέψης.

Απλά θα πω ότι την στιγμή που σε μια χώρα , όπως η Γαλλία, αναδεικνύεται ο ηγέτης της συντηρητικής παράταξης με ηλεκτρονική ψηφοφορία , στην Ελλάδα αυτή η επιλογή που διευρύνει την δυνατότητα συμμετοχής και ανοίγει της πύλες της δημοκρατίας στο φοιτητικό κίνημα χαρακτηρίζεται ύποπτη και συντηρητική από ´´τους θεματοφύλακες της δημοκρατίας´´.

Προηγούμενο άρθροΤΟ ΤΡΙΣΥΠΟΣΤΑΤΟ Α.Ε.Π ΚΑΙ Η ΣΑΜΠΑΝΙΑ
Επόμενο άρθροΗ ΥΠΟΘΕΣΗ HEINZ RICHTER
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΗΔΟΝΗΣ
Ο Χρήστος Αηδόνης είναι Ανεξάρτητος Βουλευτής του Νομού Δράμας. Γεννήθηκε στις 2.2.1963, είναι έγγαμος και έχει δύο παιδιά. Εργάστηκε στην εκπαίδευση ως αναπληρωτής καθηγητής και το 1990 διορίσθηκε στη Β΄θμια εκπαίδευση. Είναι απόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Οργάνωση και Διοίκηση. Εξελέγη βουλευτής Δράμας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις εκλογές του 2004, του 2007 του 2009 και του 2012. Τον Ιανουάριο του 2013 ανεξαρτητοποιήθηκε από την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.