Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος σημειώνει ότι ο Πολάκης εξευτελίζει όλους όσοι τίμησαν με την ψήφο τους τον ΣΥΡΙΖΑ και αποδεικνύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας που τον στηρίζει δεν έχει καμία σχέση με τη σοσιαλδημοκρατία. Κάπως έτσι πάει περίπατο και το αφήγημα για το Νόμπελ Ειρήνης.


Αν ο κύριος πρωθυπουργός είχε ίχνη αισθήματος ντροπής και ευθύνης, τον Παύλο Πολάκη θα έπρεπε επισήμως να του ζητήσει να τα μαζεύει από την κυβέρνηση και ίσως και από το Κόμμα του. Ο εκ Κρήτης πολιτικός αποτελεί μια χυδαία πολιτική φυσιογνωμία, η οποία από το γεγονός και μόνον ότι εξελέγη και βρίσκεται στη Βουλή των Ελλήνων είναι θλιβερό για το επίπεδο της χώρας.

Πέραν αυτού όμως, το ότι ο αναπληρωτής υπουργός παραμένει στη θέση του μετά τις επιθέσεις του σε ανάπηρο υποψήφιο για την Ευρωβουλή της Ν.Δ. προσβάλλει κάθε έννοια πολιτικής και κατεβάζει το επίπεδό της στα όρια του βούρκου. Και αυτό είναι υποτιμητικό για τον ίδιο τον πρωθυπουργό και κατ’ επέκταση για τους υπουργούς της Κυβέρνησής του. Διότι αν η ρήση «πες μου με ποιόν κάνεις παρέα να σου πω ποιος είσαι» ισχύει, τότε η εικόνα του κ. Αλέξη Τσίπρα έχει δεχθεί σοβαρότατο πλήγμα.

Από την άλλη πλευρά όμως, με τις συμπεριφορές Πολάκη, πλήττεται η εικόνα του Σύριζα και ως κόμματος που διεκδικεί ευρωπαϊκή ταυτότητα.

Όσο για το περίφημο Νόμπελ της Ειρήνης, πολύ αμφιβάλλουμε να θα δοθεί ποτέ σε κάποιον που έχει φίλο τον Πολάκη. Το πρόβλημα του πρωθυπουργού λοιπόν με τον Κρητικό τραμπούκο, είναι πολύ πιο σοβαρό απ’ όσο και ο ίδιος νομίζει. Και ας είναι σίγουρος ότι γνωρίζουμε πολύ καλά τι γράφουμε.    

Προηγούμενο άρθροΑπειλείται η χριστιανική ταυτότητα
Επόμενο άρθροΑποδυναμώνεται η άμυνα της χώρας
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος, γόνος επιχειρηματικής και δημοσιογραφικής οικογένειας των Πατρών (Νεολόγος Πατρών, 1879-1973), γεννήθηκε στο Ψυχικό το 1941 και φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια δημοσιογραφικής καρριέρας. Οικονομολόγος και ειδικός σε θέματα επικοινωνίας, έχει τιμηθεί με 42 δημοσιογραφικά βραβεία και είναι Ιππότης της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας. Εργάστηκε 30 χρόνια στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και σε άλλα έντυπα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και συνεργάστηκε με γνωστές εφημερίδες και εξειδικευμένα περιοδικά. Σήμερα αρθρογραφεί στις εφημερίδες Εστία, Ναυτεμπορική και είναι σύμβουλος στο περιοδικό Μάνατζερ της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων. Επίσης, παρουσιάζει την εκπομπή «Δρόμοι της Ανάπτυξης» στο οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι Sbc. Είναι επίτιμος διεθνής πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και διοικητικός πρόεδρος του ελληνικού τμήματός της, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και χρημάτισε επί εξαετία πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου. Από το 2002 είναι μέλος της Γερουσίας για την Ένωση της Ευρώπης, από την οποία και τιμήθηκε για τα άρθρα του περί ομοσπονδιακής Ευρώπης.