Λίγο πριν βγήκα από το ΑΕΛΛΩ, έναν από τους κινηματογράφους των παιδικών μου χρόνων. Έδενε το περιβάλλον με την ταινία… ο εξαιρετικός ΝΟΤΙΑΣ, του -επίσης εξαιρετικού- Τάσου Μπουλμέτη με γύρισε 40 χρόνια πίσω.

Δεν έχει σημασία που δεν έζησα την ιστορία του Σταύρου, του ήρωα της ταινίας, δεν έχει σημασία που αυτός είναι μια γενιά πριν από εμένα. Σημασία έχει ότι ο Μπουλμέτης με ένα τόσο απλό, αλλά και τόσο μεστό και περιεκτικό σενάριο, με μια άψογη κινηματογραφική γραφή, μας θύμησε το μικροαστικό όνειρο μέσα στο οποίο μεγαλώσαμε, στην Ελλάδα του ’70 και του ’80… δεν περάσαμε κι άσχημα!

Οι ταινίες του Τάσου Μπουλμέτη δεν είναι επαναστατικές, δεν θα παιχθούν ποτέ από σινέ τέχνης, δεν θα πάρουν τα βραβεία που πήρε ο Αγγελόπουλος, ούτε όμως και θα κάνουν τα εισιτήρια της Φίνος Films. Eίναι, όμως, αληθινή αποτύπωση του εαυτού μας και, γι” αυτό, είναι αμιγώς πολιτικές και βαθύτατα ριζοσπαστικές! Νομίζω ότι ο Μπουλμέτης συνεχίζει αυτό που δεν ολοκλήρωσε ο Νίκος Περάκης. Αντί, όμως, για την καυστική -στα όρια του γκροτέσκο- σάτιρα του Περάκη, η μειλίχια και διαπεραστική ματιά του Μπουλμέτη δίνει το μέτρο της πραγματικότητος.

Πίσω από τις εικόνες του ελληνικού μικροαστισμού, της κοινωνίας του ’60, του ’70 και του ’80 ο σκηνοθέτης μας δείχνει μια δροσερή λιακάδα, μας λέει πως θέλει να δει την Ελλάδα του κοντινού μας μέλλοντος…

Previous articleΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ
Next articleΓΟΝΙΜΗ ΧΩΡΑ ΑΓΟΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
Ο Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Είναι άγαμος και ζει στο Παγκράτι. Από το 1988 εργάσθηκε ως στέλεχος ή/και ως σύμβουλος διαφόρων εταιριών, επί χρηματοπιστωτικών κυρίως θεμάτων, ενώ από το 2007 είναι επί κεφαλής της ομάδος χρηματοπιστωτικών συμβούλων INTERACTION FINANCE. Επιμελήθηκε και διαμεσολάβησε για τη χρηματοδότηση διαφόρων επιχειρήσεων με συνολικά κεφάλαια της τάξεως των είκοσι πέντε εκατομμυρίων -25.000.000- ευρώ ενώ διαθέτει μεγάλη εμπειρία διαχειρίσεως και αναδιαρθρώσεως προβληματικών επιχειρήσεων, αποτιμήσεων και εξαγορών/συγχωνεύσεων. Έχει εκπονήσει μεγάλο αριθμό μελετών επενδύσεων, επιχειρηματικών σχεδίων και σχεδίων αναδιαρθρώσεως & αναχρηματοδοτήσεως επιχειρήσεων. Είναι πιστοποιημένος εισηγητής σεμιναρίων από τον Ο.Α.Ε.Δ. και έχει διδάξει σε σειρά σεμιναρίων με θέμα τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων, την διαχείριση κρίσεως κλπ. Επίσης, έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων χρηματοπιστωτικής διαχειρίσεως, φορολογικού σχεδιασμού, συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολογίας, διαχειρίσεως ακινήτων, ανωνύμων εταιρειών κλπ. Είναι έφεδρος εν εφεδρεία Λοχαγός (ΠΖ). Υπηρέτησε σε παραμεθόριες μονάδες και επιτελεία ενώ έλαβε μέρος σε ασκήσεις εφεδρείας και διοργανώσεις του ΝΑΤΟ και εκπαιδεύθηκε στη Σχολή Πεζικού. Με την πολιτική ασχολήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια ενώ τα τελευταία 10 έτη έχει ενεργή πολιτική δράση στο πλαίσιο της Δεξιάς Παρατάξεως. Έχει σταθεί ενάντια στο λαϊκισμό, αλλά και στον ψευδεπίγραφο εκσυγχρονισμό. Πιστεύει στον αληθινό, εθνικοπατριωτικό, φιλελευθερισμό και όχι στους δήθεν φιλελευθέρους που κρύβουν μόνον αριστερές και εθνομηδενιστικές ιδεοληψίες. Εργάζεται με σκοπό την Ριζική Πολιτική Μεταρρύθμιση, δηλαδή ένα νέο σύνταγμα και πολίτευμα πλήρους διαχωρισμού των εξουσιών, αυξημένης λαϊκής κυριαρχίας και ευθύνης των πολιτών. Επίσης, πιστεύει ότι πρέπει να εισαχθεί ένα νέο δίκαιο φορολογικό σύστημα πλήρους και καθολικής εκπτώσεως των δαπανών από το εισόδημα ώστε να απαλειφθεί η διπλή φορολόγηση, η οποία συνιστά «νόμιμη κλοπή» και επιβαρύνει ιδιαιτέρως τα χαμηλά εισοδηματικά κλιμάκια. Ένα τέτοιο σύστημα πρέπει να συνοδευθεί από μια γενναία και οριστική μακροχρόνια ρύθμιση, η οποία -χωρίς να χαρίζει τίποτα σε κανέναν!- θα δώσει σε όλους μας τη δυνατότητα να αποπληρώσουμε τα όποια πραγματικά μας χρέη προς το δημόσιο, χωρίς παράλογες προσαυξήσεις και χωρίς την κλοπή του ΕΝΦΙΑ!

1 COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.