Ο “κανένας” προηγείται του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης

0
3538
Ο Στράτος Σιμόπουλος αναφερόμενος στις πολιτικές δημοσκοπήσεις συμπεραίνει πως ο “κανένας” προηγείται του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.new deal
Ο Στράτος Σιμόπουλος αναφερόμενος στις πολιτικές δημοσκοπήσεις συμπεραίνει πως ο “κανένας” προηγείται του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.new deal

Ο Στράτος Σιμόπουλος αναφερόμενος στις πολιτικές δημοσκοπήσεις συμπεραίνει πως ο “κανένας” προηγείται του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Έχω εκφράσει αρκετές φορές την άποψή μου για τις πολιτικές δημοσκοπήσεις. Θεωρώ ότι είναι μια φωτογραφία της στιγμής καθώς η γνώμη του κοινού επηρεάζεται από τα γεγονότα της χρονικής περιόδου που διενεργείται μια δημοσκόπηση.

Δεν μπορώ να μην σταθώ στο γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες, σε όλες τις δημοσκοπήσεις στο ερώτημα για τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο “κανένας” προηγείται σταθερά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Προφανώς διότι η αντιπολίτευση, όχι μόνο του Σύριζα, αλλά και των υπολοίπων κομμάτων δεν μπορούν να βρουν το αντιπολιτευτικό τους αφήγημα.

Σε ενάμιση χρόνο η κυβέρνηση ήρθε αντιμέτωπη με τρεις πολύ σοβαρές προκλήσεις.

Η πρώτη αφορά την έκρηξη της πανδημίας που ταλαιπωρεί όλον τον πλανήτη. Η δεύτερη το μεγάλο πλήγμα στην οικονομία ως απόρροια της πανδημίας. Και η τρίτη την μεγάλων διαστάσεων, μεγαλοϊδεατική και προκλητική διεκδικητικότητα της Τουρκίας.

Η κυβέρνηση και τα κατάλληλα μέτρα

Μέχρι και σήμερα η κυβέρνηση έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει την κατάσταση στους τρεις προαναφερθέντες τομείς.

Στον τομέα της πανδημίας παίρνει τα κατάλληλα μέτρα. Ενισχύονται συνεχώς οι υποδομές της υγείας, αυξήθηκαν οι κλίνες ΜΕΘ, έγινε πρόσληψη επικουρικού υγειονομικού προσωπικού, ένα σημαντικό τμήμα του οποίου πρόκειται να μονιμοποιηθεί και γενικά ενεργεί κατάλληλα ώστε να κρατηθεί όρθιο το δημόσιο σύστημα της χώρας. Σύμμαχος της, βέβαια, αποτελεί η συνδρομή και η μεγάλη αίσθηση καθήκοντος του νοσηλευτικού προσωπικού.

Στην οικονομία η κυβέρνηση λειτουργεί ορθοβαρώς και παίρνει μέτρα τη στιγμή που χρειάζονται ώστε να εξισορροπήσει, στο μέτρο του δυνατού, τις απώλειες των εισοδημάτων των επιχειρηματιών, επαγγελματιών και εργαζομένων. Επιστρεπτέα προκαταβολή, ενίσχυση των εργαζομένων και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών είναι ορισμένα από τα ήδη εφαρμοζόμενα μέτρα.

Η κυβέρνηση και οι νέες συμμαχίες

Στον τομέα των Ελληνοτουρκικών η κυβέρνηση έχει πετύχει να δημιουργήσει νέες συμμαχίες. Παράλληλα εξοπλίζει και εκσυγχρονίζει στρατιωτικά τη χώρα αυξάνοντας την αποτρεπτική της ικανότητα. Με τις διπλωματικές και πολιτικές κινήσεις της πέτυχε να φέρει το θέμα των κυρώσεων προς συζήτηση με ουσιαστικό τρόπο στη προσεχή Σύνοδο Κορυφής.

Από την άλλη πλευρά τα κόμματα τις αντιπολίτευσης δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Καθώς καθημερινά προσπαθούν να περιπλέξουν την ήδη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε. Αντίθετα, οι πολίτες επιθυμούν από αυτά να συμβάλλουν στο μέτρο του δυνατού στη λύση των προβλημάτων τους.

Τα παραδείγματα είναι πολλά.

Οι πορείες και οι μαζικές συγκεντρώσεις που υποστηρίζονται. Άμεσα η έμμεσα, προκαλούν το περί δικαίου αίσθημα καθώς δείχνουν έλλειψη σεβασμού στους πολίτες που συμμορφώθηκαν στα δύσκολα απαγορευτικά μέτρα.

Οι περιβόητοι αγώνες

Οι περιβόητοι αγώνες των κομμάτων της αριστεράς που κόπτονται για το λαό και τα συμφέροντά του συγκρούονται με τη στάση τους στη Βουλή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν στη Βουλή τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Η οποία επιφέρει αύξηση στις καθαρές αποδοχές εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων. Όπως έκαναν και με την επιδοτούμενη πρόσληψη 100.000 εργαζομένων.

Τα fake news και η τρομολαγνεία δεν έχουν καταφέρει να πείσουν τον κόσμο ότι υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο από την αντιπολίτευση. Αντίθετα, βλέπουμε τους πολίτες να είναι επιφυλακτικοί σε τέτοιου είδους τακτικές καθώς είναι υποψιασμένοι και από τη πρόσφατη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Τέλος, η κυβέρνηση συνεχίζει σταθερά το μεταρρυθμιστικό της έργο. Με τη κοινωνία να βλέπει και να κρίνει και τις δημοσκοπήσεις να αποτυπώνουν πλήρως τη παραπάνω περιγραφείσα κατάσταση.

Previous articleΗ Τουρκία είναι πια βαρίδι για τη Δύση
Next articleΨηφιακή, πράσινη η Ευρώπη του μέλλοντος.
Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1959 και είμαι μικρασιατικής καταγωγής. Γονείς μου ήταν ο έμπορος στη λαχαναγορά, Γιώργος Σιμόπουλος, από τα Πορρόια Σερρών και τον Μικρόκαμπο Κιλκίς και η Δέσποινα Σιμοπούλου από την Μικρή Βόλβη. Μεγάλωσα στην περιοχή της παλιάς λαχαναγοράς, δίπλα στο Διοικητήριο. Μετά τα μαθητικά μου χρόνια- στο 58ο δημοτικό σχολείο και το 4ο γυμνάσιο αρρένων-φοίτησα στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. Από το 1985, μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών μου υποχρεώσεων, ασκώ το επάγγελμα του μηχανικού. Είμαι συνιδρυτής τεχνικής εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται στην κατασκευή ιδιωτικών έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είμαι, μεταξύ άλλων, μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Ιωνικής Εστίας, της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης, της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος και του Συλλόγου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Θεσσαλονίκης. Διετέλεσα αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μηχανολόγων- Ηλεκτρολόγων Βορείου Ελλάδος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Υπήρξα επί μια δεκαετία ποδοσφαιριστής της ομάδος «Τρίτων Βόλβης» και θήτευσα ως αντιπρόεδρος των αθλητικών συλλόγων «ΠΑΟΔ» και «Μακεδονικός Νεαπόλεως». Διετέλεσα αναπληρωτής γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας. Από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Δεκέμβριο του 2014 διετέλεσα γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Έχω συγγράψει ένα βιβλίο με τίτλο «πολιτιkey». Είμαι παντρεμένος με τη φαρμακοποιό Ρουμπίνη Παπανικοπούλου, με την οποία έχουμε έναν γιο, τον Γιώργο, με σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες και μεταπτυχιακό στο International Management που εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Συμμετείχα στις προηγούμενες εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία στο ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση. Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.