Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος εκτιμά ότι ο Πάνος Καμμένος είναι πλέον ένα πολιτικό πτώμα. Και για αυτό είναι αποφασισμένος να παίξει το τελευταίο χαρτί του. Είναι η ώρα της εξαργύρωσης της επιταγής που έδωσε στον Αλέξη Τσίπρα για να κυβερνήσει τέσσερα και κάτι χρόνια.


Η συμβολή του Πάνου Καμμένου στην πολιτική σταδιοδρομία του Αλέξη Τσίπρα είναι ήδη πολύ σημαντική. Διότι ο συνέταιρος του πρωθυπουργού στην κυβέρνηση επέτρεψε σε ένα οριακό κόμμα της αριστεράς να αναρριχηθεί στην εξουσία. Και να γίνει πόλος εξουσίας.

Ο Καμμένος πούλησε τον εαυτό του

Αυτό συνέβη, πρώτον, διότι ο σημερινός υπουργός Άμυνας πρόδωσε τον εαυτό του. Και, δεύτερον, διότι πούλησε χωρίς καμμία αιδώ τους ψηφοφόρους του.

Σίγουρα δε, η αποχώρησή του από την ΝΔ το 2011 με πρόφαση τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, υπήρξε το προϊόν ενός ευρύτερου πολιτικού σχεδιασμού από την πλευρά του. Σχεδιασμό τον οποίον είναι πολύ πιθανόν να ενεθάρρυναν τότε και κάποιοι αφανείς παράγοντες. Δεν αποκλείεται δε, σε κάποια φάση, τους παράγοντες αυτούς ο Πάνος Καμμένος να θέλησε να τούς εκβιάσει πολιτικά. Υποστηρίζοντας ότι τελικά ο Τσίπρας κάνει πράγματα που μία άλλου χρώματος κυβέρνηση δεν θα αποτολμούσε. Ήδη, σε κάποιους κεντροδεξιούς κύκλους ο ίδιος ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εμφανίζει εαυτόν ως «σωτήρα» της χώρας. Τονίζει ότι χάρη σε αυτόν η σημερινή κυβέρνηση πέρασε «αντιλαϊκά» μέτρα. Μέτρα που καμμία άλλη κυβερνητική παράταξη δεν θα μπορούσε να περάσει.

Το τελευταίο χαρτί

Να όμως που όλα τα πράγματα έχουν αρχή και τέλος. Έτσι, ο ευεργέτης του Τσίπρα κατάφερε μεν να επιπλέει τα τελευταία χρόνια. Πλέον όμως η κατάσταση δεν πάει πιο μακρυά. Ο Πάνος Καμμένος είναι ένα πολιτικό πτώμα. Επειδή όμως δεν είπε την τελευταία του λέξη, θα πρέπει κανείς όλα να τα περιμένει από αυτόν.

Από την άποψη αυτή, ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να τον σώσει από το ναυάγιο. Διαφορετικά, ο Πάνος Καμμένος θα τού δημιουργεί προβλήματα. Όπως, για παράδειγμα, τα τελευταία με τους δημοσιογράφους της εφημερίδας Φιλελεύθερος. Η εναντίον τους μήνυσή του και η σύλληψή τους είναι στην ουσία ένα μήνυμα προς τον Τσίπρα.

Προφανώς δε το μήνυμα αυτό εμπεριέχει και το κόστος της πολιτικής επιταγής που ο Πάνος Καμμένος θέλει να εξαργυρώσει.

Πολύ σωστά ο Γιάννης Πρετεντέρης στο Βήμα της Κυριακής τούς χαρακτήρισε «αχώριστο ζευγάρι». Το ερώτημα όμως που προκύπτει είναι έως πότε και με ποιο κόστος.

Όντως, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χάρισε στον πρωθυπουργό τέσσερα χρόνια και κάτι μήνες εξουσία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για το μέλλον του. Τώρα όμως έρχεται η ώρα της πληρωμής. Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι για το Σκοπιανό ο Πάνος Καμμένος πρέπει να κάνει μία γερή κωλοτούμπα. Νέο ερώτημα, λοιπόν: ποιο θα είναι το κόστος της;

Previous articleΈξοδος – μαϊμού στις αγορές, ένας πειρασμός
Next articleΤώρα σιωπή από την Αριστερά
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος, γόνος επιχειρηματικής και δημοσιογραφικής οικογένειας των Πατρών (Νεολόγος Πατρών, 1879-1973), γεννήθηκε στο Ψυχικό το 1941 και φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια δημοσιογραφικής καρριέρας. Οικονομολόγος και ειδικός σε θέματα επικοινωνίας, έχει τιμηθεί με 42 δημοσιογραφικά βραβεία και είναι Ιππότης της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας. Εργάστηκε 30 χρόνια στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και σε άλλα έντυπα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και συνεργάστηκε με γνωστές εφημερίδες και εξειδικευμένα περιοδικά. Σήμερα αρθρογραφεί στις εφημερίδες Εστία, Ναυτεμπορική και είναι σύμβουλος στο περιοδικό Μάνατζερ της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων. Επίσης, παρουσιάζει την εκπομπή «Δρόμοι της Ανάπτυξης» στο οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι Sbc. Είναι επίτιμος διεθνής πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και διοικητικός πρόεδρος του ελληνικού τμήματός της, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και χρημάτισε επί εξαετία πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου. Από το 2002 είναι μέλος της Γερουσίας για την Ένωση της Ευρώπης, από την οποία και τιμήθηκε για τα άρθρα του περί ομοσπονδιακής Ευρώπης.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.