Ο Κώστας Συλιγάρδος εκτιμά ότι ο Θεοχαρόπουλος δείχνει ήττα ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές. Η επιλογή του στο Υπουργείο Τουρισμού ήταν άλλη μια χαμένη ευκαιρία του Αλέξη Τσίπρα να αναταχθεί δημοσκοπικά.


Η επιλογή Θεοχαρόπουλου στο Υπ Τουρισμού από τον πρωθυπουργό είναι η πρώτη παραδοχή ήττας εν όψη των εκλογών και θα εξηγήσουμε το γιατί παρακολουθώντας πολλά χρόνια τώρα δημοσιογραφικά τον τουρισμό.

Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία το Μαξίμου να κάνει come back στο ταμπλώ της δημοσκοπικής ελπίδας με την επιλογή ενός ανθρώπου από τον ίδιο τον κλάδο που αποτελεί την βαριά βιομηχανία, εξωκοινοβουλευτικο, γνώστη του αντικειμένου , πετυχημένου στο «αγωνιστικό τερέν» ενδεχομένως ακόμα και κεντροδεξιού, με περγαμηνές και εμπειρία.

Πρόσωπο προερχόμενο από τουριστική γεωγραφική περιοχή (ίσως).

Να ξέρετε υπάρχουν πολλοί με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Τι θα μπορούσε να πετύχει με μια τέτοια επιλογή ;

Πάρα πολλά που είναι περιττό να αναφέρω τόσο στο επίπεδο των εντυπώσεων και της επικοινωνιακής στρατηγικής όσο και στην  προσπάθεια ψηφοθηρίας.

Και φυσικά θα έφραζε το στόμα όλων εκείνων που σήμερα τον λοιδορούν και εξευτελίζουν την επιλογή και το πρόσωπο που επελέγη που ίσως γράφει τον τουρισμό με «Ω» και είναι ο χαρακτηριστικός άσχετος στο πιο παραγωγικό μας υπουργείο, στην αρχή της πιο κρίσιμης σαιζόν των τελευταίων ετών.

Ο Θεοχαρόπουλος δείχνει την ήττα

Δεν το έκανε.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το σκέφτεται ο γράφων το άρθρο  και δεν βρέθηκε ένας συνεργάτης του, να το προτείνει ακόμα και η ίδια η απερχόμενη κυρία Κουντουρά.

Δεν το έκανε γιατί ξέρει ότι η μάχη έχει χαθεί ότι κι αν κάνει. 

Και το είδε στο κάστρο του στην Κρήτη που είχε την ευκαιρία να καταλάβει ότι τίποτα δεν πάει καλά παρά την τεχνιτή ωραιοποίηση που ο αυλόγυρος και οι κόλακες, αυτόκλητοι και διορισμένοι επεχείρησαν.

Τι σηματοδοτεί λοιπόν η υπουργοποίηση του εκλεγμένου από 300 κάτι… συντρόφους της διαλυμένης ΔΗΜΑΡ και χωρίς σταυρό βουλευτή ;

Την επόμενη μέρα επιβίωσης του στο ίδιο του το κόμμα. Όταν θα αρχίσουν τα όργανα …να χει έναν ακόμη σύμμαχο .

Βέβαια και κει μάλλον λάθος εκτίμηση έκανε,γιατί ο συγκεκριμένος από την διαδρομή του έχει δείξει ότι δεν καταλαβαίνει από αυτά ,αρκεί ο επόμενος να του κλείσει το μάτι …

Ο πρωθυπουργός είναι σε φάση που προσπαθεί να μαζέψει ότι μπορεί από αυτό που έρχεται, και δεν διστάζει να παίξει ρέστα χωρίς καν να έχει ελπίδα καμιά στο Υπουργείο » στοίχημα » για την Ελληνική Οικονομία,την απασχόληση και την εικόνα της χώρας έξω.

Τουλάχιστον γλιτώσαμε από μια ενδεχόμενη τοποθέτηση Καρανίκα που θα μπορούσε να είναι η άλλη του επιλογή …

Κάτι είναι και αυτό …

Προηγούμενο άρθροΣτο Μάτι Αριστερά ο κυνισμός
Επόμενο άρθροΜάτι Τσέρνομπιλ, ίδια προπαγάνδα
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΥΛΙΓΑΡΔΟΣ
Ο Κώστας Γ. Συλιγάρδος είναι δημοσιογράφος, απόφοιτος σχολής (ΙΕΚ) Δημοσιογραφίας, ΜΜΕ και Επικοινωνία της Αθήνας. Υπήρξε αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Δημοσιογραφικής Ένωσης. Εργάζεται στον χώρο των ΜΜΕ από το 1992 στην Αθήνα αλλά και στο Ηράκλειο. Στην Κρήτη έχει εργαστεί στο Κρήτη Tv (ως το 2000) και ως σήμερα στην τηλεόραση Creta ως παραγωγός ενημερωτικών εκπομπών και ως το 2009 ως Κεντρικός Παρουσιαστής του Δελτίου Ειδήσεων του σταθμού. Η συμπλήρωση των 27 χρόνων ραδιοφωνικής παρουσίας, τον βρίσκει στο Ράδιο Κρήτη όπου επιμελείται και παρουσιάζει την καθημερινή Εκπομπή «Πυξίδα» (09:00-11:00). Έχει εργαστεί παράλληλα στον έντυπο τύπο σε εφημερίδες και περιοδικά για αρκετά χρόνια σε διάφορες θέσεις ευθύνης, κι έχει εκδώσει ο ίδιος κλαδικά και θεματικά περιοδικά αλλά και ξενόγλωσσες εφημερίδες. Σήμερα είναι επικεφαλής της δημοσιογραφικής ομάδας του Κρητικού ειδησεογραφικού site flashnews.gr στην Ανατολική Κρήτη. Συνεργάστηκε κατά διαστήματα ως υπεύθυνος αλλά και σύμβουλος σε εκδοτικές εργασίες καθώς και σε τμήματα επικοινωνίας ιδιωτικών φορέων. Έχει διδάξει δημοσιογραφία και ΜΜΕ σε παράρτημα Βρετανικού Πανεπιστημίου στην Ελλάδα. Το 2014 ήταν ο μόνος Έλληνας δημοσιογράφος που βραβεύτηκε σε διεθνές διαγωνισμό δημοσιογραφίας με το Ευρωπαϊκό βραβείο δημοσιογραφίας από τον όμιλο Γκριμάλντι στην Ρώμη της Ιταλίας, για το ντοκιμαντέρ του "Θαλάσσιοι δρόμοι".