Ο Αρχηγός και ο Αξιωματικός ….

0
160
Η Νανά Παλαιτσάκη καυτηριάζει τις αποκαλύψεις από τις συνομιλίες που είχε ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής και Αξιωματικός που ανέλαβε την έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας στο Μάτι. Από νταβατζή σε σκλάβα θα περίμενε αυτή τη φρασεολογία και συμπεριφορά. Αλλά από Αρχηγό σε Αξιωματικό, με φόντο τους 102 νεκρούς, φαντάζει φρικιαστικό. new deal
Η Νανά Παλαιτσάκη καυτηριάζει τις αποκαλύψεις από τις συνομιλίες που είχε ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής και Αξιωματικός που ανέλαβε την έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας στο Μάτι. Από νταβατζή σε σκλάβα θα περίμενε αυτή τη φρασεολογία και συμπεριφορά. Αλλά από Αρχηγό σε Αξιωματικό, με φόντο τους 102 νεκρούς, φαντάζει φρικιαστικό. new deal

Η Νανά Παλαιτσάκη καυτηριάζει τις αποκαλύψεις από τις συνομιλίες που είχε ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής και Αξιωματικός που ανέλαβε την έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας στο Μάτι. Από νταβατζή σε σκλάβα θα περίμενε αυτή τη φρασεολογία και συμπεριφορά. Αλλά από Αρχηγό σε Αξιωματικό, με φόντο τους 102 νεκρούς, φαντάζει φρικιαστικό.


Ο αξιωματικός χρεώνεται μια έρευνα που αφορά σε 102 νεκρούς. Χιλιάδες καμμένα στρέμματα δάσους, εκατοντάδες ζώα που απανθρακώθηκαν και περιουσίες που καταστράφηκαν.

Ο Αρχηγός του τον προειδοποιεί να “κάψει” τα στοιχεία. Αλλιώς, η πολιτική προϊσταμένη του, σύμφωνα πάντα με τον Αρχηγό, θα του άνοιγε τα …καπούλια και θα του έσκιζε τον κώλο!

Για να γίνει ακόμη πιο πειστικός ο Αρχηγός, δίνει στον αξιωματικό που επιφορτίστηκε την έρευνα παραδείγματα «αντιφρονούντων» της Πυροσβεστικής, που τους εξόρισαν σε Σάμο, Κύθηρα και Μάνη. Το αποτέλεσμα ήταν όταν η Μάνη και τα Κύθηρα έπιασαν φωτιά να μην τους στέλνουν εναέρια μέσα κατάσβεσης όταν τα ζήτησαν…

Μέχρι την στιγμή που γράφω, η κυρία Δούρου δεν έχει στραφεί εναντίον του τότε Αρχηγού της πυροσβεστικής. Έχει όμως στραφεί εναντίον της εφημερίδας που έκανε την αποκάλυψη της συνομιλίας. Μιας συνομιλίας που ο αξιωματικός έχει παραδώσει ήδη στις ανακριτικές αρχές.

Ο Αρχηγός και αξιωματικός…

Τι καταλαβαίνω

1) Τα ακριτικά νησιά της Χώρας, όπως και απομακρυσμένες από το κέντρο περιοχές όπως στην περίπτωσή μας η Μάνη, η Σάμος και τα Κύθηρα, είναι εκτεθειμένες σε «ξεκαθαρίσματα» λογαριασμών μεταξύ Αρχηγών και Υπαρχηγών.

2) Το κεντρικό σύστημα εξουσίας δεν θέλει να κρίνεται. Ούτε να αμφισβητείται. Όποιος εκδηλώνει αυτή την διάθεση απομακρύνεται. Μετατίθεται δυσμενώς σε τόπους που αν κινδυνεύσουν από φυσικές καταστροφές, θα ακολουθήσουν την μοίρα του «άτακτου» κρατικού λειτουργού. Θα εκτεθούν δηλαδή και πιθανόν να κατηγορηθούν για πλημμελή διαχείριση καθήκοντος.

3) Οι συνάδελφοι που συνδράμουν το έργο της πυρόσβεσης και είναι πεζοπόροι, θα μείνουν επίσης εκτεθειμένοι. Θα επιχειρούν χωρίς υποστήριξη από τον αέρα.

4) Οι «μηχανισμοί τιμωρίας των ατάκτων» έχουν ως στόχο να «ξεβρακώνουν» τον αντιφρονούντα και να χρεώνεται μια τραγωδία.

5) Η γλώσσα που χρησιμοποιεί στην επικοινωνία ο τότε Αρχηγός , περιέχει λέξεις όπως «καπούλια», «κώλος», «ξεβράκωμα» που από Νταβατζή σε σκλάβα το περιμένεις. Από ανώτατο αξιωματικό σε υφιστάμενό του που του ανέθεσαν να γράψει το πόρισμα για τους 102 Νεκρούς, μοιάζει φρικιαστικό ε;

6) Για να λέγονται τόσο κυνικά και τόσο απλά τηλεφωνικώς αυτά που ακούσαμε, προφανώς δεν ένιωθε κανένας φόβο ο τότε Αρχηγός της Πυροσβεστικής.

Το Μάτι θα ξεχαστεί

Και τώρα τι γίνεται; Προς το παρόν έχει παρέμβει Εισαγγελέας. Στην συνέχεια θα δούμε να καταθέτουν όλοι οι εμπλεκόμενοι της υπόθεσης. Και τι θα γίνει στο μέλλον

Επιχειρώντας λοιπόν εγώ τώρα ως medium και γνωρίζοντας πως έχει διαχειριστεί το σύστημα αντίστοιχες τραγωδίες στο παρελθόν, πιστεύω ότι θα χαθεί η ιστορία όλη στην διάχυση ευθυνών, του «τύπου»: «Εμένα ως Δημάρχου η αρμοδιότητά μου σταματούσε εκεί…» «Εμένα ως περιφερειάρχη με αφορούσε η ενημέρωση από τον αρχηγό της αστυνομίας και της πυροσβεστικής». Και πάει λέγοντας.

Τους νεκρούς θα συνεχίσουν να τους πενθούν οι δικοί τους. Ενώ οι επιζήσαντες που πέρασαν στην θάλασσα ή σε νοσοκομεία ως εγκαυματίες θα πρέπει να διαχειριστούν το μετατραυματικό σοκ.

Και τι θα κάνουν οι πολίτες που τα μαθαίνουν όλα αυτά;

Οι πολίτες, οι περισσότεροι τουλάχιστον που θα ψηφίσουν, θα πάνε στους βουλευτές τους για να ζητήσουν με το θάρρος ή θράσος του ψηφοφόρου, ν’ απαιτήσουν τακτοποίηση «δικής τους υπόθεσης». Το «Μάτι» θα το ξεχάσουν όπως ξέχασαν τα Ίμια, την Ηλεία…

Πάρα πολλοί ίσως περισσότεροι από τους μισούς να μην πάνε να ψηφίσουν ή για να “κερδίσουν την Κυριακή τους” ή γιατί δεν πιστεύουν κανέναν.

Και τι θα κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας;

Να σας πω τι έκανε στην πρώτη φάση.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με το που ανέλαβε μετέφερε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και συγκεκριμένα στην θέση του Γενικού Γραμματέα τον κύριο Τσουβάλα που είχε διατελέσει Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας την περίοδο που κάηκε το Μάτι.

Από εδώ και μετά …θα δείξει.

Previous articleΟ Τσάκος απέναντι στην καραντίνα για την ελληνική ναυτιλία
Next articleΟι κοινοτικοί πόροι και οι Ευρωπαίοι άποροι
Η Νανά Παλαιτσάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι μαμά του Αλέξη και κόρη του Γιάννη και της Χρυσαυγής.  Μεγάλη της αγάπη τα ζώα, στην ευζωία των οποίων έχει αφιερώσει σχεδόν τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο της.  Έχει γράψει τέσσερα βιβλία και ένα παιδικό παραμύθι. Zει στου Παπάγου μαζί με τα τρία σκυλιά και τον γάτο της.  Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και διεθνείς σχέσεις. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και την σημειολογία. Υποστήριξε διδακτορική διατριβή στο Συνταγματικό Δίκαιο. Δίδαξε ως μεταπτυχιακή υπότροφος στην Ανώτατη σχολή Ναυτικών Δοκίμων, “Δίκαιο της θάλασσας και Κοινωνιολογία”. Εξειδικεύτηκε στο Post Production σε μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα όπως το CNN, B.B.C και Ι.Τ.Ν. Έχει καλύψει ως ρεπόρτερ τον Πόλεμο του Κόλπου για τον Αντέννα. Έχει περισσότερες από 120.000 ώρες “τηλεοπτικού αέρα”, στο ρεπορτάζ, σε ενημερωτικές εκπομπές, αλλά και σε αρχισυνταξία δελτίων και  εκπομπών. Έχει κάνει περισσότερες από 5000 συνεντεύξεις προσώπων. Έχει εργαστεί ως υπεύθυνη επικοινωνίας σε πολυεθνική εταιρεία όπως η Leo Burnett. Έχει αρθρογραφήσει σε έντυπα. Και έχει υπάρξει ραδιοφωνική παραγωγός στον Αντένα, στον Σκέι και στα Παραπολιτικά.  Από την θέση του υπεύθυνου παραγωγής, έχει επιμεληθεί επίσης μεγάλες διεθνείς παραγωγές. 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.