Θάλασσα αίματος οι πολύνεκρες επιθέσεις των τζιχαντιστών στην πρωτεύουσα της Ευρώπης, το Βέλγιο, τη στιγμή που η Ευρώπη αλλά και ολόκληρη η δυτική συμμαχία αδιαφορούσαν για τον κίνδυνο.

Η επανάληψη ενός σεναρίου αρκετά παιγμένου και στο παρελθόν.

Η αθρόα εισροή μεταναστών στην Ευρώπη αποτελεί ένα φαινόμενο, που έχει προκληθεί βάσει συγκεκριμένου σχεδίου.

Η αδυναμία της Ευρώπης όμως να διαχειριστεί τις μεταναστευτικές ροές , χωρίς άλλο οδηγεί στις απρόβλεπτες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα.

Μηδέν στρατηγικός σχεδιασμός , μηδέν διοικητικός μηχανισμός, ελάχιστος οικονομικός προυπολογισμός, οδηγεί μοιραία στην βίαιη ένταξη εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων στις χώρες της Ευρώπης.

Χωρίς υποδομές φιλοξενίας και προσαρμογής τους, με πολλά ουσιαστικά αλλά και γραφειοκρατικά προβλήματα στη χορήγηση ασύλου, με ανεπαρκείς κανονισμούς όπως αυτόν του Δουβλίνο ΙΙ που διέπουν τη συνθήκη του Σένγκεν, με άδικη κατανομή βαρών στις χώρες εισαγωγής των μεταναστών, η Ευρώπη επιχειρεί να επωφεληθεί από όσους πρόσφυγες και χώρες επιζήσουν.

[quote text_size=»small»]

Η εξάντληση της οικονομικής αλλά και παραγωγικής δύναμης των μεταναστών μετά την ένταξη στην αγορά εργασίας, που συνιστά είτε σε επένδυση κεφαλαίου στην εν λόγω Ευρωπαική αγορά από τους ισχυρότερους οικονομικά πρόσφυγες , είτε σε απορρόφηση φθηνής εργασίας, καθιστά ήδη την κατάσταση ως ένα σχέδιο επεξεργασίας της τόνωσης της οικονομίας των αναπτυσσόμενων χωρών, χωρίς όμως να έχουν επενδυθεί πόροι από την ίδια την Ευρώπη.

[/quote]

Με αποτέλεσμα οι μεν πρόσφυγες να γίνονται ευάλωτοι σε ρατσιστικές επιθέσεις, αλλά και σε συσσώρευση των αιτήσεων ασύλου τους λόγω των ανεπαρκών δομών που υπάρχουν στις χώρες της Ευρώπης αυτή τη στιγμή, οι δε πολίτες των κρατών που τους φιλοξενούν , να γίνονται μάρτυρες τρομοκρατικών επιθέσεων και συρρίκνωσης της εγχώριας αγοράς εργασίας.

Από την άλλη μεριά η υποτυπώδης αστυνόμευση, που επιτρέπει τις τρομοκρατικές επιθέσεις που συνέβησαν τελευταία σε Βέλγιο και Γαλλία, καταλήγει να αποτελεί η Ευρώπη τον ηθικό αυτουργό όλων αυτών των επιθέσεων και των μαζικών δολοφονιών.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τον ύποπτο ρόλο που παίζουν ορισμένες χώρες της Ευρώπης στον εξοπλισμό της ISIS μέσω της Σαουδικής Αραβίας, δημιουργούν σοβαρές αμφιβολίες για το ποιους εμπιστευόμαστε.

-Σε ποιους παραχωρούμε τα δικαιώματα μας και την ελευθερία μας, στο όνομα της «ασφάλειας»;

-Ποιοί στο όνομα οικονομικών συναλλαγών  δεν διστάζουν να επιτρέψουν μαζικές δολοφονίες;

– Ποιοι αγοράζουν το μέλλον μας, έναντι αρμάτων μάχης και ψυχών που εμπορεύονται;

Το κεφάλαιο δεν ορρωδεί σε τίποτα μπροστά στο κέρδος.

Ο «ανθρωπισμός» των πολυεθνικών που δεν έχουν ούτε πατρίδα, ούτε αισθήματα χρηματοδοτεί πολέμους και  «περιθάλπει» τα θύματά τους…

Προηγούμενο άρθροΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΥΞΙΑ
Επόμενο άρθροΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΛΕΤΑ
Η Παναγιώτα Μπλέτα γεννήθηκε στην Λακωνία ενώ μεγάλωσε στο Χαλάνδρι. Σπούδασε στη Νέα Υόρκη: ΜΒΑ - Μεταπτυχιακός τίτλος στη Διοίκηση και Οργάνωση Επιχειρήσεων, New York Institute of Technology BSc Marketing-Management - Πτυχίο στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων και Marketing, City University of New York Δραστηριοποιήθηκε έντονα στο χώρο της Τοπικής αυτοδιοίκησης όπου και διακρίθηκε: Αντιδήμαρχος Χαλανδρίου - Πρόεδρος των Δημοτικών Επιχειρήσεων Πολιτισμού και Ανάπτυξης στο Δήμο Χαλανδρίου, Δημιουργία πρώτου Δημοτικού Κ.Ε.Π. στην Ελλάδα –Κ.Ε.Π. Χαλανδρίου Υποψήφια Νομάρχης-Nομός Λακωνίας -Επικεφαλής Νομαρχιακής Παράταξης - Δημιουργία πρότυπου Newsletter, που αφορούσε τα Ευρωπαϊκά προγράμματα σε σχέση με την Περιφέρεια και συνέβαλλε ουσιαστικά στην απορρόφησή τους. Συνεργάστηκε επαγγελματικά με μεγάλους ελληνικούς και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους, που δραστηριοποιούνται στο χώρο των call centers, έρευνας, επικοινωνίας, εκπαίδευσης, καθώς και εστίασης αναλαμβάνοντας υψηλές διοικητικές θέσεις: Σχεδίασε και υλοποίησε projects με σημαντικά ωφέλιμη αξία για το Ελληνικό κοινό –Γραμμή Ενημέρωσης σεισμόπληκτων 0800-18000, Γραμμή Εξυπηρέτησης Πολιτών 1464 κτλ Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την αρθρογραφία και τη συγγραφή. Έχουν εκδοθεί: το πολιτικό βιβλίο «ΟΙ ΠΕΝΗΝΤΑ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ», το οικονομικό δοκίμιο «ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ» και τρεις ποιητικές της συλλογές «ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ», «UNFUCK THE WORLD» (έχει εκδοθεί και στα αγγλικά) και «ΓΥΜΝΕΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ».