Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος σχολιάζει τις νέες φωτιές που έπληξαν την Αττική και την Ελλάδα. Και σημειώνει ότι άνθρωποι που δεν διδάσκονται τίποτα από τις επαναλαμβανόμενες τραγωδίες είναι άξιοι της μοίρας τους.


Από τότε που άρχισα να καταλαβαίνω, για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα φταίνε οι οικοπεδοφάγοι, οι Τούρκοι πράκτορες, οι τσιγγάνοι …και πάει λέγοντας. Ποτέ δεν άκουσα να γίνεται λόγος για παράνομη δόμηση, για οικιστική σαχλαμάρα, για έλλειψη προσωπικής ευθύνης, για εγκληματική αδιαφορία καραγκιόζηδων που πετάνε σκουπίδια και αναμμένα τσιγάρα όπου να’ναι, ούτε για ηλίθιους που καίνε ξερά χόρτα το κατακαλόκαιρο.

Όποτε πηγαίνω προς Ραφήνα, Μαραθώνα, βλέποντας το θλιβερό θέαμα της έλλειψης σεβασμού κάθε πολίτη προς τον εαυτό του και προς τους άλλους, αναρωτιέμαι κάθε φορά πότε όλη αυτή η θλιβερή κατάσταση θα πάρει φωτιά και θα κάψει δίκαιους και αδίκους. Και να που συνέβη. Και όχι για πρώτη φορά. Αλλά κανείς δεν διδάχτηκε τίποτα από τις προηγούμενες καταστροφές.

Πάλι φωτιές, πάλι τραγωδίες

Μήπως τώρα κάτι έχουν να μάς πουν οι 24 και πλέον νεκροί; Ας το ευχηθούμε.

Όλα αυτά, βέβαια, δεν απαλλάσσουν την ευθύνη και του κράτους, που διαχρονικά κοστίζει μεν όλο και περισσότερο, δείχνοντας όμως και αυξανόμενες αδυναμίες. Όσο για κάποιους δημάρχους, ας αφήσουν τις φιγούρες και τα παχειά λόγια και ας κάνουν και λίγη δουλειά.

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Αθανάσιου Παπανδρόπουλου στο new deal

Previous articleΗ ελευθεριότητα των περιθωριακών
Next articleΤο κράτος είναι ο εμπρηστής!
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος, γόνος επιχειρηματικής και δημοσιογραφικής οικογένειας των Πατρών (Νεολόγος Πατρών, 1879-1973), γεννήθηκε στο Ψυχικό το 1941 και φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια δημοσιογραφικής καρριέρας. Οικονομολόγος και ειδικός σε θέματα επικοινωνίας, έχει τιμηθεί με 42 δημοσιογραφικά βραβεία και είναι Ιππότης της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας. Εργάστηκε 30 χρόνια στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και σε άλλα έντυπα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και συνεργάστηκε με γνωστές εφημερίδες και εξειδικευμένα περιοδικά. Σήμερα αρθρογραφεί στις εφημερίδες Εστία, Ναυτεμπορική και είναι σύμβουλος στο περιοδικό Μάνατζερ της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων. Επίσης, παρουσιάζει την εκπομπή «Δρόμοι της Ανάπτυξης» στο οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι Sbc. Είναι επίτιμος διεθνής πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και διοικητικός πρόεδρος του ελληνικού τμήματός της, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και χρημάτισε επί εξαετία πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου. Από το 2002 είναι μέλος της Γερουσίας για την Ένωση της Ευρώπης, από την οποία και τιμήθηκε για τα άρθρα του περί ομοσπονδιακής Ευρώπης.